Bietensalade met appel, komkommer, feta en Griekse yoghurt
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. gekookte rode bieten
- 1 komkommer
- 1 appel
- 3 lenteuitjes
- 1 kleine ui
- 100 gr. veldsla
- 200 gr. feta
- 100 gr. Griekse yoghurt
- 1 el. mayonaise
- scheutje citroensap
- mediterrane kruiden*
- peper en zout
- snuifje suiker
* Een mix met munt, oregano, dille en rozemarijn
Bereidingswijze
Zet een grote saladeschaal klaar en een wat kleinere kom. Snijd de appel met schil en al in blokjes en doe in de schaal. Snijd de helft van de komkommer in kleine blokjes en doe bij de appel. Pel de ui en snipper de helft, doe ook deze in de schaal. Sprenkel er een klein beetje citroensap over en schep door elkaar. Snijd de feta in blokjes en voeg toe.
Meng in de kom de Griekse yoghurt met de mayonaise. Voeg naar smaak de kruiden, peper en zout en een snufje suiker toe. Roer door elkaar en doe er nog een klein beetje citroensap bij. Dit zorgt ervoor dat de smaak intenser wordt. Snijd indien nodig de rode bietjes in blokjes en roer deze door de Griekse yoghurt.
Laat een paar minuten staan en doe de bieten met het yoghurtmengsel in de schaal. Schep goed door elkaar. Snijd tot slot de lenteui in ringetjes en roer door de bietensalade. Snijd de rest van de komkommer in dunne plakjes. Verdeel wat veldsla over de borden en leg daar wat plakjes komkommer op. Schep hier vervolgens de bietensalade op. Doe er nog een schepje Griekse yoghurt naast en je kan aan tafel.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 232 kcal.
- Vetten 16 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 19 gr.
- Waarvan suikers 18 gr.
- Vezels 9 gr.
- Eiwitten 9 gr.
- Zout 1.6 gr.
- Natrium 640 mg.