Pantosti met rucola, kip en bieslook
Recept
Ingrediënten
per persoon
- 2 sneetjes brood
- 2 plakjes kipfilet, beleg
- stukje jong belegen kaas, geraspt
- klein handje rucola
- paar sprietjes bieslook
- mayonaise
- peper
Bereidingswijze
Rasp vantevoren alvast een stukje kaas boven een kommetje. Zet een grillpan of koekenpan klaar of gebruik je contactgrill. Die laatste warm je vantevoren op, als je een tosti uit de pan maakt zet je het vuur pas aan als de tosti in de pan ligt.
Smeer één zijde van beide boterhammen dun in met mayonaise. Leg een boterham met de besmeerde kant naar onderen in de nog koude pan. Verdeel er wat rucola over en leg daar de plakjes kipfilet op. Strooi de geraspte kaas erover en strooi er wat fijngehakte bieslook op. Kruid tenslotte met een beetje peper.
Leg nu de tweede boterham erop met de besmeerde kant aan de bovenzijde. Zet het vuur onder de grillpan of koekenpan aan en bak de tosti goudbruin aan de onderkant. Draai de tosti voorzichtig om, bijvoorbeeld met een vleestang. Bak nu de andere kant tot ook deze goudbruin en knapperig is.
Snijd de pantosti met rucola, kip en bieslook tenslotte in tweeën en eet deze direct op. Zelf vind ik dit een van de lekkerste tosti's uit de pan die ik onlangs heb gegeten, voor herhaling vatbaar dus!