Yoghurt ontbijtje met aardbeien, blauwe bessen en druiven
Recept
Ingrediënten
1 portie
- 200 gr. volle yoghurt
- handje aardbeien
- handje blauwe bessen
- handje druiven
- 2 el. havermout
- 1 tl. lijnzaad
- scheutje vloeibare honing
Bereidingswijze
Doe de yoghurt in een kommetje en schep hier de havermout overheen. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in dikke plakjes, leg op de yoghurt. Strooi ook een handje blauwe bessen op de yoghurt. Halveer de druiven en verdeel ook deze over de yoghurt.
Schep er een theelepeltje lijnzaad overheen en doe er tenslotte nog wat vloeibare honing over. De zoete smaken combineren prima met de wat zuurdere smaak van de yoghurt en de blauwe bessen. Eventueel kan je de honing weglaten, de aardbeien en druiven geven ook al een lekker zoet smaakje.
Zelf gebruikte ik havermout, eventueel kan je ook havervlokken gebruiken. Wil je dat deze wat zachter zijn dan kan je deze er 's avonds al doorheen roeren en de yoghurt een nachtje in de koelkast bewaren. Je krijgt dan zogenaamde 'overnight oats' waar je de rest van de ingrediënten de volgende ochtend bij kan doen.