Bietensalade met appel, komkommer, feta en Griekse yoghurt

Bietensalade met appel, komkommer, feta en Griekse yoghurt

Gisteren aten we deze bietensalade met appel, komkommer, feta en Griekse yoghurt. Een hele makkelijke en lekkere salade. En eentje die zo op tafel staat. Een ideaal recept voor de vakantie dus. Ik gebruikte voorgekookte bietjes. Deze hoef je alleen nog maar in blokjes te snijden. Maar je kan ze natuurlijk ook zelf koken. Of voorgesneden kopen, als je nog sneller klaar wil zijn.

Eigenlijk wilde ik de bietensalade met veldsla serveren. Jammer genoeg was ik deze vergeten te kopen. Ik serveerde de salade dus met dunne plakjes komkommer. In het recept voeg ik de veldsla trouwens wel toe. Is het nog net iets lekkerder.

Het makkelijke recept voor deze bietensalade vind je hieronder. Je kan de salade prima van tevoren maken. En heb je liever iets anders? Dan vind je hier meer lekkere salade recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 500 gr. gekookte rode bieten
  • 1 komkommer
  • 1 appel
  • 3 lenteuitjes
  • 1 kleine ui
  • 100 gr. veldsla
  • 200 gr. feta
  • 100 gr. Griekse yoghurt
  • 1 el. mayonaise
  • scheutje citroensap
  • mediterrane kruiden*
  • peper en zout
  • snuifje suiker

* Een mix met munt, oregano, dille en rozemarijn

Bereidingswijze

Zet een grote saladeschaal klaar en een wat kleinere kom. Snijd de appel met schil en al in blokjes en doe in de schaal. Snijd de helft van de komkommer in kleine blokjes en doe bij de appel. Pel de ui en snipper de helft, doe ook deze in de schaal. Sprenkel er een klein beetje citroensap over en schep door elkaar. Snijd de feta in blokjes en voeg toe.

Meng in de kom de Griekse yoghurt met de mayonaise. Voeg naar smaak de kruiden, peper en zout en een snufje suiker toe. Roer door elkaar en doe er nog een klein beetje citroensap bij. Dit zorgt ervoor dat de smaak intenser wordt. Snijd indien nodig de rode bietjes in blokjes en roer deze door de Griekse yoghurt.

Laat een paar minuten staan en doe de bieten met het yoghurtmengsel in de schaal. Schep goed door elkaar. Snijd tot slot de lenteui in ringetjes en roer door de bietensalade. Snijd de rest van de komkommer in dunne plakjes. Verdeel wat veldsla over de borden en leg daar wat plakjes komkommer op. Schep hier vervolgens de bietensalade op. Doe er nog een schepje Griekse yoghurt naast en je kan aan tafel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Bietensalade met appel, komkommer, feta en Griekse yoghurt'
Afbeelding bij 'Bietensalade met appel, komkommer, feta en Griekse yoghurt'
Afbeelding bij 'Bietensalade met appel, komkommer, feta en Griekse yoghurt'
Afbeelding bij 'Bietensalade met appel, komkommer, feta en Griekse yoghurt'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 232 kcal.
  • Vetten 16 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 19 gr.
  • Waarvan suikers 18 gr.
  • Vezels 9 gr.
  • Eiwitten 9 gr.
  • Zout 1.6 gr.
  • Natrium 640 mg.