Skyr met meloen, havervlokken, pompoenpitten en lijnzaad

Skyr met meloen, havervlokken, pompoenpitten en lijnzaad

Skyr is een soort kwark uit IJsland. Ik leerde het kennen toen ik wat bewuster ging eten en wat meer alternatieven zocht voor mijn bruine boterhammen met kaas ‘s ochtends. Ik kwam erachter dat ik dit – in tegenstelling tot gewone kwark- erg lekker vond en eet het nu regelmatig.

Zo maakte ik laatst deze Skyr met meloen, havervlokken, pompoenpitten en lijnzaad. Een heerlijk begin van de dag als je het als ontbijt neemt maar ook erg lekker in de middag als lunch. Eventueel kan je het nog wat zoeten met een beetje honing maar eigenlijk is dat niet nodig. Hieronder vind je het makkelijke receptje.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 200 gr. Skyr
  • 200 gr. meloen*
  • 2 eetlepels havervlokken
  • 1 theelepel lijnzaad

* Kies wat voorradig is. Zelf koos ik voor een bakje voorgesneden watermeloen, galia en cantaloupe. Eventueel kan je het ook met ander zoet fruit eten als appels, peer of druiven.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Doe de Skyr in een kom en snijd indien nodig de meloen in stukjes. Zelf koos ik voor een bakje voorgesneden meloen met daarin drie soorten. Je kan natuurlijk ook ander fruit zoals een appel, peer of bijvoorbeeld druiven gebruiken. Wil je de Skyr wat zoeter dan kan je er eventueel wat honing doorheen roeren.

Schep er vervolgens wat havervlokken en lijnzaad doorheen. Wil je de havervlokken wat zachter dan roer je alles door elkaar en laat je het een uur in de koelkast staan. Zelf vind ik ze juist krokant wat lekkerder. Roer alles door elkaar en geniet van je heerlijke ontbijtje of lunch.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Skyr met meloen, havervlokken, pompoenpitten en lijnzaad

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens