Stokbroodje met gedroogde ham, brie en pijnboompitjes

Stokbroodje met gedroogde ham, brie en pijnboompitjes

Ik ben dol op de smaak van gesmolten brie. Ook op dit stokbroodje gedroogde ham, brie en pijnboompitjes smaakt het heerlijk. De combinatie met de gedroogde ham, uienringetjes en pijnboompitjes is erg lekker. Kortom, een broodje waar ik lekker van heb zitten genieten.

Met een contactgrill of oven heb je dit lekkere stokbroodje echt zo gemaakt. Het recept is super makkelijk en vooral overheerlijk. Ik gebruikte deze keer een afbak stokbroodje maar ook op een croissantje of pistoletje smaakt deze combinatie super. Hier vind je het recept, lekker voor de lunch.

Recept

Ingrediënten

2 broodjes

  • 2 kleine stokbroden, afbak
  • 80 gr. gedroogde ham, bv. prosciutto crudo
  • ca. 100 gr. brie
  • 1 ui
  • 40 gr. pijnboompitjes
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je contactgrill vast voor of breng je oven op 220 graden.

Halveer de stokbroden in de lengte en beleg de onderste helft met de gedroogde ham. Snijd de ui in vier parten en vervolgens in kwart-ringetjes. Verdeel de ui over de gedroogde ham en leg hier plakjes brie over.

Verdeel de pijnboompitjes over de brie en kruid met wat peper en zout. Bedek met de bovenste helft en doe de stokbroodjes tussen de contactgrill of in de oven. Je panini's zijn klaar als de broodjes lekker knapperig zijn en de brie begint te smelten.

Snij eventueel doormidden en serveer direct. Eventueel met een lekker frisse salade erbij met brie, walnoot en honing.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Stokbroodje met gedroogde ham, brie en pijnboompitjes'
Afbeelding bij 'Stokbroodje met gedroogde ham, brie en pijnboompitjes'
Afbeelding bij 'Stokbroodje met gedroogde ham, brie en pijnboompitjes'