Coleslaw van de KFC (koolsalade)

Coleslaw van de KFC (koolsalade)

Coleslaw van de KFC is een heerlijke koolsalade met een super lekkere dressing. Vroeger at ik deze coleslaw wel eens bij de KFC maar tegenwoordig maak ik de KFC koolsalade lekker thuis. Met dit makkelijke recept moet het jou ook zeker lukken.

Het oorspronkelijke recept vond ik op Top Secret Recipes, een site die je zeker eens moet bekijken. In dit recept heb ik alles omgerekend en een beetje aangepast. Wil je zelf coleslaw van KFC maken dan moet je onderstaand recept zeker eens proberen.

Let op: de salade moet eenmaal gemaakt minimaal twee uur in de koelkast staan, liever nog langer. Maak het dus vast in de middag of bijvoorbeeld een dag van tevoren.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

 • 1 witte kool
 • 2 bospeentjes (of 1 grote)
 • 1 sjalotje
 • 60 ml. volle melk
 • 60 ml. karnemelk*
 • 120 gr. mayonaise
 • 70 gr. suiker
 • 1 1/2 tl. natuurazijn
 • 2 1/2 tl. vers citroensap (1 citroen uitknijpen)
 • 1/2 tl. zout
 • versgemalen peper

* Het gebruik van karnemelk klinkt misschien raar maar juist dit ingrediënt zorgt voor die bekende smaak.

Bereidingswijze

Verwijder de buitenste bladen van de kool. Zet de kool 'rechtop' met de stronk naar beneden en snijd met een koksmes doormidden. Leg beide helften plat, snijd overdwars in drie stukken en snijd met een officemes de harde kern uit het onderste stuk. Snijd met je koksmes vervolgens in dunne reepjes en doe in een slakom.

Verwijder de boven- en onderkant van de bospeen en maak goed schoon. Snijd in dunne plakjes van een millimeter dik en vervolgens in reepjes. Doe bij de gesneden kool. Pel een sjalot en snipper deze zo fijn mogelijk, doe ook de sjalot bij de kool.

Doe de volle melk, karnemelk, mayonaise, suiker, natuurazijn, zout, peper en citroensap in een maatbeker. Meng alles goed door elkaar tot je een mooie gladde dressing hebt en giet alle dressing over de koolsla. Het lijkt erg veel maar zo staat het in het 'oorspronkelijke' recept en vind ik het ook het lekkerst.

Dek de slakom af met een deksel of vershoudfolie en laat minimaal twee uur in de koelkast staan.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Coleslaw van de KFC (koolsalade)

Coleslaw van de KFC (koolsalade)

Coleslaw van de KFC (koolsalade)

Coleslaw van de KFC (koolsalade)

Coleslaw van de KFC (koolsalade)

Coleslaw van de KFC (koolsalade)

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens