Gezond yoghurtontbijtje met aardbei, banaan, appel en honing

Gezond yoghurtontbijtje met aardbei, banaan, appel en honing

Ik ben geen echte fruiteter, af en toe een appeltje of een banaantje en daar houdt het wel mee op. Daarom maak ik regelmatig smoothies om toch wat fruit binnen te krijgen. Of ik verwerk het in een heerlijk ontbijtje waar ik de dag goed mee kan starten.

Dit heerlijke yoghurttoetje met aardbei, banaan, appel en honing is daar een mooi voorbeeld van. Het is zo gemaakt en je krijgt op een makkelijke maar vooral lekkere manier toch heel wat fruit binnen. Ik heb behalve fruit ook nog havermout en lijnzaad toegevoegd voor wat extra vezels.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 personen)

  • ca. 400 ml. volle yoghurt
  • 200 gr. aardbeien
  • 1 appel
  • 1 banaan
  • 4 el. havermout
  • 2 el. gebroken lijnzaad
  • scheutje honing

Bereidingswijze

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes. Pel de banaan en snijd ook deze in plakjes. Snijd dunne schijfjes van de appel en maak hier vervolgens kleine blokjes van. Je kan de appel schillen maar zelf doe ik het gewoon met schil. Zo krijg je nog meer gezonds binnen en je bent ook nog eens sneller klaar.

Verdeel het gesneden fruit over twee kommen en doe bij iedere kom twee eetlepels havermout en een theelepel gebroken lijnzaad. Giet er wat vloeibare honing over en doe de yoghurt erbij. Nog even roeren en klaar is je gezonde en vooral lekkere start van de dag.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Gezond yoghurtontbijtje met aardbei, banaan, appel en honing

Gezond yoghurtontbijtje met aardbei, banaan, appel en honing

Gezond yoghurtontbijtje met aardbei, banaan, appel en honing

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens