Stokbroodje met biefstuk, rucola en truffelmayonaise
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 2 stokbroodjes, afbak
- 2 biefstukjes, totaal ca. 300 gr.
- 75 gr. rucola
- 4 el. mayonaise
- 4 takjes dille
- 1 grote ui (of 2 kleine)
- balsamicoazijn
- truffelolie*
- Parmezaanse kaas
- roomboter
- peper en zout
- grof zeezout
* Als je geen truffelolie hebt kan je ook olijfolie met truffel gebruiken. Ook zonder de truffelsmaak is dit recept heerlijk, voeg dan nog een klein scheutje citroensap toe aan de mayonaise.
Bereidingswijze
Haal de biefstuk een half uur van tevoren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt.
Bereid de stokbroodjes zoals aangegeven op de verpakking, haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Verwarm ook vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.
Pel de ui en snij deze in ringetjes, zet apart voor zo. Hak de dille fijn en meng deze met de vier eetlepels mayonaise in een kommetje, druppel hier de truffelolie bij en breng op smaak met wat peper en zout. Roer goed door elkaar en zet klaar voor zo.
Bestrooi de biefstukjes met wat versgemalen peper en bak ze circa anderhalve minuut per kant in een klontje roomboter. Blijf de biefstuk tijdens het bakken over de bodem van de pan bewegen. Leg de biefstuk op een velletje aluminiumfolie en laat even rusten, vouw het folie niét dicht! Hou de pan op het vuur.
Doe nu de uienringetjes in de pan en voeg een flinke scheut balsamicoazijn toe. Bak de uienringetjes goed bruin en doe daarna het vuur uit. Halveer de stokbroodjes in de lengte en besmeer de binnenkant met een laag roomboter. Verdeel eerst de gebakken ui en daarna de rucola over de vier halve stokbroodjes, snijd de biefstuk in dunne plakjes.
Verdeel de plakjes biefstuk over de rucola en strijk met een theelepeltje de truffelmayonaise over de plakjes biefstuk. Strooi er nog wat grof zeezout over en rasp er tenslotte wat Parmezaanse kaas overheen. Dien de strokbroodjes met biefstuk lauwwarm op en genieten maar.