Gezonde start met yoghurt, appel, rozijnen en kaneel

Gezonde start met yoghurt, appel, rozijnen en kaneel
Ontbijt
5 minuten
2 personen

Waar ik vroeger de dag begon met een paar boterhammen eet ik tegenwoordig ‘s ochtends steeds vaker yoghurtontbijtjes. Een lekker begin van de dag waarbij ik vers fruit meng met yoghurt, pitten, zaden en andere smaakmakers. Zo krijg je in een keer een heleboel gezonds binnen.

Bijvoorbeeld bij deze gezonde start met yoghurt, appel, rozijnen en kaneel. Stuk voor stuk zoete en friszure smaken die samen prima combineren. Door nog wat kaneel toe te voegen heb je het idee dat je een appeltaartje zit te eten, maar dan wat gezonder.

Je kan heerlijk experimenteren en variëren met dit soort ontbijtjes. Hier heb je in ieder geval vast een opzet van een van mijn favorieten, maar geef er gerust je eigen draai aan.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 personen)

  • ca. 400 ml. volle yoghurt
  • 2 appels
  • ca. 50 gr. rozijnen
  • 4 el. havermout
  • 2 tl. gebroken lijnzaad
  • 1 tl. kaneel
  • scheutje honing

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de appels in dunne plakjes en maak hier vervolgens kleine blokjes van. Je kan de appel eerst schillen maar ik boen deze gewoon schoon en snijd hem met schil en al. Zo verlies je bijna geen voedingsstoffen en het is nog lekker ook.

Verdeel de appel over twee kommen en doe bij iedere kom een handje rozijnen. Doe in iedere kom een halve theelepel kaneel en roer even goed door elkaar. Schep er per kom twee eetlepels havermout en een theelepel gebroken lijnzaad bij en doe daar wat vloeibare honing over.

Verdeel tenslotte de yoghurt over de twee kommen en roer even goed door elkaar. Klaar is je gezonde start van de dag waarmee je er echt even tegenaan kunt. Zelf lekkere variaties? Laat ze achter in een reactie, ik ben altijd in voor wat extra ontbijttips!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Gezonde start met yoghurt, appel, rozijnen en kaneel
Gezonde start met yoghurt, appel, rozijnen en kaneel
Gezonde start met yoghurt, appel, rozijnen en kaneel
Gezonde start met yoghurt, appel, rozijnen en kaneel


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens