Skyr met meloen, havervlokken, pompoenpitten en lijnzaad

Skyr met meloen, havervlokken, pompoenpitten en lijnzaad
Lunchgerecht, Ontbijt
5 minuten
1 portie

Skyr is een soort kwark uit IJsland. Ik leerde het kennen toen ik wat bewuster ging eten en wat meer alternatieven zocht voor mijn bruine boterhammen met kaas ‘s ochtends. Ik kwam erachter dat ik dit – in tegenstelling tot gewone kwark- erg lekker vond en eet het nu regelmatig.

Zo maakte ik laatst deze Skyr met meloen, havervlokken, pompoenpitten en lijnzaad. Een heerlijk begin van de dag als je het als ontbijt neemt maar ook erg lekker in de middag als lunch. Eventueel kan je het nog wat zoeten met een beetje honing maar eigenlijk is dat niet nodig. Hieronder vind je het makkelijke receptje.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 200 gr. Skyr
  • 200 gr. meloen*
  • 2 eetlepels havervlokken
  • 1 theelepel lijnzaad

* Kies wat voorradig is. Zelf koos ik voor een bakje voorgesneden watermeloen, galia en cantaloupe. Eventueel kan je het ook met ander zoet fruit eten als appels, peer of druiven.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Doe de Skyr in een kom en snijd indien nodig de meloen in stukjes. Zelf koos ik voor een bakje voorgesneden meloen met daarin drie soorten. Je kan natuurlijk ook ander fruit zoals een appel, peer of bijvoorbeeld druiven gebruiken. Wil je de Skyr wat zoeter dan kan je er eventueel wat honing doorheen roeren.

Schep er vervolgens wat havervlokken en lijnzaad doorheen. Wil je de havervlokken wat zachter dan roer je alles door elkaar en laat je het een uur in de koelkast staan. Zelf vind ik ze juist krokant wat lekkerder. Roer alles door elkaar en geniet van je heerlijke ontbijtje of lunch.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Skyr met meloen, havervlokken, pompoenpitten en lijnzaad

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens