Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken
Recept
Ingrediënten
per persoon
- 4 eieren
- 2 bananen
- 2 el. lijnzaad
- 50 gr. rozijnen
- 2 el. kaneel
Bereidingswijze
Het bereiden van deze bananenpannenkoeken is echt heel makkelijk. Klop de vier eieren los in een kom en meng er een fijngeprakte banaan doorheen. Gewoon even een rijpe banaan met een vork fijnprakken, erin scheppen en doorroeren. Daarna verwarm je wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en doe de helft van het mengsel in de pan.
Bestrooi meteen met de helft van het lijnzaad en de helft van de rozijnen. Even vier minuutjes laten bakken en omdraaien zodra de bovenkant bijna droog is. Als je er even een bord opzet, de pan met het bord tegen je hand omdraait en daarna de pannenkoek van het bord weer in de pan schuift gaat dat heel makkelijk. Nog even twee minuten bakken en klaar is je supergezonde bananenpannenkoek.
De tweede bereid je op dezelfde manier terwijl je de eerste even warm houdt. Lekker bestrooien met kaneel, eventueel wat extra plakjes banaan of lekker wat honing of stroop. Ik zei toch al dat het een heel makkelijk recept was? Eet smakelijk!