Stokbroodje met pancetta, tomaat en brie

Stokbroodje met pancetta, tomaat en brie

Laatst maakte ik dit lekkere stokbroodje met pancetta, tomaat en brie. Ik kwam op het idee omdat ik nog wat dingetjes in de koelkast had liggen. Onder andere een stukje brie dat ik over had gehouden van een ander recept. Een mooie reden om er een lekker broodje mee te maken.

Ook had ik nog een aangebroken pakje pancetta en een paar tomaatjes liggen. En omdat ik eigenlijk altijd wel iets van afbakbrood in huis heb was mijn keuze snel gemaakt. Het werd dus dit stokbroodje met pancetta, tomaat en brie en het smaakte heerlijk. Hieronder vind je het makkelijke recept, ideaal voor de lunch.

Recept

Ingrediënten

per persoon

  • 1 afbakstokbrood
  • 1 stukje brie
  • 1 trostomaat
  • paar plakjes pancetta
  • peper
  • mayonaise

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en bak het stokbrood twee minuten korter dan aangegeven op de verpakking. Snijd intussen een trostomaat in dunne plakjes en een paar plakken van de brie. Haal het stokbrood uit de oven en snijd in tweeën, halveer beide stukken daarna in de lengte en smeer de onderkant in met wat mayonaise.

Leg hier een paar plakjes pancetta op en daarop de plakjes tomaat. Bestrooi met wat versgemalen peper en verdeel daarna de plakken brie over de stokbroodjes. Leg een velletje aluminiumfolie op je bakrooster en leg de bovenkanten weer op de stokbroodjes. Bak de stokbroodje met pancetta, tomaat en brie nog een paar minuten in de oven zodat de brie lekker zacht wordt.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Stokbroodje met pancetta, tomaat en brie'

Voedingswaarden per broodje

  • Energie 717 kcal.
  • Vetten 30 gr.
  • Waarvan verzadigd 15 gr.
  • Koolhydraten 77 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 29 gr.
  • Zout 4 gr.
  • Natrium 1600 mg.