Volkoren stokbroodje met bacon, rode ui en Gruyère

Volkoren stokbroodje met bacon, rode ui en Gruyère

Toen ik laatst eens keek wat ik nog in huis had kwam ik niet verder dan rode ui, een pakje bacon en nog een redtje Gruyère. Samen met een afbakbroodje maakte ik er dit volkoren stokbroodje met bacon, rode ui en Gruyère van. Een heerlijke lunch die binnen een paar minuten op tafel staat.

Ik maakte dit lekkere stokbroodje met de contactgrill maar je kan het ook prima in de oven bereiden. Bak het brood dan eerst een paar minuten voor en doe er daarna de ingrediënten op. Wil je dit lekkere lunchbroodje zelf eens maken dan vind je hier het snelle recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 volkoren stokbrood (afbak)
  • 10 plakjes bacon
  • 1 rode ui
  • ca. 50 gr. Gruyère, geraspt
  • peper

Bereidingswijze

Als je dit broodje in de oven bereidt verwarm je deze vast voor op 220 graden. Bak het stokbrood ongeveer vijf minuten voor en haal uit de oven, laat de oven wel aan staan.

Snijd het stokbrood doormidden en daarna in de lengte open. Beleg de halve stokbroodjes met plakken bacon en verdeel de in ringetjes gesneden rode ui hierover. Strooi er vervolgens de geraspte Gruyère over en wat versgemalen peper. Bak het stokbroodje nog een paar minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.

Maak je dit broodje in de contactgrill dan volg je dezelfde manier, alleen hoef je het broodje niet voor te bakken. Bak het broodje zo'n vijf minuten tussen de contactgrill tot de kaas volledig is gesmolten.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Volkoren stokbroodje met bacon, rode ui en Gruyère

Volkoren stokbroodje met bacon, rode ui en Gruyère

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens