Quesadilla’s met ontbijtspek, prei, paprika, ui en kaas

Quesadilla’s met ontbijtspek, prei, paprika, ui en kaas
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
20 minuten
4 personen

Quesadilla’s maken wij vaak als we snel iets lekkers op tafel willen zetten. Zo aten wij laatst deze quesadilla’s met ontbijtspek, prei, paprika, ui en kaas. Heerlijke en makkelijk te maken en echt zo klaar. Het zijn een soort Mexicaanse tosti’s die je maakt met wraps. Lekker als lunch of ‘s avonds met een salade.

Deze keer koos ik voor quesadilla’s met ontbijtspek. Maar er zijn genoeg andere combinaties te bedenken. Het makkelijkst maak je ze met de contactgrill. Heb je deze niet dan kan je ook een koekenpan of de oven gebruiken. Welke manier je ook kiest, deze quesadilla’s zullen je zeker smaken. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 100 gr. ontbijtspek
  • 150 gr. belegen kaas, geraspt
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 1 ui
  • roomkaas
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Als eerste snijd je de bovenkant van de rode paprika. Hierna verwijder je de zaadlijsten en zaadjes en snijd je de paprika in flinterdunne plakjes. Vervolgens snijd je de onderkant en het blad van de prei. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in fijne halve ringetjes. Tot slot pel je de ui en halveer je deze, snijd in dunne halve ringen.

Bereiden

Maak je de quesadilla's met de contactgrill dan warm je deze voor. Gebruik je een oven dan warm je deze voor op 200 graden. Wil je de quesadilla's met de koekenpan maken dan verhit je deze voor op laag vuur. Zelf vind ik de contactgrill het makkelijkst werken, dan ben je per quesadilla zo'n twee minuten bezig.

Smeer nu per quesadilla één wrap in met roomkaas. Vervolgens leg je hier wat ontbijtspek op. Daarna verdeel je er wat rode paprika, prei en ui overheen. Strooi hierna wat van de geraspte kaas erover en kruid met peper en zout. Leg er tot slot een tweede wrap op en verhit de quesadilla in de contactgrill, oven of koekenpan. Als de buitenkant mooi bruin is en de kaas gesmolten is je quesadilla klaar. Herhaal voor de volgende quesadilla's.

Oven of pan

Bereid je de quesadilla's in de oven dan moet je op zo'n drie tot vier minuten per quesadilla rekenen. Wil je een koekenpan gebruiken bak dan eerst de onderkant bruin. Leg vervolgens een bord op de koekenpan, draai om en laat de quesadilla weer in de pan schuiven.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Quesadilla’s met ontbijtspek, prei, paprika, ui en kaas
Quesadilla’s met ontbijtspek, prei, paprika, ui en kaas
Quesadilla’s met ontbijtspek, prei, paprika, ui en kaas

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 515 kcal.
  • Vetten 32 gr.
  • Waarvan verzadigd 17 gr.
  • Koolhydraten 32 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 3 gr.
  • Eiwitten 21 gr.
  • Zout 2.8 gr.
  • Natrium 1120 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens