Yoghurt ontbijtje met aardbeien, blauwe bessen en druiven

Yoghurt ontbijtje met aardbeien, blauwe bessen en druiven

Mijn dag starte vandaag met een lekker yoghurt ontbijtje met aardbeien, blauwe bessen en druiven. Een heerlijk zoet en gezond ontbijtje waarna je er wel weer een paar uur tegenaan kan. Door wat havermout en lijnzaad toe te voegen vulde het ontbijt nog meer.

Het grote voordeel van een yoghurt ontbijtje is dat je zonder het door te hebben al heel wat fruit naar binnen krijgt. Bovendien is het gewoon erg lekker en heb je het zo gemaakt. Ideaal als je ‘s ochtends geen zin hebt in brood maar toch wat wilt eten. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

1 portie

  • 200 gr. volle yoghurt
  • handje aardbeien
  • handje blauwe bessen
  • handje druiven
  • 2 el. havermout
  • 1 tl. lijnzaad
  • scheutje vloeibare honing

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Doe de yoghurt in een kommetje en schep hier de havermout overheen. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in dikke plakjes, leg op de yoghurt. Strooi ook een handje blauwe bessen op de yoghurt. Halveer de druiven en verdeel ook deze over de yoghurt.

Schep er een theelepeltje lijnzaad overheen en doe er tenslotte nog wat vloeibare honing over. De zoete smaken combineren prima met de wat zuurdere smaak van de yoghurt en de blauwe bessen. Eventueel kan je de honing weglaten, de aardbeien en druiven geven ook al een lekker zoet smaakje.

Zelf gebruikte ik havermout, eventueel kan je ook havervlokken gebruiken. Wil je dat deze wat zachter zijn dan kan je deze er 's avonds al doorheen roeren en de yoghurt een nachtje in de koelkast bewaren. Je krijgt dan zogenaamde 'overnight oats' waar je de rest van de ingrediënten de volgende ochtend bij kan doen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Yoghurt ontbijtje met aardbeien, blauwe bessen en druiven'