Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, komkommer, tomaat en tuinkers

Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, komkommer, tomaat en tuinkers

Omdat ik wat kilootjes kwijt wil na drie jaar Kookidee laat ik de gewone boterhammen iets vaker liggen. Maar dit Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, komkommer, tomaat en tuinkers is ook geen straf om te eten. Het is niet alleen erg lekker maar ook nog eens zo gemaakt.

Ik kies zelf voor Knäckebröd met wat extra vezels, wil je een nog lichter ontbijtje dan kan je ook wat lichter Knäckebröd kopen. De smeerkaas die ik gebruik is 20+ en de kalkoenfilet is ook caloriearm. En ondanks al dat gezonde smaakt dit ontbijtje gewoon heel erg lekker. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 stuks)

  • 2 stuks Knäckebröd
  • smeerkaas, 20+
  • 2 plakjes kalkoenfilet
  • stukje komkommer
  • 2 cherrytomaatjes
  • mayonaise (bv. halvanaise)
  • tuinkers
  • peper

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Snijd met een scherp mes hele dunne plakjes van de komkommer. Snijd ook twee cherrytomaatjes in dunne plakjes. Zelf doe ik dat met een tomatenmesje maar een scherp officemes moet ook prima werken.

Smeer het Knäckebröd in met wat smeerkaas en leg op ieder stukje een plak kalkoenfilet. Verdeel de plakjes komkommer en cherrytomaat over het Knäckebröd en doe er een klein beetje mayonaise op. Strooi er tot slot nog wat tuinkers overheen, dit heeft een beetje peperachtige smaak. Kruid met een beetje extra peper en je Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, komkommer, tomaat en tuinkers is klaar.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, komkommer, tomaat en tuinkers

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens