Quesadilla’s met ontbijtspek, prei, paprika, ui en kaas

Quesadilla’s met ontbijtspek, prei, paprika, ui en kaas

Quesadilla’s maken wij vaak als we snel iets lekkers op tafel willen zetten. Zo aten wij laatst deze quesadilla’s met ontbijtspek, prei, paprika, ui en kaas. Heerlijke en makkelijk te maken en echt zo klaar. Het zijn een soort Mexicaanse tosti’s die je maakt met wraps. Lekker als lunch of ‘s avonds met een salade.

Deze keer koos ik voor quesadilla’s met ontbijtspek. Maar er zijn genoeg andere combinaties te bedenken. Het makkelijkst maak je ze met de contactgrill. Heb je deze niet dan kan je ook een koekenpan of de oven gebruiken. Welke manier je ook kiest, deze quesadilla’s zullen je zeker smaken. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 100 gr. ontbijtspek
  • 150 gr. belegen kaas, geraspt
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 1 ui
  • roomkaas
  • peper en zout

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Als eerste snijd je de bovenkant van de rode paprika. Hierna verwijder je de zaadlijsten en zaadjes en snijd je de paprika in flinterdunne plakjes. Vervolgens snijd je de onderkant en het blad van de prei. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in fijne halve ringetjes. Tot slot pel je de ui en halveer je deze, snijd in dunne halve ringen.

Bereiden

Maak je de quesadilla's met de contactgrill dan warm je deze voor. Gebruik je een oven dan warm je deze voor op 200 graden. Wil je de quesadilla's met de koekenpan maken dan verhit je deze voor op laag vuur. Zelf vind ik de contactgrill het makkelijkst werken, dan ben je per quesadilla zo'n twee minuten bezig.

Smeer nu per quesadilla één wrap in met roomkaas. Vervolgens leg je hier wat ontbijtspek op. Daarna verdeel je er wat rode paprika, prei en ui overheen. Strooi hierna wat van de geraspte kaas erover en kruid met peper en zout. Leg er tot slot een tweede wrap op en verhit de quesadilla in de contactgrill, oven of koekenpan. Als de buitenkant mooi bruin is en de kaas gesmolten is je quesadilla klaar. Herhaal voor de volgende quesadilla's.

Oven of pan

Bereid je de quesadilla's in de oven dan moet je op zo'n drie tot vier minuten per quesadilla rekenen. Wil je een koekenpan gebruiken bak dan eerst de onderkant bruin. Leg vervolgens een bord op de koekenpan, draai om en laat de quesadilla weer in de pan schuiven.

Iets voor jou?

Contactgrill

Op een contactgrill zijn je quesadilla's, panini's en andere gerechten zo klaar.

Tosti

Liever een ander soort tosti? In dit boek vind je maar liefst 28 heerlijke recepten.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 515 kcal.
  • Vetten: 32 gr.
    - waarvan verzadigd: 17 gr.
  • Koolhydraten: 32 gr.
    - waarvan suiker: 5 gr.
  • Vezels: 3 gr.
  • Eiwitten: 21 gr.
  • Zout: 2.8 gr. (1120 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Quesadilla’s met ontbijtspek, prei, paprika, ui en kaas

Quesadilla’s met ontbijtspek, prei, paprika, ui en kaas

Quesadilla’s met ontbijtspek, prei, paprika, ui en kaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens