Philadelphia cheesesteak

Philadelphia cheesesteak

De Philadelphia cheesesteak is een van mijn favoriete broodjes. Erg machtig maar ze zijn zo heerlijk. Althans als je van biefstuk en cheddar houdt. Ik bestel ze regelmatig maar had er nog nooit een zelf gemaakt. En dat is jammer want het recept is echt supermakkelijk. Laatst at ik bij Altijd in de buurt de Roffa Cheesesteak. Ook daar zat ik weer te genieten. Toen besloot ik dat het nu echt eens tijd werd dit lekkere broodje zelf te maken.

En zo geschiedde… mijn versie van dit sublieme broodje deel ik gaag met je. Ik maakte er twee en at ze allebei op. Maar eigenlijk is dat net teveel voor één persoon. Ga dus uit van één Philly cheesesteak per persoon. Heerlijk bij de lunch en je zit de rest van de dag gegarandeerd vol. Hieronder vind je mijn Philadelphia cheesesteak recept. En hier vind je nog veel meer broodjes recepten op Kookidee.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 4 pistoletjes of kadetjes
  • 300 gr. biefstuk, entrecote of ribeye
  • 1/2 groene paprika
  • 125 gr. champignons
  • 1/2 ui
  • 1/2 rode peper
  • 8 plakjes cheddar
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Voor een goede Philadelphia cheesesteak moet alles flinterdun gesneden zijn. Ook het vlees. Leg dit daarom een uurtje in de vriezer, zo wordt het wat harder. Snijd het hierna met een vlijmscherp vleesmes in zo dun mogelijke plakjes. Doe op een bordje en laat nog even in de koelkast staan. Zet vast een koekenpan (liefst zonder antiaanbaklaag) op laag vuur. Deze moet door en door heet worden. Verwarm ook je oven voor op 220 graden.

Snijd de groenten

Net als het vlees moet je ook de groenten flinterdun snijden. De groene paprika snijd je in dunne reepjes. Daarna snijd je de halve ui in dunne ringen. Boen de champignons schoon en snijd ook deze in dunne plakjes. Tot slot rol je de rode peper even tussen beide handen. De achterkant snijd je eraf en de zaadjes klop je eruit. Vervolgens snijd je ook deze in dunne ringetjes. Ik gebruikte een halve peper, ik hou wel van pikant. Verminder anders of laat eventueel helemaal weg.

Bak de groenten en het vlees

Allereerst bak je de groenten. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en voeg alle groenten in één keer toe. Kruid met peper en zout en bak tot de champignons en ui mooi bruin zijn. Schep alles in een kom of op een bord en bewaar voor zo. Doe opnieuw wat olijfolie in de koekenpan en bak de fijngesneden biefstuk, entrecote of ribeye. Omdat deze zo dun is hoeft dit maar heel kort. Al het vlees moet net dichtgeschroeid zijn. Kruid alleen met een beetje (grof) zout. Doe eventueel in twee etappes. Haal het vlees direct uit de pan en bewaar in een schaaltje of op een bord.

Maak de Philadelphia cheesesteak

Snijd nu de broodjes helemaal open. Verdeel het vlees over de broodjes. Schep hier de gebakken groenten over. Wat je overhoudt kan je naast de Philly cheesesteak serveren. Leg nu bovenop twee plakjes cheddar. Zelf gebruik ik het liefst de 'plastic cheddar' uit de supermarkt. Misschien een absolute no go maar ik vind dat hier heerlijk op.

Leg een vel bakpapier op het bakrooster in je oven. Bak de broodjes opengeklapt nog zo'n drie minuten in de oven. Haal de Philly cheesesteaks uit de oven en klap ze dicht. Serveer direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Philadelphia cheesesteak'
Afbeelding bij 'Philadelphia cheesesteak'
Afbeelding bij 'Philadelphia cheesesteak'
Afbeelding bij 'Philadelphia cheesesteak'
Afbeelding bij 'Philadelphia cheesesteak'
Afbeelding bij 'Philadelphia cheesesteak'
Afbeelding bij 'Philadelphia cheesesteak'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 440 kcal.
  • Vetten 20 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 31 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 9 gr.
  • Eiwitten 25 gr.
  • Zout 1.4 gr.
  • Natrium 560 mg.