Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise

Tosti met rosbief, rucola en truffel­mayonaise

Ik ben een echte liefhebber van tosti’s en probeer dan ook met alle liefde nieuwe combinaties uit. Zo maakte ik laatst deze overheerlijke tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise. Een geweldig lekkere tosti die je zeker eens moet proberen.

Deze lekkere tosti heb je trouwens echt zo gemaakt. Het allerlekkerst is de tosti als je dikke sneden witbrood gebruikt, bijvoorbeeld het ‘rustieke brood’ van de Albert Heijn. Lekker zelf in dikke plakken snijden en dan beleggen met al dat heerlijks. Ik maakte deze tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise dit keer met de contactgrill. Maar ook in een droge grillpan (of koekenpan) kan je deze verukkelijke tosti makkelijk maken. Hieronder vind je het makkelijke en lekkere recept.

Recept

Ingrediënten

per persoon

  • 2 dikke sneden witbrood
  • 50 gr. rosbief, vleeswaren
  • jong belegen kaas*
  • handje rucola
  • 1/2 sjalotje
  • peper
  • truffelmayonaise
  • roomboter

* Voor nog meer variatie kan je ook een goede oude belegen kaas gebruiken of bijvoorbeeld truffelkaas. Als je de kaas raspt smelt deze nog beter maar dit is niet noodzakelijk.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet je contactgrill vast aan en verwarm deze voor. Gebruik je een grillpan of koekenpan dan hoef je deze niet voor te verwarmen. Smeer twee sneden brood royaal in met truffelmayonaise en beleg één ervan met rucola. Klap de plakjes rosbief dubbel en verdeel deze over de rucola. Bestrooi met wat versgemalen peper. Pel het sjalotje en snijd in flinterdunne ringetjes, verdeel de ringetjes over de rosbief.

Lekker veel kaas

Beleg nu royaal met de plakjes kaas of rasp deze eerst zodat deze nog beter smelt. Zelf gebruikte ik deze keer gewoon plakjes. Leg de tweede snee brood erop met de truffelmayonaise aan de binnenkant. Smeer nu beide buitenzijdes van het brood in met roomboter of besprenkel eventueel met olijfolie. De boterhammen mogen best dik ingesmeerd worden zodat je tosti lekker goudbruin en krokant wordt.

Bak de tosti

Leg de tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise nu tussen de contactgrill en wacht tot de kaas gesmolten is en de buitenkant mooi goudbruin is. Gebruik je een grillpan dan leg je de tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise in de pan en zet dan pas het vuur hoog aan. Zodra de onderkant mooi krokant is en de kaas begint te smelten draai je de tosti om met bijvoorbeeld een vleestang. Bak nu ook de andere kant van je tosti goudbruin.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 680 kcal.
  • Vetten 39 gr.
  • Waarvan verzadigd 17 gr.
  • Koolhydraten 45 gr.
  • Waarvan suikers 4 gr.
  • Vezels 3 gr.
  • Eiwitten 33 gr.
  • Zout 2.2 gr.
  • Natrium 880 mg.