Knäckebröd met rucola, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes

Knäckebröd met rucola, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes

Omdat ik iedere dag nieuwe recepten uitprobeer houd ik vaak ingrediënten over. Hier bedenk ik dan weer andere recepten mee of ik verwen mezelf met een extra lekker ontbijt. Bijvoorbeeld dit Knäckebröd met rucola, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes.

Je hebt dit lekkere en makkelijke ontbijtje echt zo gemaakt en het is een heerlijk begin van je dag. Al kan je het natuurlijk ook in de middag als lunch nemen, of gewoon een keertje als tussendoortje. Hieronder vind je het snelle en makkelijke recept voor dit fijne ontbijtje.

Vind je de steeltjes van de rucola te hard? Knip ze even af of vervang de rucola door blaadjes basilicum of wat veldsla.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 stuks)

  • 2 stukjes Knäckebröd
  • wat rucola
  • mozzarella
  • paar cherrytomaatjes
  • pijnboompitjes
  • olijfolie
  • roomboter
  • peper

Bereidingswijze

Besmeer twee stukjes Knäckebröd met roomboter en verdeel daar wat rucola overheen. Snijdt een paar cherrytomaatjes met een scherp mesje in plakjes en verdeel over de rucola. Pluk wat mozzarella in stukjes en leg over de stukjes Knäckebröd.

Strooi er de pijnboompitjes overheen en maal er wat peper over. Sprenkel er tot slot nog wat olijfolie over en je Knäckebröd met rucola, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Knäckebröd met rucola, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens