Toast met avocado, rucola en een gepocheerd ei
Recept
Ingrediënten
per persoon
- 2 dikke boterhammen
- 1 avocado, eetrijp
- 2 eieren
- handje rucola
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Breng in een pan een flinke laag water aan de kook. Pocheer hierin twee eieren of kook twee eieren zacht. Hoe je makkelijk een ei pocheert lees je hier. Kook je liever een zachtgekookt ei? Doe de eieren dan in het koude water en breng aan de kook, laat nog drie minuten koken en laat de eieren schrikken onder koud water. Pel direct en leg even apart.
Neem twee dikke plakken brood en bestrijk beide kanten dun met olijfolie. Verhit een grillpan of koekenpan op het vuur en grill de boterhammen aan beide kanten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Snijd intussen de avocado in de lengte doormidden en draai beide helften van elkaar. Verwijder de pit door er een scherp mes in te steken en deze eruit te wippen. Eventueel kan je ook een speciale avocadoschiller en -snijder gebruiken.
Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe in een kommetje, snijd eventueel in stukken. Doe er een scheutje citroensap en flink wat peper en zout bij. Prak met een vork door elkaar tot je een smeuïge spread over houdt. Smeer beide gegrilde boterhammen in met de avocadospread en verdeel hier wat rucola over.
Leg de gepocheerde of gekookte eieren er nu op en snijd de eieren voorzichtig open. De zachte eidooier komt nu naar buiten en loopt langzaam over de toast. Kruid nog met wat extra peper en je toast met avocado, rucola en ei is klaar.