Skyr met mango, frambozen, blauwe bessen en honing

Skyr met mango, frambozen, blauwe bessen en honing
Ontbijt
5 minuten
1 portie

Skyr is een soort kwark die oorspronkelijk uit IJsland komt. Ik vind het zelf erg lekker en iets milder dan kwark. Laatst maakte ik er deze Skyr met mango, frambozen, blauwe bessen en honing mee. Een heerlijk ontbijtje dat je zo hebt gemaakt, je bent er vijf minuten mee bezig.

De smaak van de Skyr combineert perfect met de zoete ingrediënten en de blauwe bessen. De havermout en het lijnzaad zorgen voor wat extra vulling. Na zo’n ontbijtje als Skyr met mango, frambozen, blauwe bessen en honing kan ik er weer even tegenaan. Hier vind je het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • ca. 200 gr. Skyr*
  • handje frambozen
  • 1 mango
  • handje blauwe bessen
  • 2 el. havermout
  • 1 tl. lijnzaad
  • vloeibare honing

* Heb je geen Skyr? Gebruik dan bv. Griekse yoghurt, gewone yoghurt of kwark.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de mango doormidden rondom de pit en draai beide helften van elkaar. Kerf met een scherp mes blokjes in de halve mango waarbij je net niet door de schil gaat. Vouw de mango binnenstebuiten en snijd de blokjes los. Herhaal dit voor de andere helft. Hier lees je hoe je dit makkelijk doet. Teveel werk? Koop dan voorgesneden blokjes.

Doe de Skyr in een kom en doe hier de mango bij. Strooi er een handje blauwe bessen over en een handje frambozen. Doe er twee eetlepels havermout en een theelepel lijnzaad bij en giet er nog wat vloeibare honing over. Heb je de havermout liever zacht? Doe dan de Skyr de avond vantevoren samen met de havermout in een kom en zet deze een nachtje in de koelkast.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Skyr met mango, frambozen, blauwe bessen en honing


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens