Stokbroodje met gedroogde ham, brie en pijnboompitjes

Stokbroodje met gedroogde ham, brie en pijnboompitjes

Ik ben dol op de smaak van gesmolten brie. Ook op dit stokbroodje gedroogde ham, brie en pijnboompitjes smaakt het heerlijk. De combinatie met de gedroogde ham, uienringetjes en pijnboompitjes is erg lekker. Kortom, een broodje waar ik lekker van heb zitten genieten.

Met een contactgrill of oven heb je dit lekkere stokbroodje echt zo gemaakt. Het recept is super makkelijk en vooral overheerlijk. Ik gebruikte deze keer een afbak stokbroodje maar ook op een croissantje of pistoletje smaakt deze combinatie super. Hier vind je het recept, lekker voor de lunch.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 kleine stokbroden, afbak
  • 80 gr. gedroogde ham, bv. prosciutto crudo
  • ca. 100 gr. brie
  • 1 ui
  • 40 gr. pijnboompitjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm je contactgrill vast voor of breng je oven op 220 graden.

Halveer de stokbroden in de lengte en beleg de onderste helft met de gedroogde ham. Snijd de ui in vier parten en vervolgens in kwart-ringetjes. Verdeel de ui over de gedroogde ham en leg hier plakjes brie over.

Verdeel de pijnboompitjes over de brie en kruid met wat peper en zout. Bedek met de bovenste helft en doe de stokbroodjes tussen de contactgrill of in de oven. Je panini's zijn klaar als de broodjes lekker knapperig zijn en de brie begint te smelten.

Snij eventueel doormidden en serveer direct. Eventueel met een lekker frisse salade erbij met brie, walnoot en honing.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Stokbroodje met gedroogde ham, brie en pijnboompitjes

Stokbroodje met gedroogde ham, brie en pijnboompitjes

Stokbroodje met gedroogde ham, brie en pijnboompitjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens