Uitsmijter met rosbief en Old Amsterdam

Uitsmijter met rosbief en Old Amsterdam

Toen ik thuis laatst deze lekkere uitsmijter met rosbief en Old Amsterdam weer eens maakte bedacht ik me ineens dat deze nog niet op mijn site stond. En aangezien dit een van mijn favoriete uitsmijters is mag deze uitsmijter natuurlijk niet ontbreken op Kookidee.

Een recept kan je dit eigenlijk niet noemen maar ik wilde deze lekkere uitsmijter toch even met je delen. Zelf vind ik deze uitsmijter het lekkerst op een sneetje witbrood. Ook op een dikke plak boerenbrood is het natuurlijk heerlijk. Erg lekker als lunch of met wat salade als snelle avondmaaltijd. Hier vind je het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

2 personen

  • 4 eieren
  • 100 gr. rosbief, broodbeleg
  • 4 plakken Old Amsterdam
  • peper en zout
  • boter om te bakken
  • 4 sneetjes brood

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Haal de rosbief uit de koelkast voor je de uitsmijters gaat bereiden. Zet vast een koekenpan op laag vuur zodat de bodem goed warm wordt.

Smeer de boterhammen en beleg iedere snee met de rosbief, leg op twee borden. Bak nu de uitsmijters per stuk. Verhit wat boter of olijfolie in de koekenpan en breek hier twee eieren boven, probeer de dooiers heel te houden. Leg er direct de plakken Old Amsterdam over en bak de eieren tot de kaas begint te smelten.

Schuif de gebakken eieren op de sneetjes met rosbief en kruid met wat peper en zout. Prik nu de dooiers open en serveer de uitsmijter met rosbief en old Amsterdam direct. Herhaal voor de tweede uitsmijter.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Uitsmijter met rosbief en Old Amsterdam'