Tosti van Turks brood met beenham, tomaat, brie en honing
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 Turks brood
- 100 gr. gegrilde beenham. beleg
- ca. 200 gr. brie
- 2 trostomaten
- handje rucola
- 30 gr. pijnboompitjes
- beetje honing
- olijfolie
- tijm, gedroogd
- peper en zout
Bereidingswijze
Verdeel een Turks brood in vieren en snijd deze daarna met een scherp broodmes doormidden. Sprenkel wat olijfolie op de onderste helft en strooi er wat zout op. Beleg vervolgens met wat rucola en de plakjes beenham. De tomaten snijd je met een tomatenmes of scherp officemes in dunne plakjes. Verdeel deze over de beenham.
Snijd nu de brie in plakjes en verdeel deze over het brood. Strooi er wat pijnboompitjes over en sprenkel hier een klein beetje honing op. Kruid naar smaak met wat gedroogde tijm, peper en zout. Bedek tot slot met de bovenste helft van het brood en bak de tosti in de contactgrill tot de brie smelt.
Heb je geen contactgrill? Dan kan je deze lekkere tosti's ook in een droge hete koekenpan bereiden of gewoon in de oven. Als de brie lekker zacht is is je tosti van Turks brood klaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 512 kcal.
- Vetten 23 gr.
- Waarvan verzadigd 12 gr.
- Koolhydraten 51 gr.
- Waarvan suikers 10 gr.
- Vezels 1 gr.
- Eiwitten 22 gr.
- Zout 2.2 gr.
- Natrium 880 mg.