Stokbroodje met biefstuk, rucola en truffelmayonaise

Stokbroodje met biefstuk, rucola en truffelmayonaise

Ik kan altijd enorm genieten van deze lekkere broodjes tijdens de lunch. Het liefst eet ik ze iedere dag maar dat zou natuurlijk iets te ver gaan. Dit stokbroodje met biefstuk, rucola, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas is dan ook een van mijn favorieten als er iemand bij ons komt lunchen. En niet alleen bij mij!

Dit broodje heb je echt zo gemaakt, ook de truffelmayonaise heb je in een paar minuten klaar. Voor deze truffelmayonaise heb ik kant en klare mayonaise gebruikt, maar mayonaise is ook heel makkelijk zelf te maken. Dat recept hou je van me tegoed. Hier heb je alvast wel het recept voor dit geweldig lekkere stokbroodje. Ik ben benieuwd wanneer jij het op tafel hebt staan.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 stokbroodjes, afbak
  • 2 biefstukjes, totaal ca. 300 gr.
  • 75 gr. rucola
  • 4 el. mayonaise
  • 4 takjes dille
  • 1 grote ui (of 2 kleine)
  • balsamicoazijn
  • truffelolie*
  • Parmezaanse kaas
  • roomboter
  • peper en zout
  • grof zeezout

* Als je geen truffelolie hebt kan je ook olijfolie met truffel gebruiken. Ook zonder de truffelsmaak is dit recept heerlijk, voeg dan nog een klein scheutje citroensap toe aan de mayonaise.

Bereidingswijze

Haal de biefstuk een half uur van tevoren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt.

Bereid de stokbroodjes zoals aangegeven op de verpakking, haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Verwarm ook vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Pel de ui en snij deze in ringetjes, zet apart voor zo. Hak de dille fijn en meng deze met de vier eetlepels mayonaise in een kommetje, druppel hier de truffelolie bij en breng op smaak met wat peper en zout. Roer goed door elkaar en zet klaar voor zo.

Bestrooi de biefstukjes met wat versgemalen peper en bak ze circa anderhalve minuut per kant in een klontje roomboter. Blijf de biefstuk tijdens het bakken over de bodem van de pan bewegen. Leg de biefstuk op een velletje aluminiumfolie en laat even rusten, vouw het folie niét dicht! Hou de pan op het vuur.

Doe nu de uienringetjes in de pan en voeg een flinke scheut balsamicoazijn toe. Bak de uienringetjes goed bruin en doe daarna het vuur uit. Halveer de stokbroodjes in de lengte en besmeer de binnenkant met een laag roomboter. Verdeel eerst de gebakken ui en daarna de rucola over de vier halve stokbroodjes, snijd de biefstuk in dunne plakjes.

Verdeel de plakjes biefstuk over de rucola en strijk met een theelepeltje de truffelmayonaise over de plakjes biefstuk. Strooi er nog wat grof zeezout over en rasp er tenslotte wat Parmezaanse kaas overheen. Dien de strokbroodjes met biefstuk lauwwarm op en genieten maar.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Stokbroodje met biefstuk, rucola en truffelmayonaise

Stokbroodje met biefstuk, rucola en truffelmayonaise

Stokbroodje met biefstuk, rucola en truffelmayonaise

Stokbroodje met biefstuk, rucola en truffelmayonaise

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens