Stokbroodje met pancetta, tomaat en brie

Stokbroodje met pancetta, tomaat en brie
Lunchgerecht
10 minuten
per persoon

Laatst maakte ik dit lekkere stokbroodje met pancetta, tomaat en brie. Ik kwam op het idee omdat ik nog wat dingetjes in de koelkast had liggen. Onder andere een stukje brie dat ik over had gehouden van een ander recept. Een mooie reden om er een lekker broodje mee te maken.

Ook had ik nog een aangebroken pakje pancetta en een paar tomaatjes liggen. En omdat ik eigenlijk altijd wel iets van afbakbrood in huis heb was mijn keuze snel gemaakt. Het werd dus dit stokbroodje met pancetta, tomaat en brie en het smaakte heerlijk. Hieronder vind je het makkelijke recept, ideaal voor de lunch.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 1 afbakstokbrood
  • 1 stukje brie
  • 1 trostomaat
  • paar plakjes pancetta
  • peper
  • mayonaise

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en bak het stokbrood twee minuten korter dan aangegeven op de verpakking. Snijd intussen een trostomaat in dunne plakjes en een paar plakken van de brie. Haal het stokbrood uit de oven en snijd in tweeën, halveer beide stukken daarna in de lengte en smeer de onderkant in met wat mayonaise.

Leg hier een paar plakjes pancetta op en daarop de plakjes tomaat. Bestrooi met wat versgemalen peper en verdeel daarna de plakken brie over de stokbroodjes. Leg een velletje aluminiumfolie op je bakrooster en leg de bovenkanten weer op de stokbroodjes. Bak de stokbroodje met pancetta, tomaat en brie nog een paar minuten in de oven zodat de brie lekker zacht wordt.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Stokbroodje met pancetta, tomaat en brie

Voedingswaarden (per broodje)

  • Energie 717 kcal.
  • Vetten 30 gr.
  • Waarvan verzadigd 15 gr.
  • Koolhydraten 77 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 29 gr.
  • Zout 4 gr.
  • Natrium 1600 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens