Uitsmijter met rosbief en Old Amsterdam

Uitsmijter met rosbief en Old Amsterdam

Toen ik thuis laatst deze lekkere uitsmijter met rosbief en Old Amsterdam weer eens maakte bedacht ik me ineens dat deze nog niet op mijn site stond. En aangezien dit een van mijn favoriete uitsmijters is mag deze uitsmijter natuurlijk niet ontbreken op Kookidee.

Een recept kan je dit eigenlijk niet noemen maar ik wilde deze lekkere uitsmijter toch even met je delen. Zelf vind ik deze uitsmijter het lekkerst op een sneetje witbrood. Ook op een dikke plak boerenbrood is het natuurlijk heerlijk. Erg lekker als lunch of met wat salade als snelle avondmaaltijd. Hier vind je het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 personen)

  • 4 eieren
  • 100 gr. rosbief, broodbeleg
  • 4 plakken Old Amsterdam
  • peper en zout
  • boter om te bakken
  • 4 sneetjes brood

Bereidingswijze

Haal de rosbief uit de koelkast voor je de uitsmijters gaat bereiden. Zet vast een koekenpan op laag vuur zodat de bodem goed warm wordt.

Smeer de boterhammen en beleg iedere snee met de rosbief, leg op twee borden. Bak nu de uitsmijters per stuk. Verhit wat boter of olijfolie in de koekenpan en breek hier twee eieren boven, probeer de dooiers heel te houden. Leg er direct de plakken Old Amsterdam over en bak de eieren tot de kaas begint te smelten.

Schuif de gebakken eieren op de sneetjes met rosbief en kruid met wat peper en zout. Prik nu de dooiers open en serveer de uitsmijter met rosbief en old Amsterdam direct. Herhaal voor de tweede uitsmijter.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Uitsmijter met rosbief en Old Amsterdam

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens