Snelle pitabroodjes met salami, kaas en tomaat
Recept
Ingrediënten
4 broodjes
- 4 pitabroodjes
- 12 plakken salami
- 2 sjalotjes
- 2 tomaten
- belegen kaas
- verse basilicum
- peper en zout
- olijfolie
- eventueel groene pesto
Bereidingswijze
Verwarm je contactgrill of tosti-ijzer vast voor, heb je geen van beiden dan kan je deze broodjes ook een paar minuten in de oven leggen. Verwarm de oven in dat geval voor op 200 graden.
Snijd de pitabroodjes overdwars open maar net niet helemaal. Zo hou je een soort envelopje over waar je alle ingrediënten zo in kan leggen. Smeer de onderste helft eventueel in met wat groene pesto voor een extra smaakje.
Beleg ieder broodje met drie plakken salami. Snijd de sjalotjes en tomaten in plakjes en verdeel deze over de salami. Leg hier een paar plakjes kaas over en strooi er een beetje peper en zout over. Leg er tenslotte nog wat verse blaadjes basilicum op, druppel er wat olijfolie in en klap de broodjes dicht.
Leg de broodjes een paar minuten in je voorverwarmde contactgrill, tosti-ijzer of in de oven. Zodra de kaas lekker is gesmolten en de broodjes een beetje beginnen te verkleuren zijn ze klaar. Snijd eventueel doormidden en geniet van je snelle lunch.