
Tosti van Turks brood met pesto, beenham, tomaat en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 Turks brood
- 100 gr. gegrilde beenham, beleg
- 4 grote plakken kaas, jong belegen
- 2 trostomaten
- 30 gr. rucola
- groene pesto
- oregano, gedroogd
Bereidingswijze
Snijd een Turks brood in vier stukken en snijd daarna doormidden met een broodmes. Smeer de onderste helft in met groene pesto en verdeel daar een handje rucola over. Beleg met een plak gegrilde beenham. Snijd de tomaat met een tomatenmesje in dunne plakken. Als het vruchtvlees te vochtig is verwijder je het natste deel. Verdeel de tomaat over de beenham.
Leg vervolgens de kaas over de tomaat en strooi er tot slot nog wat gedroogde oregano over. Heb je dit niet? Gebruik dan bijvoorbeeld Italiaanse kruiden of gedroogde basilicum. Leg nu de bovenkant van het Turkse brood erop. Verwarm je contactgrill voor en bak de tosti tot het brood knapperig is en de kaas gesmolten.
Heb je geen contactgrill? Bak de tosti dan in een droge en hete koekenpan, keer halverwege even om. Eventueel kan je deze tosti ook in een voorverwarmde oven bereiden. Ongeveer drie minuten op 200 graden moet genoeg zijn.
Recepten in je mail




Voedingswaarden per persoon
- Energie 462 kcal.
- Vetten 16 gr.
- Waarvan verzadigd 7 gr.
- Koolhydraten 55 gr.
- Waarvan suikers 3 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 22 gr.
- Zout 2.5 gr.
- Natrium 1000 mg.