Uitsmijter met rosbief en Old Amsterdam
Recept
Ingrediënten
2 personen
- 4 eieren
- 100 gr. rosbief, broodbeleg
- 4 plakken Old Amsterdam
- peper en zout
- boter om te bakken
- 4 sneetjes brood
Bereidingswijze
Haal de rosbief uit de koelkast voor je de uitsmijters gaat bereiden. Zet vast een koekenpan op laag vuur zodat de bodem goed warm wordt.
Smeer de boterhammen en beleg iedere snee met de rosbief, leg op twee borden. Bak nu de uitsmijters per stuk. Verhit wat boter of olijfolie in de koekenpan en breek hier twee eieren boven, probeer de dooiers heel te houden. Leg er direct de plakken Old Amsterdam over en bak de eieren tot de kaas begint te smelten.
Schuif de gebakken eieren op de sneetjes met rosbief en kruid met wat peper en zout. Prik nu de dooiers open en serveer de uitsmijter met rosbief en old Amsterdam direct. Herhaal voor de tweede uitsmijter.