Skyr met banaan, druiven en honing

Skyr met banaan, druiven en honing

Zonder ontbijt ben ik zelf nooit veel waard. Als echte foodie kan ik er natuurlijk van genieten als er een lekker ontbijtje voor me staat. Bijvoorbeeld deze skyr met banaan, druiven en honing. Een heerlijk ontbijtje dat je eigenlijk zo hebt gemaakt en je hebt meteen al een portie fruit binnen.

Skyr is een soort magere kwark die wel iets weg heeft van yoghurt. Het is te vinden in het zuivelschap van de supermarkt en ik ben er echt dol op. Kan je het niet vinden dan is dit ontbijtje ook lekker met bijvoorbeeld Griekse yoghurt. Het makkelijke ‘recept’ voor dit ontbijtje vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 200 gr. skyr*
  • 1 banaan
  • handje druiven
  • vloeibare honing
  • 1 tl. gebroken lijnzaad
  • 2 el. havervlokken, optioneel

* Kan je geen skyr vinden dan kan je eventueel ook Griekse yoghurt of magere kwark gebruiken.

Bereidingswijze

Doe de skyr of Griekse yoghurt in een kommetje en giet hier wat vloeibare honing over. Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de kom. Halveer eventueel de druiven en verdeel over de kom, zelf vind ik ze in een ontbijtje altijd wat makkelijker te eten als ze niet zo groot zijn.

Strooi een theelepel gebroken lijnzaad over de yoghurt en je snelle ontbijtje is alweer klaar. Roer even goed door elkaar of lepel het direct op.

Wil je een nog wat voedzamer ontbijt doe er dan twee eetlepels havervlokken bij. Het best kan je de havervlokken en de skyr de avond van tevoren al in je kom doen en in de koelkast bewaren. Je krijgt zo een soort 'overnight oats' waardoor ze wat zachter zijn geworden.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Skyr met banaan, druiven en honing

Skyr met banaan, druiven en honing

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens