Stokbroodje met kipfilet, pesto, mozzarella en tomaat

Stokbroodje met kipfilet, pesto, mozzarella en tomaat

Toen mijn vriendin laatst een warm broodje wilde voor de lunch keek ik even wat we in huis hadden. Tien minuutjes later stond dit stokbroodje met kipfilet, pesto, mozzarella en tomaat op tafel. Dit lekkere stokbroodje is erg makkelijk te maken en smaakt gewoon heerlijk.

Dat is het grote voordeel als je altijd een aantal standaard ingrediënten op voorraad hebt. Afbakbroodjes, pesto, mozzarella, tomaat en broodbeleg hebben we namelijk altijd wel in huis. Hieronder vind je het simpele recept als je dit lekkere stokbroodje zelf eens wilt maken. Super simpel, super lekker.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 1 afbakstokbrood
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 6 plakjes kipfilet (beleg)
  • groene pesto
  • 2 trostomaten
  • verse basilicum
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Zelf maakte ik dit broodje op de contactgrill maar je kan het ook in de oven doen, verwarm deze dan voor op 220 graden.

Snijd de trostomaten en buffelmozzarella in plakjes en leg apart voor zo. Snijd het stokbrood doormidden en snij daarna open in de lengte. Smeer beide onderkanten in met groene pesto en beleg met plakjes kipfilet. Leg hier plakjes mozzarella en plakjes tomaat op en bestrooi met wat peper, zout en gedroogde Italiaanse kruiden.

Verdeel er nog wat blaadjes verse basilicum over en besprenkel met wat olijfolie. Leg nu de bovenkant op het stokbroodje en grill het stokbroodje zo'n vijf minuten op de contactgrill. Heb je deze niet dan bak je het ongeveer acht minuten in een voorverwarmde oven.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Stokbroodje met kipfilet, pesto, mozzarella en tomaat

Stokbroodje met kipfilet, pesto, mozzarella en tomaat

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens