Pitabroodje met gekruid gehakt, ijsbergsla, rode paprika en knoflooksaus
Recept
Ingrediënten
4 broodjes
- 4 pitabroodjes
- 500 gr. rundergehakt
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- wat ijsbergsla
- 1 tl. paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl. Italiaanse kruiden
- 1 tl. tomatenpuree
- peper en zout*
- knoflooksaus
- boter om in te bakken
* Wil je een wat pittiger gekruid gehakt? Kies dan voor cayennepeper of gebruik een flinke snuf chilivlokken bij het gehakt.
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 220 graden en maak de pitabroodjes een beetje vochtig onder de kraan. Bak de pitabroodjes ongeveer zes minuten of volgens de tijd op de verpakking, houd warm in aluminiumfolie. Verwarm ook vast een hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet kan worden. Zet alle kruiden vast klaar voor zo. Wil je zelf knoflooksaus maken bereid deze dan vantevoren, ik gebruikte deze keer zelf knoflooksaus uit een fles.
Pel de rode uien en snijd deze in vier partjes, snijd vervolgens in plakjes en leg apart. Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika vervolgens in kleine blokjes en bewaar voor zo. Smelt een klontje boter in de hapjespan en bak de gesneden rode ui hier een paar minuten in aan tot deze begint te kleuren. Voeg nu het gehakt toe, de tomatenpuree en alle kruiden. Bak het gehakt rul en doe er als laatste de in blokjes gesneden rode paprika bij. Bak tot het gehakt mooi bruin is en de rode paprika net begint te blakeren.
Snijd de pitabroodjes voor driekwart open en vouw open tot een soort envelop. Leg er wat (fijngesneden) ijsbergsla op en schep hier het gehaktmengsel overheen. Doe er nog wat knoflooksaus overheen en je pitabroodjes met gekruid gehakt, ijsbergsla en rode paprika zijn klaar. Serveer eventueel met een lekkere salade als je deze pitabroodjes als avondeten maakt.