Skyr met meloen, havervlokken, pompoenpitten en lijnzaad
Recept
Ingrediënten
1 portie
- 200 gr. Skyr
- 200 gr. meloen*
- 2 eetlepels havervlokken
- 1 theelepel lijnzaad
* Kies wat voorradig is. Zelf koos ik voor een bakje voorgesneden watermeloen, galia en cantaloupe. Eventueel kan je het ook met ander zoet fruit eten als appels, peer of druiven.
Bereidingswijze
Doe de Skyr in een kom en snijd indien nodig de meloen in stukjes. Zelf koos ik voor een bakje voorgesneden meloen met daarin drie soorten. Je kan natuurlijk ook ander fruit zoals een appel, peer of bijvoorbeeld druiven gebruiken. Wil je de Skyr wat zoeter dan kan je er eventueel wat honing doorheen roeren.
Schep er vervolgens wat havervlokken en lijnzaad doorheen. Wil je de havervlokken wat zachter dan roer je alles door elkaar en laat je het een uur in de koelkast staan. Zelf vind ik ze juist krokant wat lekkerder. Roer alles door elkaar en geniet van je heerlijke ontbijtje of lunch.