Roerei met gerookte zalm en bieslook
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 9 eieren*
- 80 gr. roomboter
- scheutje melk of room
- handje verse bieslook
- 100 gr. gerookte zalm
- witte boterhammen, geroosterd
- peper en zout
* Ik reken voor roerei altijd twee eieren per persoon en 'eentje voor de pan'.
Bereidingswijze
Verwarm vast een koekenpan met antiaanbaklaag boven laag vuur, eventueel kan je hier ook een flinke steelpan voor gebruiken. Breek de eieren boven een mengkom en klop deze samen met de melk of room goed door elkaar met een garde. Kruid met peper en zout en snijd driekwart van de roomboter in kleine blokjes, roer er doorheen. Smelt de rest van de boter in de pan.
Voeg nu het eiermengsel met de klontjes boter toe aan de gesmolten boter en roer meteen door elkaar met een spatel. Je ziet dat het ei langzaam begint te stollen, blijf gewoon rustig doorscheppen zodat het niet aan kan koeken. Als je dit niet doet krijg je gewoon een dikke omelet, ook erg lekker trouwens.
Als het ei bijna is gestold maar nog wel enigszins glanzend is zet je het vuur uit en schep je het roerei direct in een schaal. Als je de schaal vlak daarvoor even omspoelt met heet water en afdroogt blijft het roerei lekker warm. Snijd nu wat bieslook fijn en snijd een plak gerookte zalm in stukjes.
Rooster wat witte boterhammen en serveer de schaal roerei, een bord met de gerookte zalm en het schaaltje fijngehakte bieslook direct. Smeer een geroosterde boterham in met een dikke laag roomboter en schep hier het roerei op. Strooi er wat bieslook overheen en verdeel er wat van de gerookte zalm over.
Je kan de boterhammetjes eventueel van tevoren roosteren en warmhouden in de oven op zo'n 80 graden.