Pantosti met rucola, kip en bieslook

Pantosti met rucola, kip en bieslook
Lunchgerecht
10 minuten
per persoon

Laatst had ik zin in een tosti uit de pan, voor mij nog steeds de lekkerste manier om een tosti te maken. Met wat er in de koelkast lag maakte ik uiteindelijk een pantosti met rucola, kip en bieslook. Een superlekkere tosti waarbij je je vingers opeet.

De kaas raspte ik eerst even zodat deze nog beter smelt. De tosti smeerde ik aan de buitenkant in met mayonaise zodat deze goed knapperig en goudbruin werd. Zelf maakte ik de tosti in een grillpan maar je kan ook een koekenpan of contactgrill gebruiken. Het lekkere recept voor de tosti uit de pan vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 2 sneetjes brood
  • 2 plakjes kipfilet, beleg
  • stukje jong belegen kaas, geraspt
  • klein handje rucola
  • paar sprietjes bieslook
  • mayonaise
  • peper

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Rasp vantevoren alvast een stukje kaas boven een kommetje. Zet een grillpan of koekenpan klaar of gebruik je contactgrill. Die laatste warm je vantevoren op, als je een tosti uit de pan maakt zet je het vuur pas aan als de tosti in de pan ligt.

Smeer één zijde van beide boterhammen dun in met mayonaise. Leg een boterham met de besmeerde kant naar onderen in de nog koude pan. Verdeel er wat rucola over en leg daar de plakjes kipfilet op. Strooi de geraspte kaas erover en strooi er wat fijngehakte bieslook op. Kruid tenslotte met een beetje peper.

Leg nu de tweede boterham erop met de besmeerde kant aan de bovenzijde. Zet het vuur onder de grillpan of koekenpan aan en bak de tosti goudbruin aan de onderkant. Draai de tosti voorzichtig om, bijvoorbeeld met een vleestang. Bak nu de andere kant tot ook deze goudbruin en knapperig is.

Snijd de pantosti met rucola, kip en bieslook tenslotte in tweeën en eet deze direct op. Zelf vind ik dit een van de lekkerste tosti's uit de pan die ik onlangs heb gegeten, voor herhaling vatbaar dus!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pantosti met rucola, kip en bieslook
Pantosti met rucola, kip en bieslook
Pantosti met rucola, kip en bieslook

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens