Bowl met banaan, avocado, aardbeien en rode druiven met honing en lijnzaad

Bowl met banaan, avocado, aardbeien en rode druiven met honing en lijnzaad

Heb je eens geen zin in brood of zuivel voor het ontbijt? Deze bowl met banaan, avocado, aardbeien en rode druiven met honing en lijnzaad is een heerlijk alternatief. Lekker zoet van smaak en ook nog eens gezond, een prima begin van de dag dus.

Door banaan en avocado te gebruiken is dit ontbijt lekker voedzaam waardoor je er een paar uur tegenaan kan. Bovendien is dit gezonde ontbijtje ook nog eens heel erg lekker. Heb je ook zin in zo’n smakelijk begin van de dag dan vind je hier het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 1 banaan
  • 1 avocado
  • 10 aardbeien
  • handje rode druiven
  • 2 tl. lijnzaad
  • vloeibare honing

Bereidingswijze

Pel de banaan, verwijder eventueel de dikke slierten en snijd in plakjes. Doe de banaan in een flinke ontbijtkom. Halveer de avocado rondom de pit met een scherp mes en draai beide helften van elkaar. Wip de pit eruit en schep het vruchtvlees er in één keer uit met een lepel. Snijd de avocado in partjes en doe in de kom.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer deze, doe ook in de kom. Halveer vervolgens de druiven en doe ook deze in de kom. Schep er het lijnzaad over en giet er naar smaak wat vloeibare honing overheen. Schep alles nu goed door elkaar en geniet van het heerlijke ontbijtje.

Mocht je wat over houden dan kan je dit eventueel in de middag nemen met een beetje yoghurt.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Bowl met banaan, avocado, aardbeien en rode druiven met honing en lijnzaad

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens