Stokbroodje met kipfilet, pesto, mozzarella en tomaat
Recept
Ingrediënten
2 broodjes
- 1 afbakstokbrood
- 1 bol buffelmozzarella
- 6 plakjes kipfilet (beleg)
- groene pesto
- 2 trostomaten
- verse basilicum
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Zelf maakte ik dit broodje op de contactgrill maar je kan het ook in de oven doen, verwarm deze dan voor op 220 graden.
Snijd de trostomaten en buffelmozzarella in plakjes en leg apart voor zo. Snijd het stokbrood doormidden en snij daarna open in de lengte. Smeer beide onderkanten in met groene pesto en beleg met plakjes kipfilet. Leg hier plakjes mozzarella en plakjes tomaat op en bestrooi met wat peper, zout en gedroogde Italiaanse kruiden.
Verdeel er nog wat blaadjes verse basilicum over en besprenkel met wat olijfolie. Leg nu de bovenkant op het stokbroodje en grill het stokbroodje zo'n vijf minuten op de contactgrill. Heb je deze niet dan bak je het ongeveer acht minuten in een voorverwarmde oven.