Tosti van Turks brood met pesto, beenham, tomaat en kaas

Tosti van Turks brood met pesto, beenham, tomaat en kaas

Deze tosti van Turks brood met pesto, beenham, tomaat en kaas ontstond bij toeval. Ik had laatst namelijk nog een stuk Turks brood over van deze shakshuka. Daar maakte ik een ‘gewone tosti’ mee maar die smaakte naar meer. Ik kocht dus een nieuw Turks brood en ging daar lekker mee aan de slag.

Ik maakte er o.a. deze tosti van met pesto, beenham, tomaat en kaas mee. Heerlijk van smaak en ook nog eens zo klaar. Wij aten het als lunch maar met een lekkere salade is dit ook ideaal voor ‘s avonds. Zelf bereidde ik de tosti op een contactgrill, een apparaat waar je nog veel meer mee kan. Maar je kan het natuurlijk ook in de oven of een koekenpan bereiden.

Krijg je ook al zin in deze lekkere ‘Turkse tosti’? Dan vind je hieronder het makkelijke en snelle recept. En maak je liever een andere tosti dan vind je hier meer snelle tosti recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 Turks brood
  • 100 gr. gegrilde beenham, beleg
  • 4 grote plakken kaas, jong belegen
  • 2 trostomaten
  • 30 gr. rucola
  • groene pesto
  • oregano, gedroogd

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd een Turks brood in vier stukken en snijd daarna doormidden met een broodmes. Smeer de onderste helft in met groene pesto en verdeel daar een handje rucola over. Beleg met een plak gegrilde beenham. Snijd de tomaat met een tomatenmesje in dunne plakken. Als het vruchtvlees te vochtig is verwijder je het natste deel. Verdeel de tomaat over de beenham.

Leg vervolgens de kaas over de tomaat en strooi er tot slot nog wat gedroogde oregano over. Heb je dit niet? Gebruik dan bijvoorbeeld Italiaanse kruiden of gedroogde basilicum. Leg nu de bovenkant van het Turkse brood erop. Verwarm je contactgrill voor en bak de tosti tot het brood knapperig is en de kaas gesmolten.

Heb je geen contactgrill? Bak de tosti dan in een droge en hete koekenpan, keer halverwege even om. Eventueel kan je deze tosti ook in een voorverwarmde oven bereiden. Ongeveer drie minuten op 200 graden moet genoeg zijn.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Tosti van Turks brood met pesto, beenham, tomaat en kaas'
Afbeelding bij 'Tosti van Turks brood met pesto, beenham, tomaat en kaas'
Afbeelding bij 'Tosti van Turks brood met pesto, beenham, tomaat en kaas'
Afbeelding bij 'Tosti van Turks brood met pesto, beenham, tomaat en kaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 462 kcal.
  • Vetten 16 gr.
  • Waarvan verzadigd 7 gr.
  • Koolhydraten 55 gr.
  • Waarvan suikers 3 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 22 gr.
  • Zout 2.5 gr.
  • Natrium 1000 mg.