Knäckebröd met rucola, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes

Knäckebröd met rucola, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes
Lunchgerecht, Ontbijt
5 minuten
2 stuks

Omdat ik iedere dag nieuwe recepten uitprobeer houd ik vaak ingrediënten over. Hier bedenk ik dan weer andere recepten mee of ik verwen mezelf met een extra lekker ontbijt. Bijvoorbeeld dit Knäckebröd met rucola, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes.

Je hebt dit lekkere en makkelijke ontbijtje echt zo gemaakt en het is een heerlijk begin van je dag. Al kan je het natuurlijk ook in de middag als lunch nemen, of gewoon een keertje als tussendoortje. Hieronder vind je het snelle en makkelijke recept voor dit fijne ontbijtje.

Vind je de steeltjes van de rucola te hard? Knip ze even af of vervang de rucola door blaadjes basilicum of wat veldsla.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 stuks)

  • 2 stukjes Knäckebröd
  • wat rucola
  • mozzarella
  • paar cherrytomaatjes
  • pijnboompitjes
  • olijfolie
  • roomboter
  • peper

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Besmeer twee stukjes Knäckebröd met roomboter en verdeel daar wat rucola overheen. Snijdt een paar cherrytomaatjes met een scherp mesje in plakjes en verdeel over de rucola. Pluk wat mozzarella in stukjes en leg over de stukjes Knäckebröd.

Strooi er de pijnboompitjes overheen en maal er wat peper over. Sprenkel er tot slot nog wat olijfolie over en je Knäckebröd met rucola, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Knäckebröd met rucola, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens