
Toast met avocadospread, gebakken champignons en rucola
Recept
Ingrediënten
per persoon
- 2 dikke boterhammen
- 1 rijpe avocado
- 125 gr. champignons
- handje rucola
- peper en zout
- grof zeezout
- scheutje citroensap
- olijfolie
Bereidingswijze
Snijd de avocado in de lengte doormidden en draai beide helften van elkaar af. Verwijder de pit door er de punt van een scherp mes in te steken en wip eruit. Schep het vruchtvlees uit de avocado en snijd eventueel in stukken. Doe in een kom en de er een beetje citroensap en wat peper en zout bij. Prak tot een smeuïge spread met een vork en bewaar voor zo.
Verwarm vast een koekenpan en een grillpan op laag vuur. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de champignons met peper en zout tot ze mooi bruin zijn en flink geslonken. Smeer intussen de twee boterhammen dun in met wat olijfolie en gril op de grillpan aan beide kanten goudbruin en knapperig.
Smeer de gegrilde boterhammen in met de avocadospread en verdeel er wat rucola over. Schep er de gebakken champignons overheen en doe er tot slot nog een beetje grof zeezout over. Je toasts met avocadospread, gebakken champignons en rucola zijn klaar.
Recepten in je mail


