Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, komkommer, tomaat en tuinkers

Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, komkommer, tomaat en tuinkers
Lunchgerecht, Ontbijt
5 minuten
2 stuks

Omdat ik wat kilootjes kwijt wil na drie jaar Kookidee laat ik de gewone boterhammen iets vaker liggen. Maar dit Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, komkommer, tomaat en tuinkers is ook geen straf om te eten. Het is niet alleen erg lekker maar ook nog eens zo gemaakt.

Ik kies zelf voor Knäckebröd met wat extra vezels, wil je een nog lichter ontbijtje dan kan je ook wat lichter Knäckebröd kopen. De smeerkaas die ik gebruik is 20+ en de kalkoenfilet is ook caloriearm. En ondanks al dat gezonde smaakt dit ontbijtje gewoon heel erg lekker. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 stuks)

  • 2 stuks Knäckebröd
  • smeerkaas, 20+
  • 2 plakjes kalkoenfilet
  • stukje komkommer
  • 2 cherrytomaatjes
  • mayonaise (bv. halvanaise)
  • tuinkers
  • peper

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd met een scherp mes hele dunne plakjes van de komkommer. Snijd ook twee cherrytomaatjes in dunne plakjes. Zelf doe ik dat met een tomatenmesje maar een scherp officemes moet ook prima werken.

Smeer het Knäckebröd in met wat smeerkaas en leg op ieder stukje een plak kalkoenfilet. Verdeel de plakjes komkommer en cherrytomaat over het Knäckebröd en doe er een klein beetje mayonaise op. Strooi er tot slot nog wat tuinkers overheen, dit heeft een beetje peperachtige smaak. Kruid met een beetje extra peper en je Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, komkommer, tomaat en tuinkers is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, komkommer, tomaat en tuinkers


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens