Quesadilla’s met kipfilet, tomaat en champignons

Quesadilla’s met kipfilet, tomaat en champignons
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
15 minuten
4 personen

Wraps heb ik standaard in huis, handig als je snel iets op tafel wilt zetten. Bijvoorbeeld deze quesadilla’s met kipfilet, tomaat en champignons. Het zijn een soort Mexicaanse tosti’s die je echt binnen no time hebt gemaakt en ook nog eens erg lekker zijn.

Ik maak mijn quesadilla’s altijd in de contactgrill, dan zijn ze echt zo klaar. Maar ook in een koekenpan zijn quesadilla’s makkelijk om te maken. Op Kookidee.nl vind je meerdere quesadilla recepten en vandaag komt daar dus weer een nieuwe bij. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Deze quesadilla’s zijn erg lekker als lunchgerecht maar kunnen ook prima als avondeten. Serveer er dan een lekkere salade of wat ander groenvoer bij.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 200 gr. kipfilet, broodbeleg
  • 2 trostomaten
  • 6 lenteuitjes
  • 250 gr. champignons
  • 125 gr. jonge kaas, geraspt
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je contactgrill vast voor of als je een koekenpan gebruikt zet je deze vast op laag vuur.

Snijd de tomaten in plakjes, verwijder de zaadjes. Snijd de champignons in plakjes en de lenteui in ringetjes. Beleg een wrap met een paar plakken kipfilet en leg hier wat tomaat over. Strooi daar wat plakjes champignon en wat van de fijngesneden lenteuitjes over en tenslotte wat geraspte kaas. Kruid met wat peper en zout en dek af met een tweede wrap.

Leg de wraps een paar minuten tussen de contactgrill of verhit in een koekenpan. Als je de wrap in een koekenpan bereidt wacht je tot de onderkant mooi bruin is en de kaas gesmolten, hierna draai je de quesadilla om en bak je de andere kant nog een minuutje.

Herhaal dit voor de overige wraps en snijd de quesadilla's doormidden of in parten. Serveer de quesadilla's eventueel met een lekkere salade of wat groenvoer en je kan aan tafel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Quesadilla’s met kipfilet, tomaat en champignons
Quesadilla’s met kipfilet, tomaat en champignons
Quesadilla’s met kipfilet, tomaat en champignons
Quesadilla’s met kipfilet, tomaat en champignons

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens