Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken

Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken
Ontbijt
15 minuten
per persoon

Zoals ik eerder deze week al liet weten heb ik sinds kort het superleuke kookboek van chickslovefood.com: chickslovefood, het 5 or less-kookboek. En hoewel vandaag helemaal in het teken van Le Tour staat (ze kwamen dus echt bijna voor onze deur voorbij) wil ik toch even tussendoor een heerlijk en vooral makkelijk recept uit dit kookboek met je delen.

Een van de recepten die mij heel lekker leek waren de ‘skinny bananenpannenkoeken’ dat als populairste ontbijt op hun website bekend staat. En terecht, ze waren echt binnen een paar minuten klaar en ze waren heerlijk. Nina van chickslovefood vond het gelukkig geen probleem als ik dat lekkere recept op kookidee.nl zet. Bij deze…

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 4 eieren
  • 2 bananen
  • 2 el. lijnzaad
  • 50 gr. rozijnen
  • 2 el. kaneel

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Het bereiden van deze bananenpannenkoeken is echt heel makkelijk. Klop de vier eieren los in een kom en meng er een fijngeprakte banaan doorheen. Gewoon even een rijpe banaan met een vork fijnprakken, erin scheppen en doorroeren. Daarna verwarm je wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en doe de helft van het mengsel in de pan.

Bestrooi meteen met de helft van het lijnzaad en de helft van de rozijnen. Even vier minuutjes laten bakken en omdraaien zodra de bovenkant bijna droog is. Als je er even een bord opzet, de pan met het bord tegen je hand omdraait en daarna de pannenkoek van het bord weer in de pan schuift gaat dat heel makkelijk. Nog even twee minuten bakken en klaar is je supergezonde bananenpannenkoek.

De tweede bereid je op dezelfde manier terwijl je de eerste even warm houdt. Lekker bestrooien met kaneel, eventueel wat extra plakjes banaan of lekker wat honing of stroop. Ik zei toch al dat het een heel makkelijk recept was? Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken
Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken
Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken
Superlekkere en gezonde bananen-pannenkoeken

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens