Knäckebröd met Hüttenkäse, komkommer, radijs en tomaat

Knäckebröd met Hüttenkäse, komkommer, radijs en tomaat
Lunchgerecht, Ontbijt
5 minuten
2 stuks

Dit recept is makkelijker te bereiden dan te typen, dat gebeurt ook niet vaak! Dit lekkere Knäckebröd met Hüttenkäse, komkommer, radijs en tomaat heb je namelijk zo gemaakt. Het is een heerlijk luchtig ontbijtje dat ook nog eens gezond is, een ideale combinatie wat mij betreft.

Ik kwam op dit recept omdat ook ik wel eens wat kilootjes kwijt moet. Drie jaar Kookidee gaat je namelijk niet in de koude kleren zitten, letterlijk. Voor mij betekent dat een beetje letten op de calorietjes, iets minder snoepen maar vooral lekker en veelzijdig blijven eten. Zo ben ik de afgelopen weken al heel wat kilootjes kwijt geraakt.

Dit heerlijke ontbijtje met Knäckebröd, Hüttenkäse, komkommer, radijs en tomaat is een goed voorbeeld dat gezond ook lekker kan zijn. Ik ben van plan binnenkort nog meer lekkere gezonde ontbijtjes met je te delen, die trouwens ook prima als lunch kunnen. Hieronder het recept voor dit lekkere Knäckebröd met Hüttenkäse.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 stuks)

  • 2 Knäckebröd, bv. 'Vezelrijk'
  • Hüttenkäse
  • stukje komkommer
  • 2 cherrytomaatjes
  • 1 radijsje
  • plukje veldsla
  • tuinkers
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd een paar dunne plakjes van een stukje komkommer en snijd twee cherrytomaatjes en een radijsje in dunne plakjes. Smeer twee stukjes Knäckebröd in met de Hüttenkäse en verdeel hier wat veldsla over. Leg de plakjes komkommer op beide stukjes Knäckebröd en verdeel hier de plakjes tomaat en radijs over.

Strooi er een beetje versgemalen peper en zout overheen en verdeel er tot slot nog een klein beetje tuinkers over. Ondanks de kleine hoeveelheden zit dit lekkere Knäckebröd met Hüttenkäse, komkommer, radijs en tomaat echt vol smaak. Het bevat weinig calorieën (zo'n 60 kcal per stukje Knäckebröd) en is dus ook nog eens gezond.

Zelf koos ik trouwens voor vezelrijk Knäckebröd van Wasa omdat ik dit zelf erg lekker vind. Kies gewoon je favoriete Knäckebröd of maak het eventueel op een geroosterd boterhammetje.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Knäckebröd met Hüttenkäse, komkommer, radijs en tomaat
Knäckebröd met Hüttenkäse, komkommer, radijs en tomaat


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens