
Pitabroodjes met varkensreepjes, slamelange en yoghurt-mayonaise
Recept
Ingrediënten
4 broodjes
- 4 pitabroodjes
- 400 gr. varkensschnitzel (ongepaneerd)
- 2 trostomaten
- 1 rode ui
- 1/2 komkommer
- 100 gr. slamelange (liefst bladsla)
- 4 el. mayonaise
- 4 el. Griekse yoghurt
- ketjap manis
- peper en zout
- boter om te bakken
Let op: deze hoeveelheden zijn prima als lunchgerecht. Neem je deze broodjes als avondeten dan verdubbel je alle ingrediënten.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 180 graden en zet vast een koekenpan of hapjespan op laag vuur.
Smelt een klontje boter in de pan en kruid de ongepaneerde schnitzels met peper en zout. Bak de schnitzels kort aan beide zijden bruin en zet het vuur wat lager. Giet er een scheut ketjap manis over en bak de schnitzels in acht minuten verder gaar, keer regelmatig.
Snij intussen de komkommer en trostomaten in flinterdunne plakjes en de rode ui in ringetjes, hou apart voor zo. Rooster de pitabroodjes in circa vier minuten gaar in je voorverwarmde oven en snijd ze helemaal open.
Meng in een kommetje de mayonaise met de yoghurt tot een dunne saus, breng op smaak met versgemalen peper. Snijd de gebakken schnitzels in dunne reepjes.
Beleg ieder pitabroodje met de slamelange, de ringetjes rode ui, plakjes komkommer en plakjes tomaat. Leg hier de reepjes varkensschnitzel op en doe er een flinke schep van de yoghurt-mayonaise op.
Recepten in je mail





