Tosti met salami en brie

Tosti met salami en brie
Lunchgerecht
10 minuten
per persoon

Ik had nog een stukje brie en wat salami in de koelkast liggen én ik had zin in een lekkere lunch. Eén en één is twee dus maakte ik er een lekkere tosti met salami en brie van. Niet echt een culinair hoogstandje maar gewoon een erg lekkere en makkelijke tosti.

Zelf maakte ik deze tosti met salami en brie in mijn contactgrill. Heb je deze niet dan maak je er gewoon een lekkere tosti uit de pan van. Deze tosti is natuurlijk het allerlekkerst op een dikke snee boerenbrood maar die had ik helaas niet in huis. Het recept voor deze tosti salami brie vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 2 sneeën brood
  • stukje brie
  • paar plakjes salami
  • roomboter

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je contactgrill vast voor als je deze tosti met de contactgrill wil maken. Beleg een boterham met een paar plakken salami en leg hier een paar dikke plakken brie op. Leg de tweede boterham er bovenop en smeer de bovenkant in met wat roomboter. Leg de tosti met de beboterde kant naar onder op de contactgrill en smeer ook de andere kant in met roomboter. Klap de grill dicht en bak de tosti een paar minuten tot deze goudbruin is en de brie is gesmolten.

Maak je de tosti in de pan? Leg hem dan met de beboterde kant onderop in de koekenpan en zet dan pas het gas aan. Smeer de bovenkant van de tosti nu ook in met wat roomboter. Bak de tosti goudbruin aan de onderzijde en schuif regelmatig over de bodem. Op het moment dat je de tosti 'hoort schuiven' draai je hem om en bak je de andere kant nog een paar minuten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Tosti met salami en brie
Tosti met salami en brie
Tosti met salami en brie


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens