Pitabroodje met gegrilde kip, geroosterde paprika, basilicum en knoflooksaus

Pitabroodje met gegrilde kip, geroosterde paprika, basilicum en knoflooksaus
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
30 minuten
4 broodjes

Deze pitabroodjes met gegrilde kip, geroosterde paprika, basilicum en knoflooksaus zijn super. Je hebt ze snel gemaakt en de smaak is echt heerlijk, ideaal als snelle avondmaaltijd of een keertje voor de lunch. En het allerlekkerst natuurlijk met zelfgemaakte knoflooksaus.

Toen wij deze pitabroodjes als avondeten namen maakte ik er nog wat frietjes uit de oven bij. Een lekkere combinatie waar je meer dan genoeg aan hebt, in plaats van frietjes kan er er trouwens ook nog een lekkere salade bij maken. Het recept voor deze lekkere broodjes vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

  • 4 pitabroodjes
  • 2 kipfilets
  • rode paprika
  • gele paprika
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • knoflooksaus
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Ik bereidde voor deze lekkere broodjes zowel de pitabroodjes als de kipfilet op de contactgrill. Heb je deze niet dan kan je ook een grillpan gebruiken, de geroosterde paprika maak je in de oven.

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat klaar. Verwijder de bovenkant van beide paprika's, draai de zaadlijst eruit en klop de zaadjes uit de paprika's. Snijd de rode en gele paprika vervolgens in dunne ringen en spreid deze uit over de bakplaat. Kruid de paprikaringen met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over. Rooster de paprika zo'n 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze net beginnen te blakeren. Haal eruit en laat afkoelen.

Kruid de kipfilets aan beide kanten met peper, zout en paprikapoeder en wrijf de kruiden goed uit. Verhit achtereenvolgens de broodjes en de kipfilet in de contactgrill of een grillpan.

Contactgrill

Verwarm je contactgrill eerst op een lage stand, als de contactgrill warm is leg je de pitabroodjes ertussen en grill je deze ongeveer vijf minuten. Haal eruit, snijd open en bewaar voor zo. Zet de contactgrill nu in de hoogste stand.

Leg de kipfilet tussen de voorverwarmde contactgrill en grill deze ongeveer zes tot acht minuten, snijd een reepje van de kipfilet om de gaarheid te controleren. Als de kipfilet goed gaar is haal je ze uit de contactgrill en snijd deze in niet al te dikke repen.

Grillpan

Gebruik je de grillpan dan verhit je deze eerst op laag vuur. Grill de broodjes tot zich strepen beginnen te vormen en draai dan om, herhaal. Grill de gekruide kipfilets tenslotte zo'n acht tot tien minuten per kant. Snijd af en toe een reepje van de kipfilets om te controleren of deze gaar is. Als de kipfilet goed gaar is haal je ze uit de grillpan en snijd deze in niet al te dikke repen.

Broodjes beleggen

Beleg de onderste helft van de pitabroodjes met blaadjes verse basilicum. Verdeel de reepjes gegrilde kip over de basilicum en leg hier een paar ringen geroosterde paprika op. Doe er tenslotte wat kant en klare of zelfgemaakte knoflooksaus overheen en een klein beetje versgemalen peper. Klap de broodjes dicht en serveer eventueel met een salade of frietjes uit de oven.

 

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pitabroodje met gegrilde kip, geroosterde paprika, basilicum en knoflooksaus
Pitabroodje met gegrilde kip, geroosterde paprika, basilicum en knoflooksaus
Pitabroodje met gegrilde kip, geroosterde paprika, basilicum en knoflooksaus
Pitabroodje met gegrilde kip, geroosterde paprika, basilicum en knoflooksaus
Pitabroodje met gegrilde kip, geroosterde paprika, basilicum en knoflooksaus
Pitabroodje met gegrilde kip, geroosterde paprika, basilicum en knoflooksaus

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens