Yoghurt met aardbeien, bessen, druiven en havermout
Recept
Ingrediënten
1 portie
- 200 gr. volle yoghurt
- 5 aardbeien
- 10 rode druiven
- handje Kaapse goudbessen
- handje blauwe bessen
- 1 el. havermout
- 1 tl. lijnzaad
- vloeibare honing, optioneel
Bereidingswijze
Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes, doe in een kom. Halveer de rode druiven en doe bij de aardbeien. Doe ook de Kaapse bessen en de blauwe bessen in de kom en schep hier de yoghurt overheen.
Voeg nu de havermout en het lijnzaad toe en roer alles door elkaar. Eventueel kan je de yoghurt met de havermout er al in een avond van tevoren in de koelkast zetten. Zo krijg je een 'overnight oat' waarbij de havermout wat zachter wordt. Zelf vind ik het lekker knapperig juist lekker en voeg ik het gewoon direct in de ochtend toe.
Varieer met verschillende soorten bessen als je de zoetzure smaak niet lekker lijkt. Heb je geen rode druiven gebruik dan gewone witte druiven. En in plaats van volle yoghurt kan je ook bijvoorbeeld Griekse yoghurt of kwark gebruiken. Eventueel kan je er voor een wat zoerere smaak nog een klein scheutje honing over gieten.