Stokbroodje met pancetta, tomaat en brie

Stokbroodje met pancetta, tomaat en brie

Laatst maakte ik dit lekkere stokbroodje met pancetta, tomaat en brie. Ik kwam op het idee omdat ik nog wat dingetjes in de koelkast had liggen. Onder andere een stukje brie dat ik over had gehouden van een ander recept. Een mooie reden om er een lekker broodje mee te maken.

Ook had ik nog een aangebroken pakje pancetta en een paar tomaatjes liggen. En omdat ik eigenlijk altijd wel iets van afbakbrood in huis heb was mijn keuze snel gemaakt. Het werd dus dit stokbroodje met pancetta, tomaat en brie en het smaakte heerlijk. Hieronder vind je het makkelijke recept, ideaal voor de lunch.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 1 afbakstokbrood
  • 1 stukje brie
  • 1 trostomaat
  • paar plakjes pancetta
  • peper
  • mayonaise

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en bak het stokbrood twee minuten korter dan aangegeven op de verpakking. Snijd intussen een trostomaat in dunne plakjes en een paar plakken van de brie. Haal het stokbrood uit de oven en snijd in tweeën, halveer beide stukken daarna in de lengte en smeer de onderkant in met wat mayonaise.

Leg hier een paar plakjes pancetta op en daarop de plakjes tomaat. Bestrooi met wat versgemalen peper en verdeel daarna de plakken brie over de stokbroodjes. Leg een velletje aluminiumfolie op je bakrooster en leg de bovenkanten weer op de stokbroodjes. Bak de stokbroodje met pancetta, tomaat en brie nog een paar minuten in de oven zodat de brie lekker zacht wordt.

Ook lekker

Voedingswaarden (per broodje)

  • Energie: 717 kcal.
  • Vetten: 30 gr.
    - waarvan verzadigd: 15 gr.
  • Koolhydraten: 77 gr.
    - waarvan suiker: 7 gr.
  • Vezels: 5 gr.
  • Eiwitten: 29 gr.
  • Zout: 4 gr. (1600 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Stokbroodje met pancetta, tomaat en brie

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens