Snelle zalmwraps met veldsla, tomaat en Parmezaanse kaas
Recept
Ingrediënten
8 stuks
- 8 wraps
- 200 gr. gerookte zalmfilet (plakken)
- 75 gr. veldsla
- 2 trostomaten
- 1 rode ui
- 1/2 komkommer
- roomkaas, bv. Philadelphia
- peper en zout
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Snijd de tomaten en komkommer in zo dun mogelijke plakjes. Voor de tomaat gebruik ik een speciaal tomatenmes waarmee je deze echt flinterdun kunt snijden. Pel de rode ui, snijd doormidden en daarna in heel dunne ringetjes.
Smeer de wraps in met een dun laagje roomkaas. Verdeel daarna wat veldsla over het midden van de wrap en leg hier wat rode ui op. Verdeel tenslotte wat plakjes zalm, tomaat en komkommer over de veldsla.
Kruid naar smaak met wat peper en zout en rasp er vervolgens wat Parmezaanse kaas over. Rol de wraps zo strak mogelijk op en halveer deze eventueel. Lekker uit het handje of met een frisse groene salade.
Gebruik je de wraps als borrelhapje? Maak ze dan iets van tevoren en laat de wraps strak opgerold in vershoudfolie in de koelkast liggen. Snijd daarna in kleine stukjes en serveer direct.