Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise
Recept
Ingrediënten
per persoon
- 2 sneetjes brood
- kaas
- 2 plakken parmaham
- truffelmayonaise*
- 1/2 trostomaat
- verse basilicum
- peper
* Truffelmayonaise is kant-en-klaar te koop of makkelijk zelf te maken: meng gewone mayonaise naar smaak met wat truffelolie en een beetje peper.
Bereidingswijze
Zet een grillpan op laag vuur en smeer één zijde van een boterham in met truffelmayonaise. Snijd de tomaat in flinterdunne plakjes, dit gaat het best met een speciaal tomatenmes. Verwijder het vochtige deel met de zaadjes en leg de plakjes tomaat klaar voor zo.
Leg nu de boterham met de gesmeerde kant op de grillpan en draai het vuur meteen middelhoog. Leg twee plakken parmaham op de tosti, leg hier wat kaas op, een paar plakjes tomaat en wat verse basilicum. Strooi er wat versgemalen peper op. Smeer nog een boterham in met truffelmayonaise en leg deze op de tosti, met de gesmeerde kant aan de bovenkant.
Wip na ongeveer twee minuten de tosti voorzichtig op om te kijken of de onderkant al goed is. Is de onderkant mooi goudbruin dan draai je de tosti om, het makkelijkst gaat dit met een vleestang. Bak ook de andere kant tot deze knapperig en goudbruin is. Snijd de tosti doormidden en serveer direct.