Quesadilla, een lekker snelle Mexicaanse tosti
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 125 gr. crème fraiche
- 1 rode ui
- 1 stevige tomaat
- 2 sjalotjes
- 125 gr. kastanjechampignons
- 1 rode paprika
- plakjes kipfilet
- plakjes ham
- oude kaas
- jonge kaas
- peper en zout
Bereidingswijze
Meestal gebruik ik geraspte kaas, maar je kan er natuurlijk ook plakjes kaas op doen. De rest van de ingrediënten snijd je zo dun mogelijk en zet je vast klaar voor zo. Verhit ook vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.
Neem één wrap en smeer deze dun in met de crème fraiche. Beleg de wrap naar smaak met de kipfilet of ham, plakjes rode ui, sjalot, champignons, rode paprika en/of tomaat en sluit af met de kaas. Kruid naar smaak met peper en zout. Leg de belegde wrap in de hete en droge koekenpan en dek af met de tweede wrap.
Bak de wrap op middelhoog vuur totdat de onderkant bruin en knapperig wordt, druk eventueel aan met een spatel zodat ze goed op elkaar 'plakken'. Draai de wrap om zodat je ook de andere kant nog even kan bakken en haal uit de pan als de kaas goed is gesmolten en ook de onderkant lekker knapperig is.
Snijd de quesadilla in stukken en serveer deze direct, ondertussen kan je de volgende alweer in de koekenpan schuiven. Een heerlijk simpel receptje dat wel heel erg lekker smaakt.