Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken

Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken

Zoals ik eerder deze week al liet weten heb ik sinds kort het superleuke kookboek van chickslovefood.com: chickslovefood, het 5 or less-kookboek. En hoewel vandaag helemaal in het teken van Le Tour staat (ze kwamen dus echt bijna voor onze deur voorbij) wil ik toch even tussendoor een heerlijk en vooral makkelijk recept uit dit kookboek met je delen.

Een van de recepten die mij heel lekker leek waren de ‘skinny bananenpannenkoeken’ dat als populairste ontbijt op hun website bekend staat. En terecht, ze waren echt binnen een paar minuten klaar en ze waren heerlijk. Nina van chickslovefood vond het gelukkig geen probleem als ik dat lekkere recept op kookidee.nl zet. Bij deze…

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 4 eieren
  • 2 bananen
  • 2 el. lijnzaad
  • 50 gr. rozijnen
  • 2 el. kaneel

Bereidingswijze

Het bereiden van deze bananenpannenkoeken is echt heel makkelijk. Klop de vier eieren los in een kom en meng er een fijngeprakte banaan doorheen. Gewoon even een rijpe banaan met een vork fijnprakken, erin scheppen en doorroeren. Daarna verwarm je wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en doe de helft van het mengsel in de pan.

Bestrooi meteen met de helft van het lijnzaad en de helft van de rozijnen. Even vier minuutjes laten bakken en omdraaien zodra de bovenkant bijna droog is. Als je er even een bord opzet, de pan met het bord tegen je hand omdraait en daarna de pannenkoek van het bord weer in de pan schuift gaat dat heel makkelijk. Nog even twee minuten bakken en klaar is je supergezonde bananenpannenkoek.

De tweede bereid je op dezelfde manier terwijl je de eerste even warm houdt. Lekker bestrooien met kaneel, eventueel wat extra plakjes banaan of lekker wat honing of stroop. Ik zei toch al dat het een heel makkelijk recept was? Eet smakelijk!

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken

Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken

Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken

Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens