Wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffel­mayonaise

Wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
15 minuten
8 stuks

Een tijdje geleden vroeg mijn vriendin me een lekkere lunch klaar te maken voor haar vriendinnen. Ik koos voor deze heerlijke wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise. Ze zijn erg makkelijk te maken, zo klaar en ook nog eens superlekker.

Deze keer had ik een potje truffelmayonaise gekocht maar meestal maak ik deze zelf. Met een potje mayonaise, een flesje truffelolie en wat versgemalen peper ben je al klaar. De wraps waren trouwens binnen no time op, zelf kon ik er nog net een halve proeven. Zelf eens maken? Hieronder vind je het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (8 stuks)

  • 8 wraps
  • 8 plakken parmaham
  • 2 potjes gegrilde rode paprika
  • 75 gr. veldsla
  • 35 gr. pijnboompitten
  • 8 el. truffelmayonaise*
  • peper
  • grof zeezout

* Zelf maken? Doe 8 el. mayonaise in een kommetje en voeg naar smaak truffelolie en wat versgemalen zwarte peper toe. Even roeren en klaar ben je.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitjes kort in een hete droge koekenpan. Hussel ze af en toe even door elkaar zodat ze niet aanbranden. Zodra de pijnboompitjes beginnen te verkleuren en je ze begint te ruiken stort je ze op een bord. Laat kort afkoelen en bewaar voor zo.

Laat ook de gegrilde rode paprika even uitlekken en snijd deze daarna in kleine reepjes. Leg een wrap op een bord en bestrijk deze met een eetlepel truffelmayonaise. Verdeel er wat veldsla over en leg hier een plak parmaham op. Strooi er wat van de gegrilde rode paprika overheen en doe er wat geroosterde pijnboompitjes op.

Eventueel kan je de wraps nog een beetje kruiden met wat versgemalen peper en grof zeezout. Rol de wraps strak op en snijd ze schuin doormidden. Herhaal voor de overige wraps en je wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise zijn klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise
Wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise
Wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens