Skyr met banaan, druiven en honing

Skyr met banaan, druiven en honing
Ontbijt
5 minuten
1 portie

Zonder ontbijt ben ik zelf nooit veel waard. Als echte foodie kan ik er natuurlijk van genieten als er een lekker ontbijtje voor me staat. Bijvoorbeeld deze skyr met banaan, druiven en honing. Een heerlijk ontbijtje dat je eigenlijk zo hebt gemaakt en je hebt meteen al een portie fruit binnen.

Skyr is een soort magere kwark die wel iets weg heeft van yoghurt. Het is te vinden in het zuivelschap van de supermarkt en ik ben er echt dol op. Kan je het niet vinden dan is dit ontbijtje ook lekker met bijvoorbeeld Griekse yoghurt. Het makkelijke ‘recept’ voor dit ontbijtje vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 200 gr. skyr*
  • 1 banaan
  • handje druiven
  • vloeibare honing
  • 1 tl. gebroken lijnzaad
  • 2 el. havervlokken, optioneel

* Kan je geen skyr vinden dan kan je eventueel ook Griekse yoghurt of magere kwark gebruiken.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Doe de skyr of Griekse yoghurt in een kommetje en giet hier wat vloeibare honing over. Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de kom. Halveer eventueel de druiven en verdeel over de kom, zelf vind ik ze in een ontbijtje altijd wat makkelijker te eten als ze niet zo groot zijn.

Strooi een theelepel gebroken lijnzaad over de yoghurt en je snelle ontbijtje is alweer klaar. Roer even goed door elkaar of lepel het direct op.

Wil je een nog wat voedzamer ontbijt doe er dan twee eetlepels havervlokken bij. Het best kan je de havervlokken en de skyr de avond van tevoren al in je kom doen en in de koelkast bewaren. Je krijgt zo een soort 'overnight oats' waardoor ze wat zachter zijn geworden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Skyr met banaan, druiven en honing
Skyr met banaan, druiven en honing


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens