Wraps met parmaham, zongedroogde tomaatjes en pestomayonaise

Wraps met parmaham, zongedroogde tomaatjes en pestomayonaise

Laatst maakte ik deze lekkere wraps met parmaham, zongedroogde tomaatjes en pestomayonaise. Eigenlijk maakte ik ze als lunchgerecht maar je kan ze ook prima als borrelhapje maken. Je snijd ze gewoon in kleine stukjes en serveert ze met een tapasprikker.

Ook als avondeten kan je deze lekkere wraps trouwens op tafel zetten. Serveer er een lekkere salade bij en je hebt binnen een paar minuten een zalige avondmaaltijd op tafel staan. Wil je deze lekkere wraps met parmaham, zongedroogde tomaatjes en pestomayonaise proberen dan vind je hier het snelle recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 8 plakken parmaham
  • 50 gr. rucola
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • 6 el. mayonaise
  • 2 tl. groene pesto
  • 12 zongedroogde tomaatjes
  • peper

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm een koekenpan op laag vuur en rooster de pijnboompitjes tot ze beginnen te kleuren. Je hoeft geen olie of boter toe te voegen, gewoon een droge hete pan gebruiken. Stort de pijnboompitten in een schaaltje en laat ze afkoelen voor zo.

Schep de mayonaise samen met de groene pesto in een kommetje en roer goed door elkaar. Dep de zongedroogde tomaatjes met een stuk keukenpapier en snijd ze daarna in reepjes en vervolgens in kleine stukjes. Bewaar de stukjes zongedroogde tomaat voor zo.

Bereid de wraps nu achter elkaar door steeds een wrap te smeren met de zojuist gemaakte pestomayonaise. Leg in het midden een strook rucola en leg hier telkens een plak parmaham op. Snipper er wat stukjes zongedroogde tomaat over en de gesroosterde pijnboompitten. Kruid met wat versgemalen peper en rol de wraps strak op, snijd ze eventueel doormidden.

Als je de wraps als borrelhapje gebruikt kan je deze van tevoren maken. Verpak iedere wrap dan strak in een stuk vershoudfolie en bewaar ze in de koelkast. Door het verpakken en bewaren in vershoudfolie rollen de wraps minder snel weer uit als je ze serveert. Verwijder vlak voor het opdienen het vershoudfolie en snijd de wraps in kleinere stukjes. Steek er eventueel een taspasprikker in.

 

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Wraps met parmaham, zongedroogde tomaatjes en pestomayonaise
Wraps met parmaham, zongedroogde tomaatjes en pestomayonaise
Wraps met parmaham, zongedroogde tomaatjes en pestomayonaise
Wraps met parmaham, zongedroogde tomaatjes en pestomayonaise

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens