Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, rucola en ei

Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, rucola en ei

Laatst had ik zin om net iets uitgebreider te lunchen dan ik normaal doe. Toch wilde ik dat het een gezond en vooral licht maaltje zou zijn. Uiteindelijk maakte ik dit heerlijke Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, rucola en ei. Lekker bij het ontbijt of als lunch.

Normaal gesproken deel ik nooit het aantal calorieën met je. Als je dit zelf een tijdje bijhoudt krijg je namelijk snel in de gaten wat wel en niet gezond is. Voor deze keer een uitzondering hierop voordat ik weer allerlei commentaar krijg dat dit niet licht zou zijn. Dit Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, rucola en ei bevat per twee stuks namelijk nog geen 230 kilocalorieën. Laat de pijnboompitjes weg en je blijft zelfs onder de 200 kcal.

Ter vergelijking, als je twee volkoren boterhammen met 48+ jong belegen kaas en roomboter neemt zit je al op 400 kilocalorieën. Dat had je waarschijnlijk niet verwacht he? En het is nog eens stukken lekkerder ook. Hieronder vind je het lekkere en snelle recept, probeer maar eens.

Recept

Ingrediënten

2 stuks

  • 2 stuks Knäckebröd, bv. Wasa vezelrijk
  • smeerkaas 20+
  • 2 plakjes kalkoenfilet
  • beetje rucola
  • tuinkers
  • 1 ei
  • pijnboompitjes
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Kook een eitje door deze in een pan met ruim kook water aan de kook te brengen. Laat vier minuten koken zodra het water kookt en laat direct schrikken onder de koude kraan. Als het ei goed is afgekoeld pel je deze direct en snijd je deze in plakjes. Met een eiersnijder heb je dit natuurlijk zo gedaan.

Smeer twee stuks Knäckebröd in met smeerkaas en verdeel hier wat plukjes rucola over. Leg op ieder stukje Knäckebröd een plakje kalkoenfilet en strooi hier wat pijnboompitjes over. Verdeel de plakjes ei over de stukjes Knäckebröd en kruid met wat peper en zout. Strooi er nog wat tuinkers overheen en je Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, rucola en ei is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, rucola en ei'