Stokbroodje met kipfilet, pesto, mozzarella en tomaat

Stokbroodje met kipfilet, pesto, mozzarella en tomaat

Toen mijn vriendin laatst een warm broodje wilde voor de lunch keek ik even wat we in huis hadden. Tien minuutjes later stond dit stokbroodje met kipfilet, pesto, mozzarella en tomaat op tafel. Dit lekkere stokbroodje is erg makkelijk te maken en smaakt gewoon heerlijk.

Dat is het grote voordeel als je altijd een aantal standaard ingrediënten op voorraad hebt. Afbakbroodjes, pesto, mozzarella, tomaat en broodbeleg hebben we namelijk altijd wel in huis. Hieronder vind je het simpele recept als je dit lekkere stokbroodje zelf eens wilt maken. Super simpel, super lekker.

Recept

Ingrediënten

2 broodjes

  • 1 afbakstokbrood
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 6 plakjes kipfilet (beleg)
  • groene pesto
  • 2 trostomaten
  • verse basilicum
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zelf maakte ik dit broodje op de contactgrill maar je kan het ook in de oven doen, verwarm deze dan voor op 220 graden.

Snijd de trostomaten en buffelmozzarella in plakjes en leg apart voor zo. Snijd het stokbrood doormidden en snij daarna open in de lengte. Smeer beide onderkanten in met groene pesto en beleg met plakjes kipfilet. Leg hier plakjes mozzarella en plakjes tomaat op en bestrooi met wat peper, zout en gedroogde Italiaanse kruiden.

Verdeel er nog wat blaadjes verse basilicum over en besprenkel met wat olijfolie. Leg nu de bovenkant op het stokbroodje en grill het stokbroodje zo'n vijf minuten op de contactgrill. Heb je deze niet dan bak je het ongeveer acht minuten in een voorverwarmde oven.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Stokbroodje met kipfilet, pesto, mozzarella en tomaat'
Afbeelding bij 'Stokbroodje met kipfilet, pesto, mozzarella en tomaat'