Skyr met mango, frambozen, blauwe bessen en honing
Recept
Ingrediënten
1 portie
- ca. 200 gr. Skyr*
- handje frambozen
- 1 mango
- handje blauwe bessen
- 2 el. havermout
- 1 tl. lijnzaad
- vloeibare honing
* Heb je geen Skyr? Gebruik dan bv. Griekse yoghurt, gewone yoghurt of kwark.
Bereidingswijze
Snijd de mango doormidden rondom de pit en draai beide helften van elkaar. Kerf met een scherp mes blokjes in de halve mango waarbij je net niet door de schil gaat. Vouw de mango binnenstebuiten en snijd de blokjes los. Herhaal dit voor de andere helft. Hier lees je hoe je dit makkelijk doet. Teveel werk? Koop dan voorgesneden blokjes.
Doe de Skyr in een kom en doe hier de mango bij. Strooi er een handje blauwe bessen over en een handje frambozen. Doe er twee eetlepels havermout en een theelepel lijnzaad bij en giet er nog wat vloeibare honing over. Heb je de havermout liever zacht? Doe dan de Skyr de avond vantevoren samen met de havermout in een kom en zet deze een nachtje in de koelkast.