Tosti met rosbief, rucola en truffel­mayonaise

Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise
Lunchgerecht
10 minuten
per persoon

Ik ben een echte liefhebber van tosti’s en probeer dan ook met alle liefde nieuwe combinaties uit. Zo maakte ik laatst deze overheerlijke tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise. Een geweldig lekkere tosti die je zeker eens moet proberen.

Deze lekkere tosti heb je trouwens echt zo gemaakt. Het allerlekkerst is de tosti als je dikke sneden witbrood gebruikt, bijvoorbeeld het ‘rustieke brood’ van de Albert Heijn. Lekker zelf in dikke plakken snijden en dan beleggen met al dat heerlijks. Ik maakte deze tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise dit keer met de contactgrill. Maar ook in een droge grillpan (of koekenpan) kan je deze verukkelijke tosti makkelijk maken. Hieronder vind je het makkelijke en lekkere recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 2 dikke sneden witbrood
  • 50 gr. rosbief, vleeswaren
  • jong belegen kaas*
  • handje rucola
  • 1/2 sjalotje
  • peper
  • truffelmayonaise
  • roomboter

* Voor nog meer variatie kan je ook een goede oude belegen kaas gebruiken of bijvoorbeeld truffelkaas. Als je de kaas raspt smelt deze nog beter maar dit is niet noodzakelijk.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet je contactgrill vast aan en verwarm deze voor. Gebruik je een grillpan of koekenpan dan hoef je deze niet voor te verwarmen. Smeer twee sneden brood royaal in met truffelmayonaise en beleg één ervan met rucola. Klap de plakjes rosbief dubbel en verdeel deze over de rucola. Bestrooi met wat versgemalen peper. Pel het sjalotje en snijd in flinterdunne ringetjes, verdeel de ringetjes over de rosbief.

Lekker veel kaas

Beleg nu royaal met de plakjes kaas of rasp deze eerst zodat deze nog beter smelt. Zelf gebruikte ik deze keer gewoon plakjes. Leg de tweede snee brood erop met de truffelmayonaise aan de binnenkant. Smeer nu beide buitenzijdes van het brood in met roomboter of besprenkel eventueel met olijfolie. De boterhammen mogen best dik ingesmeerd worden zodat je tosti lekker goudbruin en krokant wordt.

Bak de tosti

Leg de tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise nu tussen de contactgrill en wacht tot de kaas gesmolten is en de buitenkant mooi goudbruin is. Gebruik je een grillpan dan leg je de tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise in de pan en zet dan pas het vuur hoog aan. Zodra de onderkant mooi krokant is en de kaas begint te smelten draai je de tosti om met bijvoorbeeld een vleestang. Bak nu ook de andere kant van je tosti goudbruin.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise
Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise
Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise
Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise
Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 680 kcal.
  • Vetten 39 gr.
  • Waarvan verzadigd 17 gr.
  • Koolhydraten 45 gr.
  • Waarvan suikers 4 gr.
  • Vezels 3 gr.
  • Eiwitten 33 gr.
  • Zout 2.2 gr.
  • Natrium 880 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens