Pitabroodjes met varkensreepjes, slamelange en yoghurt-mayonaise

Pitabroodjes met varkensreepjes, slamelange en yoghurt-mayonaise
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
20 minuten
4 broodjes

Iedere maand koop ik het tijdschrift Koken & Genieten. Een allesbehalve fancy tijdschrift maar wel eentje die volstaat met makkelijke recepten. Bijna iedere maand haal ik er wel kookinspiratie uit zoals deze pitabroodjes met varkensreepjes, slamelange en yoghurt-mayonaise.

Ik heb het recept aangepast naar mijn eigen smaak en vond het echt heerlijk. De hoeveelheden zijn voor de lunch, wil je deze overheerlijke pitabroodjes als avondeten dan doe je gewoon alles keer twee. Eventueel met een lekkere salade erbij of reepjes wortel en komkommer met dezelfde saus.

Het makkelijke recept voor deze lekkere broodjes vind je hieronder, ik zou ze echt eens een keertje proberen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

  • 4 pitabroodjes
  • 400 gr. varkensschnitzel (ongepaneerd)
  • 2 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • 100 gr. slamelange (liefst bladsla)
  • 4 el. mayonaise
  • 4 el. Griekse yoghurt
  • ketjap manis
  • peper en zout
  • boter om te bakken

Let op: deze hoeveelheden zijn prima als lunchgerecht. Neem je deze broodjes als avondeten dan verdubbel je alle ingrediënten.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden en zet vast een koekenpan of hapjespan op laag vuur.

Smelt een klontje boter in de pan en kruid de ongepaneerde schnitzels met peper en zout. Bak de schnitzels kort aan beide zijden bruin en zet het vuur wat lager. Giet er een scheut ketjap manis over en bak de schnitzels in acht minuten verder gaar, keer regelmatig.

Snij intussen de komkommer en trostomaten in flinterdunne plakjes en de rode ui in ringetjes, hou apart voor zo. Rooster de pitabroodjes in circa vier minuten gaar in je voorverwarmde oven en snijd ze helemaal open.

Meng in een kommetje de mayonaise met de yoghurt tot een dunne saus, breng op smaak met versgemalen peper. Snijd de gebakken schnitzels in dunne reepjes.

Beleg ieder pitabroodje met de slamelange, de ringetjes rode ui, plakjes komkommer en plakjes tomaat. Leg hier de reepjes varkensschnitzel op en doe er een flinke schep van de yoghurt-mayonaise op.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pitabroodjes met varkensreepjes, slamelange en yoghurt-mayonaise
Pitabroodjes met varkensreepjes, slamelange en yoghurt-mayonaise
Pitabroodjes met varkensreepjes, slamelange en yoghurt-mayonaise
Pitabroodjes met varkensreepjes, slamelange en yoghurt-mayonaise
Pitabroodjes met varkensreepjes, slamelange en yoghurt-mayonaise
Pitabroodjes met varkensreepjes, slamelange en yoghurt-mayonaise

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens