Skyr met meloen, havervlokken, pompoenpitten en lijnzaad

Skyr met meloen, havervlokken, pompoenpitten en lijnzaad

Skyr is een soort kwark uit IJsland. Ik leerde het kennen toen ik wat bewuster ging eten en wat meer alternatieven zocht voor mijn bruine boterhammen met kaas ‘s ochtends. Ik kwam erachter dat ik dit – in tegenstelling tot gewone kwark- erg lekker vond en eet het nu regelmatig.

Zo maakte ik laatst deze Skyr met meloen, havervlokken, pompoenpitten en lijnzaad. Een heerlijk begin van de dag als je het als ontbijt neemt maar ook erg lekker in de middag als lunch. Eventueel kan je het nog wat zoeten met een beetje honing maar eigenlijk is dat niet nodig. Hieronder vind je het makkelijke receptje.

Recept

Ingrediënten

1 portie

  • 200 gr. Skyr
  • 200 gr. meloen*
  • 2 eetlepels havervlokken
  • 1 theelepel lijnzaad

* Kies wat voorradig is. Zelf koos ik voor een bakje voorgesneden watermeloen, galia en cantaloupe. Eventueel kan je het ook met ander zoet fruit eten als appels, peer of druiven.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Doe de Skyr in een kom en snijd indien nodig de meloen in stukjes. Zelf koos ik voor een bakje voorgesneden meloen met daarin drie soorten. Je kan natuurlijk ook ander fruit zoals een appel, peer of bijvoorbeeld druiven gebruiken. Wil je de Skyr wat zoeter dan kan je er eventueel wat honing doorheen roeren.

Schep er vervolgens wat havervlokken en lijnzaad doorheen. Wil je de havervlokken wat zachter dan roer je alles door elkaar en laat je het een uur in de koelkast staan. Zelf vind ik ze juist krokant wat lekkerder. Roer alles door elkaar en geniet van je heerlijke ontbijtje of lunch.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Skyr met meloen, havervlokken, pompoenpitten en lijnzaad'