Knäckebröd met Hüttenkäse, komkommer, radijs en tomaat

Knäckebröd met Hüttenkäse, komkommer, radijs en tomaat

Dit recept is makkelijker te bereiden dan te typen, dat gebeurt ook niet vaak! Dit lekkere Knäckebröd met Hüttenkäse, komkommer, radijs en tomaat heb je namelijk zo gemaakt. Het is een heerlijk luchtig ontbijtje dat ook nog eens gezond is, een ideale combinatie wat mij betreft.

Ik kwam op dit recept omdat ook ik wel eens wat kilootjes kwijt moet. Drie jaar Kookidee gaat je namelijk niet in de koude kleren zitten, letterlijk. Voor mij betekent dat een beetje letten op de calorietjes, iets minder snoepen maar vooral lekker en veelzijdig blijven eten. Zo ben ik de afgelopen weken al heel wat kilootjes kwijt geraakt.

Dit heerlijke ontbijtje met Knäckebröd, Hüttenkäse, komkommer, radijs en tomaat is een goed voorbeeld dat gezond ook lekker kan zijn. Ik ben van plan binnenkort nog meer lekkere gezonde ontbijtjes met je te delen, die trouwens ook prima als lunch kunnen. Hieronder het recept voor dit lekkere Knäckebröd met Hüttenkäse.

Recept

Ingrediënten

2 stuks

  • 2 Knäckebröd, bv. 'Vezelrijk'
  • Hüttenkäse
  • stukje komkommer
  • 2 cherrytomaatjes
  • 1 radijsje
  • plukje veldsla
  • tuinkers
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd een paar dunne plakjes van een stukje komkommer en snijd twee cherrytomaatjes en een radijsje in dunne plakjes. Smeer twee stukjes Knäckebröd in met de Hüttenkäse en verdeel hier wat veldsla over. Leg de plakjes komkommer op beide stukjes Knäckebröd en verdeel hier de plakjes tomaat en radijs over.

Strooi er een beetje versgemalen peper en zout overheen en verdeel er tot slot nog een klein beetje tuinkers over. Ondanks de kleine hoeveelheden zit dit lekkere Knäckebröd met Hüttenkäse, komkommer, radijs en tomaat echt vol smaak. Het bevat weinig calorieën (zo'n 60 kcal per stukje Knäckebröd) en is dus ook nog eens gezond.

Zelf koos ik trouwens voor vezelrijk Knäckebröd van Wasa omdat ik dit zelf erg lekker vind. Kies gewoon je favoriete Knäckebröd of maak het eventueel op een geroosterd boterhammetje.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Knäckebröd met Hüttenkäse, komkommer, radijs en tomaat'
Afbeelding bij 'Knäckebröd met Hüttenkäse, komkommer, radijs en tomaat'