Gezond yoghurtontbijtje met aardbei, banaan, appel en honing

Gezond yoghurtontbijtje met aardbei, banaan, appel en honing
Ontbijt
5 minuten
2 personen

Ik ben geen echte fruiteter, af en toe een appeltje of een banaantje en daar houdt het wel mee op. Daarom maak ik regelmatig smoothies om toch wat fruit binnen te krijgen. Of ik verwerk het in een heerlijk ontbijtje waar ik de dag goed mee kan starten.

Dit heerlijke yoghurttoetje met aardbei, banaan, appel en honing is daar een mooi voorbeeld van. Het is zo gemaakt en je krijgt op een makkelijke maar vooral lekkere manier toch heel wat fruit binnen. Ik heb behalve fruit ook nog havermout en lijnzaad toegevoegd voor wat extra vezels.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 personen)

  • ca. 400 ml. volle yoghurt
  • 200 gr. aardbeien
  • 1 appel
  • 1 banaan
  • 4 el. havermout
  • 2 el. gebroken lijnzaad
  • scheutje honing

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes. Pel de banaan en snijd ook deze in plakjes. Snijd dunne schijfjes van de appel en maak hier vervolgens kleine blokjes van. Je kan de appel schillen maar zelf doe ik het gewoon met schil. Zo krijg je nog meer gezonds binnen en je bent ook nog eens sneller klaar.

Verdeel het gesneden fruit over twee kommen en doe bij iedere kom twee eetlepels havermout en een theelepel gebroken lijnzaad. Giet er wat vloeibare honing over en doe de yoghurt erbij. Nog even roeren en klaar is je gezonde en vooral lekkere start van de dag.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Gezond yoghurtontbijtje met aardbei, banaan, appel en honing
Gezond yoghurtontbijtje met aardbei, banaan, appel en honing
Gezond yoghurtontbijtje met aardbei, banaan, appel en honing


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens