Snelle zalmwraps met veldsla, tomaat en Parmezaanse kaas

Snelle zalmwraps met veldsla, tomaat en Parmezaanse kaas
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
20 minuten
8 stuks

Zoek je een lekkere en snelle lunch of avondmaaltijd? Probeer dan deze snelle zalmwraps met veldsla, tomaat en Parmezaanse kaas eens. Je hebt ze echt zo gemaakt en ze smaken heerlijk. In kleine stukjes gesneden zijn ze trouwens ook erg leuk als borrelhapje te gebruiken.

Door de ingrediënten zo dun mogelijk te snijden rol je deze wraps heel makkelijk op. Bovendien vind ik dun gesneden tomaat en komkommer meer smaak hebben dan dikke plakken. Het rode uitje zorgt voor een beetje pit waardoor deze wraps een echte tractatie zijn. Het makkelijke recept vind je hier, lekker met een frisse salade erbij.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (8 stuks)

  • 8 wraps
  • 200 gr. gerookte zalmfilet (plakken)
  • 75 gr. veldsla
  • 2 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • roomkaas, bv. Philadelphia
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de tomaten en komkommer in zo dun mogelijke plakjes. Voor de tomaat gebruik ik een speciaal tomatenmes waarmee je deze echt flinterdun kunt snijden. Pel de rode ui, snijd doormidden en daarna in heel dunne ringetjes.

Smeer de wraps in met een dun laagje roomkaas. Verdeel daarna wat veldsla over het midden van de wrap en leg hier wat rode ui op. Verdeel tenslotte wat plakjes zalm, tomaat en komkommer over de veldsla.

Kruid naar smaak met wat peper en zout en rasp er vervolgens wat Parmezaanse kaas over. Rol de wraps zo strak mogelijk op en halveer deze eventueel. Lekker uit het handje of met een frisse groene salade.

Gebruik je de wraps als borrelhapje? Maak ze dan iets van tevoren en laat de wraps strak opgerold in vershoudfolie in de koelkast liggen. Snijd daarna in kleine stukjes en serveer direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Snelle zalmwraps met veldsla, tomaat en Parmezaanse kaas
Snelle zalmwraps met veldsla, tomaat en Parmezaanse kaas
Snelle zalmwraps met veldsla, tomaat en Parmezaanse kaas

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens