Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, jonge kaas, radijs en tuinkers

Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, jonge kaas, radijs en tuinkers

Toen ik laatst een gezond ontbijtje deelde kreeg ik daar veel enthousiaste reacties op. Daarom deel ik deze keer graag dit lekkere Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, jonge kaas, radijs en tuinkers met je. Een heerlijk ontbijtje dat je echt in een paar minuutjes hebt gemaakt.

Zelf maak ik dit tegenwoordig regelmatig omdat ook ik wel eens op de lijn moet letten. Zo’n saaie cracker met smeerkaas heb je na een tijdje ook wel gezien dus bedacht ik een aantal lekkere varianten. Dit Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, jonge kaas, radijs en tuinkers is daar een van. Hieronder vind je het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 stuks)

  • 2 Knäckebröd, bv. 'Vezelrijk'
  • smeerkaas, 20+
  • 2 plakjes kalkoenfilet
  • 2 plakjes jonge kaas
  • komkommer
  • 2 radijsjes
  • tuinkers
  • peper

Bereidingswijze

Besmeer beide stukjes Knäckebröd met wat smeerkaas en leg op ieder stuk een plakje dubbelgevouwen kalkoenfilet. Snijd wat plakjes jonge kaas af en verdeel dit over de kalkoenfilet. Snijd de komkommer en de radijsjes in flinterdunne plakjes. Door het dun te snijden eet het wat makkelijker en heeft de komkommer en radijs toch voldoende smaak.

Strooi wat plukjes waterkers over de stukken Knäckebröd. Dit ziet er niet alleen leuk uit maar de wat peperachtige smaak van de waterkers is ook erg lekker. Maal er tot slot nog een klein beetje extra zwarte peper overheen en je Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, jonge kaas, radijs en tuinkers is klaar.

Ook lekker

Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, jonge kaas, radijs en tuinkers

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens