Stokbroodje met gedroogde ham, brie en pijnboompitjes

Stokbroodje met gedroogde ham, brie en pijnboompitjes
Lunchgerecht
10 minuten
2 broodjes

Ik ben dol op de smaak van gesmolten brie. Ook op dit stokbroodje gedroogde ham, brie en pijnboompitjes smaakt het heerlijk. De combinatie met de gedroogde ham, uienringetjes en pijnboompitjes is erg lekker. Kortom, een broodje waar ik lekker van heb zitten genieten.

Met een contactgrill of oven heb je dit lekkere stokbroodje echt zo gemaakt. Het recept is super makkelijk en vooral overheerlijk. Ik gebruikte deze keer een afbak stokbroodje maar ook op een croissantje of pistoletje smaakt deze combinatie super. Hier vind je het recept, lekker voor de lunch.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 kleine stokbroden, afbak
  • 80 gr. gedroogde ham, bv. prosciutto crudo
  • ca. 100 gr. brie
  • 1 ui
  • 40 gr. pijnboompitjes
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je contactgrill vast voor of breng je oven op 220 graden.

Halveer de stokbroden in de lengte en beleg de onderste helft met de gedroogde ham. Snijd de ui in vier parten en vervolgens in kwart-ringetjes. Verdeel de ui over de gedroogde ham en leg hier plakjes brie over.

Verdeel de pijnboompitjes over de brie en kruid met wat peper en zout. Bedek met de bovenste helft en doe de stokbroodjes tussen de contactgrill of in de oven. Je panini's zijn klaar als de broodjes lekker knapperig zijn en de brie begint te smelten.

Snij eventueel doormidden en serveer direct. Eventueel met een lekker frisse salade erbij met brie, walnoot en honing.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Stokbroodje met gedroogde ham, brie en pijnboompitjes
Stokbroodje met gedroogde ham, brie en pijnboompitjes
Stokbroodje met gedroogde ham, brie en pijnboompitjes

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens