Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken

Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken

Zoals ik eerder deze week al liet weten heb ik sinds kort het superleuke kookboek van chickslovefood.com: chickslovefood, het 5 or less-kookboek. En hoewel vandaag helemaal in het teken van Le Tour staat (ze kwamen dus echt bijna voor onze deur voorbij) wil ik toch even tussendoor een heerlijk en vooral makkelijk recept uit dit kookboek met je delen.

Een van de recepten die mij heel lekker leek waren de ‘skinny bananenpannenkoeken’ dat als populairste ontbijt op hun website bekend staat. En terecht, ze waren echt binnen een paar minuten klaar en ze waren heerlijk. Nina van chickslovefood vond het gelukkig geen probleem als ik dat lekkere recept op kookidee.nl zet. Bij deze…

Recept

Ingrediënten

per persoon

  • 4 eieren
  • 2 bananen
  • 2 el. lijnzaad
  • 50 gr. rozijnen
  • 2 el. kaneel

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Het bereiden van deze bananenpannenkoeken is echt heel makkelijk. Klop de vier eieren los in een kom en meng er een fijngeprakte banaan doorheen. Gewoon even een rijpe banaan met een vork fijnprakken, erin scheppen en doorroeren. Daarna verwarm je wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en doe de helft van het mengsel in de pan.

Bestrooi meteen met de helft van het lijnzaad en de helft van de rozijnen. Even vier minuutjes laten bakken en omdraaien zodra de bovenkant bijna droog is. Als je er even een bord opzet, de pan met het bord tegen je hand omdraait en daarna de pannenkoek van het bord weer in de pan schuift gaat dat heel makkelijk. Nog even twee minuten bakken en klaar is je supergezonde bananenpannenkoek.

De tweede bereid je op dezelfde manier terwijl je de eerste even warm houdt. Lekker bestrooien met kaneel, eventueel wat extra plakjes banaan of lekker wat honing of stroop. Ik zei toch al dat het een heel makkelijk recept was? Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken'
Afbeelding bij 'Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken'
Afbeelding bij 'Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken'
Afbeelding bij 'Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken'