Skyr met mango, frambozen, blauwe bessen en honing

Skyr met mango, frambozen, blauwe bessen en honing

Skyr is een soort kwark die oorspronkelijk uit IJsland komt. Ik vind het zelf erg lekker en iets milder dan kwark. Laatst maakte ik er deze Skyr met mango, frambozen, blauwe bessen en honing mee. Een heerlijk ontbijtje dat je zo hebt gemaakt, je bent er vijf minuten mee bezig.

De smaak van de Skyr combineert perfect met de zoete ingrediënten en de blauwe bessen. De havermout en het lijnzaad zorgen voor wat extra vulling. Na zo’n ontbijtje als Skyr met mango, frambozen, blauwe bessen en honing kan ik er weer even tegenaan. Hier vind je het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

1 portie

  • ca. 200 gr. Skyr*
  • handje frambozen
  • 1 mango
  • handje blauwe bessen
  • 2 el. havermout
  • 1 tl. lijnzaad
  • vloeibare honing

* Heb je geen Skyr? Gebruik dan bv. Griekse yoghurt, gewone yoghurt of kwark.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de mango doormidden rondom de pit en draai beide helften van elkaar. Kerf met een scherp mes blokjes in de halve mango waarbij je net niet door de schil gaat. Vouw de mango binnenstebuiten en snijd de blokjes los. Herhaal dit voor de andere helft. Hier lees je hoe je dit makkelijk doet. Teveel werk? Koop dan voorgesneden blokjes.

Doe de Skyr in een kom en doe hier de mango bij. Strooi er een handje blauwe bessen over en een handje frambozen. Doe er twee eetlepels havermout en een theelepel lijnzaad bij en giet er nog wat vloeibare honing over. Heb je de havermout liever zacht? Doe dan de Skyr de avond vantevoren samen met de havermout in een kom en zet deze een nachtje in de koelkast.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Skyr met mango, frambozen, blauwe bessen en honing'