Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, rucola en ei

Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, rucola en ei

Laatst had ik zin om net iets uitgebreider te lunchen dan ik normaal doe. Toch wilde ik dat het een gezond en vooral licht maaltje zou zijn. Uiteindelijk maakte ik dit heerlijke Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, rucola en ei. Lekker bij het ontbijt of als lunch.

Normaal gesproken deel ik nooit het aantal calorieën met je. Als je dit zelf een tijdje bijhoudt krijg je namelijk snel in de gaten wat wel en niet gezond is. Voor deze keer een uitzondering hierop voordat ik weer allerlei commentaar krijg dat dit niet licht zou zijn. Dit Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, rucola en ei bevat per twee stuks namelijk nog geen 230 kilocalorieën. Laat de pijnboompitjes weg en je blijft zelfs onder de 200 kcal.

Ter vergelijking, als je twee volkoren boterhammen met 48+ jong belegen kaas en roomboter neemt zit je al op 400 kilocalorieën. Dat had je waarschijnlijk niet verwacht he? En het is nog eens stukken lekkerder ook. Hieronder vind je het lekkere en snelle recept, probeer maar eens.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 stuks)

  • 2 stuks Knäckebröd, bv. Wasa vezelrijk
  • smeerkaas 20+
  • 2 plakjes kalkoenfilet
  • beetje rucola
  • tuinkers
  • 1 ei
  • pijnboompitjes
  • peper en zout

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Kook een eitje door deze in een pan met ruim kook water aan de kook te brengen. Laat vier minuten koken zodra het water kookt en laat direct schrikken onder de koude kraan. Als het ei goed is afgekoeld pel je deze direct en snijd je deze in plakjes. Met een eiersnijder heb je dit natuurlijk zo gedaan.

Smeer twee stuks Knäckebröd in met smeerkaas en verdeel hier wat plukjes rucola over. Leg op ieder stukje Knäckebröd een plakje kalkoenfilet en strooi hier wat pijnboompitjes over. Verdeel de plakjes ei over de stukjes Knäckebröd en kruid met wat peper en zout. Strooi er nog wat tuinkers overheen en je Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, rucola en ei is klaar.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Knäckebröd met smeerkaas, kalkoenfilet, rucola en ei

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens