Yoghurt met aardbeien, bessen, druiven en havermout

Yoghurt met aardbeien, bessen, druiven en havermout
Ontbijt
5 minuten
1 portie

Regelmatig draai ik een lekker ontbijtje in elkaar met wat er in de koelkast of op de fruitschaal ligt. Zo ontstond laatst deze heerlijke yoghurt met aardbeien, bessen, druiven en havermout. Een lekker en voedzaam ontbijtje dat boordevol lekker fruit zit.

Ik gebruikte in dit ontbijt o.a. kaapse goudbessen, dit zijn geel-oranje bessen met een wat zoetzure smaak. Ook de blauwe bessen zijn een beetje zurig en beide combineren prima met de zoete aardbeien en druiven. Een heerlijk begin van de dag dus waar je niet lang mee bezig bent. Hieronder vind je het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 200 gr. volle yoghurt
  • 5 aardbeien
  • 10 rode druiven
  • handje Kaapse goudbessen
  • handje blauwe bessen
  • 1 el. havermout
  • 1 tl. lijnzaad
  • vloeibare honing, optioneel

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes, doe in een kom. Halveer de rode druiven en doe bij de aardbeien. Doe ook de Kaapse bessen en de blauwe bessen in de kom en schep hier de yoghurt overheen.

Voeg nu de havermout en het lijnzaad toe en roer alles door elkaar. Eventueel kan je de yoghurt met de havermout er al in een avond van tevoren in de koelkast zetten. Zo krijg je een 'overnight oat' waarbij de havermout wat zachter wordt. Zelf vind ik het lekker knapperig juist lekker en voeg ik het gewoon direct in de ochtend toe.

Varieer met verschillende soorten bessen als je de zoetzure smaak niet lekker lijkt. Heb je geen rode druiven gebruik dan gewone witte druiven. En in plaats van volle yoghurt kan je ook bijvoorbeeld Griekse yoghurt of kwark gebruiken. Eventueel kan je er voor een wat zoerere smaak nog een klein scheutje honing over gieten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Yoghurt met aardbeien, bessen, druiven en havermout


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens