Stokbroodje met kipfilet, pesto, mozzarella en tomaat

Stokbroodje met kipfilet, pesto, mozzarella en tomaat
Lunchgerecht
10 minuten
2 broodjes

Toen mijn vriendin laatst een warm broodje wilde voor de lunch keek ik even wat we in huis hadden. Tien minuutjes later stond dit stokbroodje met kipfilet, pesto, mozzarella en tomaat op tafel. Dit lekkere stokbroodje is erg makkelijk te maken en smaakt gewoon heerlijk.

Dat is het grote voordeel als je altijd een aantal standaard ingrediënten op voorraad hebt. Afbakbroodjes, pesto, mozzarella, tomaat en broodbeleg hebben we namelijk altijd wel in huis. Hieronder vind je het simpele recept als je dit lekkere stokbroodje zelf eens wilt maken. Super simpel, super lekker.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 1 afbakstokbrood
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 6 plakjes kipfilet (beleg)
  • groene pesto
  • 2 trostomaten
  • verse basilicum
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zelf maakte ik dit broodje op de contactgrill maar je kan het ook in de oven doen, verwarm deze dan voor op 220 graden.

Snijd de trostomaten en buffelmozzarella in plakjes en leg apart voor zo. Snijd het stokbrood doormidden en snij daarna open in de lengte. Smeer beide onderkanten in met groene pesto en beleg met plakjes kipfilet. Leg hier plakjes mozzarella en plakjes tomaat op en bestrooi met wat peper, zout en gedroogde Italiaanse kruiden.

Verdeel er nog wat blaadjes verse basilicum over en besprenkel met wat olijfolie. Leg nu de bovenkant op het stokbroodje en grill het stokbroodje zo'n vijf minuten op de contactgrill. Heb je deze niet dan bak je het ongeveer acht minuten in een voorverwarmde oven.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Stokbroodje met kipfilet, pesto, mozzarella en tomaat
Stokbroodje met kipfilet, pesto, mozzarella en tomaat


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens