Carpaccio salade met veldsla, rucola en een truffel-pesto dressing

Carpaccio salade met veldsla, rucola en een truffel-pesto dressing

Ik ben dol op carpaccio en al helemaal in combinatie met truffelmayonaise. Voor bijvoorbeeld deze carpacciowraps met truffelmayonaise mag je me ‘s nachts dan ook wakker maken. Ook voor deze carpaccio salade met veldsla, rucola en een truffel-pesto dressing mag je dat trouwens doen.

Het is een heerlijke frisse salade die je zo hebt gemaakt, en de lekkere truffel-pesto dressing maakt het echt helemaal af. Met een goede staafmixer heb je deze lekkere dressing zo gemaakt, ook de rest van deze carpaccio salade heb je zo klaar. Echt heerlijk voor een zomerse dag als je zin hebt in een lekker maaltje.

Wil je deze lekkere carpaccio salade met veldsla, rucola en een truffel-pesto dressing zelf eens maken? Hieronder vind je het makkelijke en snelle recept. Maak de truffel-pesto dressing eventueel iets van tevoren zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • ca. 200 gr. carpaccio
  • 150 gr. veldsla
  • 75 gr. rucola
  • 1 rode ui
  • 30 gr. pijnboompitjes
  • 100 gr. cherrytomaatjes
  • 10 radijsjes
  • Parmezaanse kaas

Voor de dressing:

  • 2 el. mayonaise
  • 2 el. truffelmayonaise
  • 20 gr. pijnboompitjes
  • 3 el. olijfolie, extra vierge
  • 15 gr. basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • snufje grof zeezout
  • peper
  • 1 tot 2 el. Parmezaanse kaas, geraspt
  • sap van 1/2 citroen*

* Eventueel kan je een paar druppeltjes geconcentreerd citroensap gebruiken, altijd handig om in de koelkast te hebben staan.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Doe 20 gram pijnboompitjes in een mengbeker en voeg alle ingrediënten voor de dressing toe. Pureer alles met een staafmixer tot een mooie gladde dressing en kruid met wat peper. Laat de dressing een tijdje staan om de smaken goed in elkaar te laten trekken.

Haal de carpaccio vast uit de koelkast. Rooster de resterende 30 gram pijnboompitjes in een droge hete koekenpan tot ze beginnen te kleuren en te geuren. Stort de pijnboompitjes in een schaaltje of bord en laat afkoelen voor zo. Pel de rode ui, halveer deze en snijd in flinterdunne schijfjes. Snijd de cherrytomaatjes in plakjes. Snijd de radijsjes ook in zo dun mogelijke plakjes.

Hussel in een grote mengkom de veldsla en rucola door elkaar met wat olijfolie en een beetje peper. Verdeel de sla over vier borden en verdeel hier de fijngesneden rode ui, de plakjes tomaat en de schijfjes radijs over. Scheur de carpaccio in stukjes en verdeel over de salade. Strooi hier de geroosterde pijnboompitjes over.

Rasp vervolgens flink wat Parmezaanse kaas over de borden en strooi er nog een beetje grof zeezout en wat vers gemalen peper over. Verdeel tot slot de truffel-pesto dressing over de salade en je carpaccio salade met veldsla, rucola en truffel-pesto dressing is klaar. Erg lekker met wat stukjes ciabatta of een paar gegrilde witte boterhammen.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Carpaccio salade met veldsla, rucola en een truffel-pesto dressing

Carpaccio salade met veldsla, rucola en een truffel-pesto dressing

Carpaccio salade met veldsla, rucola en een truffel-pesto dressing

Carpaccio salade met veldsla, rucola en een truffel-pesto dressing

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens