Gezonde start met yoghurt, appel, rozijnen en kaneel

Gezonde start met yoghurt, appel, rozijnen en kaneel

Waar ik vroeger de dag begon met een paar boterhammen eet ik tegenwoordig ‘s ochtends steeds vaker yoghurtontbijtjes. Een lekker begin van de dag waarbij ik vers fruit meng met yoghurt, pitten, zaden en andere smaakmakers. Zo krijg je in een keer een heleboel gezonds binnen.

Bijvoorbeeld bij deze gezonde start met yoghurt, appel, rozijnen en kaneel. Stuk voor stuk zoete en friszure smaken die samen prima combineren. Door nog wat kaneel toe te voegen heb je het idee dat je een appeltaartje zit te eten, maar dan wat gezonder.

Je kan heerlijk experimenteren en variëren met dit soort ontbijtjes. Hier heb je in ieder geval vast een opzet van een van mijn favorieten, maar geef er gerust je eigen draai aan.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 personen)

  • ca. 400 ml. volle yoghurt
  • 2 appels
  • ca. 50 gr. rozijnen
  • 4 el. havermout
  • 2 tl. gebroken lijnzaad
  • 1 tl. kaneel
  • scheutje honing

Bereidingswijze

Schil de appels in dunne plakjes en maak hier vervolgens kleine blokjes van. Je kan de appel eerst schillen maar ik boen deze gewoon schoon en snijd hem met schil en al. Zo verlies je bijna geen voedingsstoffen en het is nog lekker ook.

Verdeel de appel over twee kommen en doe bij iedere kom een handje rozijnen. Doe in iedere kom een halve theelepel kaneel en roer even goed door elkaar. Schep er per kom twee eetlepels havermout en een theelepel gebroken lijnzaad bij en doe daar wat vloeibare honing over.

Verdeel tenslotte de yoghurt over de twee kommen en roer even goed door elkaar. Klaar is je gezonde start van de dag waarmee je er echt even tegenaan kunt. Zelf lekkere variaties? Laat ze achter in een reactie, ik ben altijd in voor wat extra ontbijttips!

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Gezonde start met yoghurt, appel, rozijnen en kaneel

Gezonde start met yoghurt, appel, rozijnen en kaneel

Gezonde start met yoghurt, appel, rozijnen en kaneel

Gezonde start met yoghurt, appel, rozijnen en kaneel

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens