Toast met avocado, rucola en een gepocheerd ei

Toast met avocado, rucola en een gepocheerd ei
Lunchgerecht, Ontbijt
10 minuten
per persoon

Op Instagram kwam ik laatst een heerlijk stuk toast met avocado en een gekookt ei tegen. Ik kreeg direct honger en maakte zelf deze toast met avocado, rucola en een gepocheerd ei. Makkelijk om te maken en zo klaar, heerlijk voor bij de lunch of als begin van je dag.

Zelf een ei pocheren is trouwens niet moeilijk, er is een hele handige truc voor. Vind je zelf eieren pocheren toch iets te lastig dan kan je natuurlijk ook een zachtgekookt eitje gebruiken. De avocadospread heb je zo gemaakt met een eetrijpe avocado. Hieronder het makkelijke en lekkere recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 2 dikke boterhammen
  • 1 avocado, eetrijp
  • 2 eieren
  • handje rucola
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een pan een flinke laag water aan de kook. Pocheer hierin twee eieren of kook twee eieren zacht. Hoe je makkelijk een ei pocheert lees je hier. Kook je liever een zachtgekookt ei? Doe de eieren dan in het koude water en breng aan de kook, laat nog drie minuten koken en laat de eieren schrikken onder koud water. Pel direct en leg even apart.

Neem twee dikke plakken brood en bestrijk beide kanten dun met olijfolie. Verhit een grillpan of koekenpan op het vuur en grill de boterhammen aan beide kanten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Snijd intussen de avocado in de lengte doormidden en draai beide helften van elkaar. Verwijder de pit door er een scherp mes in te steken en deze eruit te wippen.

Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe in een kommetje, snijd eventueel in stukken. Doe er een scheutje citroensap en flink wat peper en zout bij. Prak met een vork door elkaar tot je een smeuïge spread over houdt. Smeer beide gegrilde boterhammen in met de avocadospread en verdeel hier wat rucola over.

Leg de gepocheerde of gekookte eieren er nu op en snijd de eieren voorzichtig open. De zachte eidooier komt nu naar buiten en loopt langzaam over de toast. Kruid nog met wat extra peper en je toast met avocado, rucola en ei is klaar.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Toast met avocado, rucola en een gepocheerd ei
Toast met avocado, rucola en een gepocheerd ei
Toast met avocado, rucola en een gepocheerd ei
Toast met avocado, rucola en een gepocheerd ei
Toast met avocado, rucola en een gepocheerd ei
Toast met avocado, rucola en een gepocheerd ei

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens