Een lekker snelle makreelsalade

Een lekker snelle makreelsalade
Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Salade
10 minuten
per persoon

Een paar dagen per week staat er een viskraam bij ons in de buurt, daar halen we regelmatig een lekker visje. Gestoomde makreel, tonijnsteak, een broodje haring… heerlijk allemaal. Deze week nam mijn vriendin een paar lekkere stukken gestoomde makreel mee.

Gestoomde makreel is natuurlijk al heerlijk op een boterham, maar ik maakte er deze keer een lekker snelle makreelsalade van. Een salade die je echt in een paar minuten op tafel hebt staan en geweldig lekker smaakt. Ideaal voor de lunch of in een wat grotere hoeveelheid als maaltijdsalade. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Tip: neem je deze lekkere makreelsalade als hoofdgerecht dan kan je de porties gerust verdubbelen. De salade blijft zeker nog wel een dag goed als je deze in de koelkast bewaart.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 1/2 moot gestoomde makreel
  • 1 baby romaine*
  • 1 sjalotje
  • 10 cherrytomaatjes
  • paar plakjes augurk
  • 3 bosuitjes
  • 2 el. mayonaise
  • 1 tl. mosterd
  • scheutje citroensap
  • 10 sprietjes bieslook
  • peper en zout

* Baby romaine is een klein kropje sla dat je in het versvak bij de supermarkt vindt. Als je een grotere hoeveelheid maakt kan je natuurlijk een grote krop sla nemen.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de baby romaine sla van de punt af in reepjes, verwijder eventueel de harde kern. Doe de reepjes sla in een diepe kom en doe hier tien gehalveerde cherrytomaatjes bij.

Snijd een augurk in plakjes en maak hier kleine reepjes van, verdeel de reepjes augurk over de salade. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en doe ook deze in de kom bij de salade. Pel en snipper het sjalotje en doe ook deze erbij.

Trek de gestoomde makreelfilet met een vork wat uit elkaar en verwijder eventuele graten. Doe de plukjes makreel bij de salade en roer alles een beetje door elkaar.

Hak de bieslook goed fijn. Doe de mayonaise, mosterd, wat peper en zout en de bieslook in een apart kommetje en doe hier wat citroensap bij. Roer goed door elkaar tot je een mooie dikke dressing hebt, schep de dressing over de salade.

Strooi er tenslotte nog wat extra fijngehakte bieslook en een beetje extra peper over en je makreelsalade is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Een lekker snelle makreelsalade
Een lekker snelle makreelsalade
Een lekker snelle makreelsalade

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens