Carpaccio salade met veldsla, rucola en een truffel-pesto dressing

Carpaccio salade met veldsla, rucola en een truffel-pesto dressing

Ik ben dol op carpaccio en al helemaal in combinatie met truffelmayonaise. Voor bijvoorbeeld deze carpacciowraps met truffelmayonaise mag je me ‘s nachts dan ook wakker maken. Ook voor deze carpaccio salade met veldsla, rucola en een truffel-pesto dressing mag je dat trouwens doen.

Het is een heerlijke frisse salade die je zo hebt gemaakt, en de lekkere truffel-pesto dressing maakt het echt helemaal af. Met een goede staafmixer heb je deze lekkere dressing zo gemaakt, ook de rest van deze carpaccio salade heb je zo klaar. Echt heerlijk voor een zomerse dag als je zin hebt in een lekker maaltje.

Wil je deze lekkere carpaccio salade met veldsla, rucola en een truffel-pesto dressing zelf eens maken? Hieronder vind je het makkelijke en snelle recept. Maak de truffel-pesto dressing eventueel iets van tevoren zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • ca. 200 gr. carpaccio
  • 150 gr. veldsla
  • 75 gr. rucola
  • 1 rode ui
  • 30 gr. pijnboompitjes
  • 100 gr. cherrytomaatjes
  • 10 radijsjes
  • Parmezaanse kaas

Voor de dressing:

  • 2 el. mayonaise
  • 2 el. truffelmayonaise
  • 20 gr. pijnboompitjes
  • 3 el. olijfolie, extra vierge
  • 15 gr. basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • snufje grof zeezout
  • peper
  • 1 tot 2 el. Parmezaanse kaas, geraspt
  • sap van 1/2 citroen*

* Eventueel kan je een paar druppeltjes geconcentreerd citroensap gebruiken, altijd handig om in de koelkast te hebben staan.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Doe 20 gram pijnboompitjes in een mengbeker en voeg alle ingrediënten voor de dressing toe. Pureer alles met een staafmixer tot een mooie gladde dressing en kruid met wat peper. Laat de dressing een tijdje staan om de smaken goed in elkaar te laten trekken.

Haal de carpaccio vast uit de koelkast. Rooster de resterende 30 gram pijnboompitjes in een droge hete koekenpan tot ze beginnen te kleuren en te geuren. Stort de pijnboompitjes in een schaaltje of bord en laat afkoelen voor zo. Pel de rode ui, halveer deze en snijd in flinterdunne schijfjes. Snijd de cherrytomaatjes in plakjes. Snijd de radijsjes ook in zo dun mogelijke plakjes.

Hussel in een grote mengkom de veldsla en rucola door elkaar met wat olijfolie en een beetje peper. Verdeel de sla over vier borden en verdeel hier de fijngesneden rode ui, de plakjes tomaat en de schijfjes radijs over. Scheur de carpaccio in stukjes en verdeel over de salade. Strooi hier de geroosterde pijnboompitjes over.

Rasp vervolgens flink wat Parmezaanse kaas over de borden en strooi er nog een beetje grof zeezout en wat vers gemalen peper over. Verdeel tot slot de truffel-pesto dressing over de salade en je carpaccio salade met veldsla, rucola en truffel-pesto dressing is klaar. Erg lekker met wat stukjes ciabatta of een paar gegrilde witte boterhammen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Carpaccio salade met veldsla, rucola en een truffel-pesto dressing'
Afbeelding bij 'Carpaccio salade met veldsla, rucola en een truffel-pesto dressing'
Afbeelding bij 'Carpaccio salade met veldsla, rucola en een truffel-pesto dressing'
Afbeelding bij 'Carpaccio salade met veldsla, rucola en een truffel-pesto dressing'