Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, komkommer, tomaat en tuinkers

Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, komkommer, tomaat en tuinkers

Omdat ik wat kilootjes kwijt wil na drie jaar Kookidee laat ik de gewone boterhammen iets vaker liggen. Maar dit Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, komkommer, tomaat en tuinkers is ook geen straf om te eten. Het is niet alleen erg lekker maar ook nog eens zo gemaakt.

Ik kies zelf voor Knäckebröd met wat extra vezels, wil je een nog lichter ontbijtje dan kan je ook wat lichter Knäckebröd kopen. De smeerkaas die ik gebruik is 20+ en de kalkoenfilet is ook caloriearm. En ondanks al dat gezonde smaakt dit ontbijtje gewoon heel erg lekker. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

2 stuks

  • 2 stuks Knäckebröd
  • smeerkaas, 20+
  • 2 plakjes kalkoenfilet
  • stukje komkommer
  • 2 cherrytomaatjes
  • mayonaise (bv. halvanaise)
  • tuinkers
  • peper

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd met een scherp mes hele dunne plakjes van de komkommer. Snijd ook twee cherrytomaatjes in dunne plakjes. Zelf doe ik dat met een tomatenmesje maar een scherp officemes moet ook prima werken.

Smeer het Knäckebröd in met wat smeerkaas en leg op ieder stukje een plak kalkoenfilet. Verdeel de plakjes komkommer en cherrytomaat over het Knäckebröd en doe er een klein beetje mayonaise op. Strooi er tot slot nog wat tuinkers overheen, dit heeft een beetje peperachtige smaak. Kruid met een beetje extra peper en je Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, komkommer, tomaat en tuinkers is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, komkommer, tomaat en tuinkers'