Wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise

Wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffel­mayonaise

Een tijdje geleden vroeg mijn vriendin me een lekkere lunch klaar te maken voor haar vriendinnen. Ik koos voor deze heerlijke wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise. Ze zijn erg makkelijk te maken, zo klaar en ook nog eens superlekker.

Deze keer had ik een potje truffelmayonaise gekocht maar meestal maak ik deze zelf. Met een potje mayonaise, een flesje truffelolie en wat versgemalen peper ben je al klaar. De wraps waren trouwens binnen no time op, zelf kon ik er nog net een halve proeven. Zelf eens maken? Hieronder vind je het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

8 stuks

  • 8 wraps
  • 8 plakken parmaham
  • 2 potjes gegrilde rode paprika
  • 75 gr. veldsla
  • 35 gr. pijnboompitten
  • 8 el. truffelmayonaise*
  • peper
  • grof zeezout

* Zelf maken? Doe 8 el. mayonaise in een kommetje en voeg naar smaak truffelolie en wat versgemalen zwarte peper toe. Even roeren en klaar ben je.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitjes kort in een hete droge koekenpan. Hussel ze af en toe even door elkaar zodat ze niet aanbranden. Zodra de pijnboompitjes beginnen te verkleuren en je ze begint te ruiken stort je ze op een bord. Laat kort afkoelen en bewaar voor zo.

Laat ook de gegrilde rode paprika even uitlekken en snijd deze daarna in kleine reepjes. Leg een wrap op een bord en bestrijk deze met een eetlepel truffelmayonaise. Verdeel er wat veldsla over en leg hier een plak parmaham op. Strooi er wat van de gegrilde rode paprika overheen en doe er wat geroosterde pijnboompitjes op.

Eventueel kan je de wraps nog een beetje kruiden met wat versgemalen peper en grof zeezout. Rol de wraps strak op en snijd ze schuin doormidden. Herhaal voor de overige wraps en je wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise zijn klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise'