Snelle zalmwraps met veldsla, tomaat en Parmezaanse kaas

Snelle zalmwraps met veldsla, tomaat en Parmezaanse kaas

Zoek je een lekkere en snelle lunch of avondmaaltijd? Probeer dan deze snelle zalmwraps met veldsla, tomaat en Parmezaanse kaas eens. Je hebt ze echt zo gemaakt en ze smaken heerlijk. In kleine stukjes gesneden zijn ze trouwens ook erg leuk als borrelhapje te gebruiken.

Door de ingrediënten zo dun mogelijk te snijden rol je deze wraps heel makkelijk op. Bovendien vind ik dun gesneden tomaat en komkommer meer smaak hebben dan dikke plakken. Het rode uitje zorgt voor een beetje pit waardoor deze wraps een echte tractatie zijn. Het makkelijke recept vind je hier, lekker met een frisse salade erbij.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (8 stuks)

  • 8 wraps
  • 200 gr. gerookte zalmfilet (plakken)
  • 75 gr. veldsla
  • 2 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • roomkaas, bv. Philadelphia
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Snijd de tomaten en komkommer in zo dun mogelijke plakjes. Voor de tomaat gebruik ik een speciaal tomatenmes waarmee je deze echt flinterdun kunt snijden. Pel de rode ui, snijd doormidden en daarna in heel dunne ringetjes.

Smeer de wraps in met een dun laagje roomkaas. Verdeel daarna wat veldsla over het midden van de wrap en leg hier wat rode ui op. Verdeel tenslotte wat plakjes zalm, tomaat en komkommer over de veldsla.

Kruid naar smaak met wat peper en zout en rasp er vervolgens wat Parmezaanse kaas over. Rol de wraps zo strak mogelijk op en halveer deze eventueel. Lekker uit het handje of met een frisse groene salade.

Gebruik je de wraps als borrelhapje? Maak ze dan iets van tevoren en laat de wraps strak opgerold in vershoudfolie in de koelkast liggen. Snijd daarna in kleine stukjes en serveer direct.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Snelle zalmwraps met veldsla, tomaat en Parmezaanse kaas

Snelle zalmwraps met veldsla, tomaat en Parmezaanse kaas

Snelle zalmwraps met veldsla, tomaat en Parmezaanse kaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens