Toast met avocadospread, gebakken champignons en rucola

Toast met avocadospread, gebakken champignons en rucola

Zoek je nog een lekker lunchrecept? Dan moet je deze toast met avocadospread, gebakken champignons en rucola echt eens proberen. Deze heerlijke lunch heb je zo gemaakt en smaakt echt super. Bovendien zijn avocado’s ook nog eens gezond, mooi meegenomen toch?

De avocadospread maak je zo als je een rijpe avocado hebt. Met wat citroensap en kruiden prak je het tot een smeuïge spread. Terwijl je de champignons bakt gril je een lekkere dikke plak brood en je bent klaar. Hier vind je het makkelijke en lekkere lunchrecept, zeker eens proberen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 2 dikke boterhammen
  • 1 rijpe avocado
  • 125 gr. champignons
  • handje rucola
  • peper en zout
  • grof zeezout
  • scheutje citroensap
  • olijfolie

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Snijd de avocado in de lengte doormidden en draai beide helften van elkaar af. Verwijder de pit door er de punt van een scherp mes in te steken en wip eruit. Schep het vruchtvlees uit de avocado en snijd eventueel in stukken. Doe in een kom en de er een beetje citroensap en wat peper en zout bij. Prak tot een smeuïge spread met een vork en bewaar voor zo.

Verwarm vast een koekenpan en een grillpan op laag vuur. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de champignons met peper en zout tot ze mooi bruin zijn en flink geslonken. Smeer intussen de twee boterhammen dun in met wat olijfolie en gril op de grillpan aan beide kanten goudbruin en knapperig.

Smeer de gegrilde boterhammen in met de avocadospread en verdeel er wat rucola over. Schep er de gebakken champignons overheen en doe er tot slot nog een beetje grof zeezout over. Je toasts met avocadospread, gebakken champignons en rucola zijn klaar.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Toast met avocadospread, gebakken champignons en rucola

Toast met avocadospread, gebakken champignons en rucola

Toast met avocadospread, gebakken champignons en rucola

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens