Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffel­mayonaise

Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise
Lunchgerecht
10 minuten
per persoon

Laatst maakte ik deze heerlijke tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise. Een supermakkelijk te maken lunch die echt heel erg lekker smaakt. Ik maakte deze Italiaanse tosti in een grillpan maar het kan ook met de contactgrill of in een koekenpan.

De buitenkant smeerde ik in met truffelmayonaise, hierdoor wordt de tosti extra knapperig en smaakt deze nog lekkerder. Ik koos zelf voor een jonge kaas maar ook met een wat meer belegen kaas is deze tosti het proberen waard. Het makkelijke en lekkere recept voor deze Italiaanse tosti vind je hieronder.

Tip: voor de lekkerste tosti gebruik je dikke plakken boerenbrood, het liefst wit. Koop bijvoorbeeld een ongesneden brood en snij hier zelf lekker dikke plakken van.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 2 sneetjes brood
  • kaas
  • 2 plakken parmaham
  • truffelmayonaise*
  • 1/2 trostomaat
  • verse basilicum
  • peper

* Truffelmayonaise is kant-en-klaar te koop of makkelijk zelf te maken: meng gewone mayonaise naar smaak met wat truffelolie en een beetje peper.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een grillpan op laag vuur en smeer één zijde van een boterham in met truffelmayonaise. Snijd de tomaat in flinterdunne plakjes, dit gaat het best met een speciaal tomatenmes. Verwijder het vochtige deel met de zaadjes en leg de plakjes tomaat klaar voor zo.

Leg nu de boterham met de gesmeerde kant op de grillpan en draai het vuur meteen middelhoog. Leg twee plakken parmaham op de tosti, leg hier wat kaas op, een paar plakjes tomaat en wat verse basilicum. Strooi er wat versgemalen peper op. Smeer nog een boterham in met truffelmayonaise en leg deze op de tosti, met de gesmeerde kant aan de bovenkant.

Wip na ongeveer twee minuten de tosti voorzichtig op om te kijken of de onderkant al goed is. Is de onderkant mooi goudbruin dan draai je de tosti om, het makkelijkst gaat dit met een vleestang. Bak ook de andere kant tot deze knapperig en goudbruin is. Snijd de tosti doormidden en serveer direct.

Recepten per mail?

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise
Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise
Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise
Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens