
Quesadilla’s met ontbijtspek, prei, paprika, ui en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 100 gr. ontbijtspek
- 150 gr. belegen kaas, geraspt
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 1 ui
- roomkaas
- peper en zout
Bereidingswijze
Als eerste snijd je de bovenkant van de rode paprika. Hierna verwijder je de zaadlijsten en zaadjes en snijd je de paprika in flinterdunne plakjes. Vervolgens snijd je de onderkant en het blad van de prei. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in fijne halve ringetjes. Tot slot pel je de ui en halveer je deze, snijd in dunne halve ringen.
Bereiden
Maak je de quesadilla's met de contactgrill dan warm je deze voor. Gebruik je een oven dan warm je deze voor op 200 graden. Wil je de quesadilla's met de koekenpan maken dan verhit je deze voor op laag vuur. Zelf vind ik de contactgrill het makkelijkst werken, dan ben je per quesadilla zo'n twee minuten bezig.
Smeer nu per quesadilla één wrap in met roomkaas. Vervolgens leg je hier wat ontbijtspek op. Daarna verdeel je er wat rode paprika, prei en ui overheen. Strooi hierna wat van de geraspte kaas erover en kruid met peper en zout. Leg er tot slot een tweede wrap op en verhit de quesadilla in de contactgrill, oven of koekenpan. Als de buitenkant mooi bruin is en de kaas gesmolten is je quesadilla klaar. Herhaal voor de volgende quesadilla's.
Oven of pan
Bereid je de quesadilla's in de oven dan moet je op zo'n drie tot vier minuten per quesadilla rekenen. Wil je een koekenpan gebruiken bak dan eerst de onderkant bruin. Leg vervolgens een bord op de koekenpan, draai om en laat de quesadilla weer in de pan schuiven.
Recepten in je mail



Voedingswaarden per persoon
- Energie 515 kcal.
- Vetten 32 gr.
- Waarvan verzadigd 17 gr.
- Koolhydraten 32 gr.
- Waarvan suikers 5 gr.
- Vezels 3 gr.
- Eiwitten 21 gr.
- Zout 2.8 gr.
- Natrium 1120 mg.