Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise

Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffel­mayonaise

Laatst maakte ik deze heerlijke tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise. Een supermakkelijk te maken lunch die echt heel erg lekker smaakt. Ik maakte deze Italiaanse tosti in een grillpan maar het kan ook met de contactgrill of in een koekenpan.

De buitenkant smeerde ik in met truffelmayonaise, hierdoor wordt de tosti extra knapperig en smaakt deze nog lekkerder. Ik koos zelf voor een jonge kaas maar ook met een wat meer belegen kaas is deze tosti het proberen waard. Het makkelijke en lekkere recept voor deze Italiaanse tosti vind je hieronder.

Tip: voor de lekkerste tosti gebruik je dikke plakken boerenbrood, het liefst wit. Koop bijvoorbeeld een ongesneden brood en snij hier zelf lekker dikke plakken van.

Recept

Ingrediënten

per persoon

  • 2 sneetjes brood
  • kaas
  • 2 plakken parmaham
  • truffelmayonaise*
  • 1/2 trostomaat
  • verse basilicum
  • peper

* Truffelmayonaise is kant-en-klaar te koop of makkelijk zelf te maken: meng gewone mayonaise naar smaak met wat truffelolie en een beetje peper.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een grillpan op laag vuur en smeer één zijde van een boterham in met truffelmayonaise. Snijd de tomaat in flinterdunne plakjes, dit gaat het best met een speciaal tomatenmes. Verwijder het vochtige deel met de zaadjes en leg de plakjes tomaat klaar voor zo.

Leg nu de boterham met de gesmeerde kant op de grillpan en draai het vuur meteen middelhoog. Leg twee plakken parmaham op de tosti, leg hier wat kaas op, een paar plakjes tomaat en wat verse basilicum. Strooi er wat versgemalen peper op. Smeer nog een boterham in met truffelmayonaise en leg deze op de tosti, met de gesmeerde kant aan de bovenkant.

Wip na ongeveer twee minuten de tosti voorzichtig op om te kijken of de onderkant al goed is. Is de onderkant mooi goudbruin dan draai je de tosti om, het makkelijkst gaat dit met een vleestang. Bak ook de andere kant tot deze knapperig en goudbruin is. Snijd de tosti doormidden en serveer direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise'