Snelle pitabroodjes met salami, kaas en tomaat

Snelle pitabroodjes met salami, kaas en tomaat
Lunchgerecht
10 minuten
4 broodjes

Mijn vriendin had laatst met zoonlief minipizza’s gemaakt van pitabroodjes. Een lekker experiment waarbij onze lieve zoon driftig in de weer was met champignons, salami en kaas. Van de pitabroodjes die over bleven heb ik de volgende dag een lekker simpele lunch gemaakt.

Ik vulde de pitabroodjes met salami, kaas, tomaat en basilicum en schoof deze even onder de contactgrill. Na een paar minuten kwamen er heerlijke pizza-achtige broodjes uit die me prima hebben gesmaakt. Erg leuk om zelf eens te proberen als je snel iets lekkers op tafel wilt hebben. Het makkelijke recept vind je hier.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

  • 4 pitabroodjes
  • 12 plakken salami
  • 2 sjalotjes
  • 2 tomaten
  • belegen kaas
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
  • eventueel groene pesto

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je contactgrill of tosti-ijzer vast voor, heb je geen van beiden dan kan je deze broodjes ook een paar minuten in de oven leggen. Verwarm de oven in dat geval voor op 200 graden.

Snijd de pitabroodjes overdwars open maar net niet helemaal. Zo hou je een soort envelopje over waar je alle ingrediënten zo in kan leggen. Smeer de onderste helft eventueel in met wat groene pesto voor een extra smaakje.

Beleg ieder broodje met drie plakken salami. Snijd de sjalotjes en tomaten in plakjes en verdeel deze over de salami. Leg hier een paar plakjes kaas over en strooi er een beetje peper en zout over. Leg er tenslotte nog wat verse blaadjes basilicum op, druppel er wat olijfolie in en klap de broodjes dicht.

Leg de broodjes een paar minuten in je voorverwarmde contactgrill, tosti-ijzer of in de oven. Zodra de kaas lekker is gesmolten en de broodjes een beetje beginnen te verkleuren zijn ze klaar. Snijd eventueel doormidden en geniet van je snelle lunch.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Snelle pitabroodjes met salami, kaas en tomaat
Snelle pitabroodjes met salami, kaas en tomaat
Snelle pitabroodjes met salami, kaas en tomaat
Snelle pitabroodjes met salami, kaas en tomaat
Snelle pitabroodjes met salami, kaas en tomaat

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens