Een lekker snelle makreelsalade

Een lekker snelle makreelsalade

Een paar dagen per week staat er een viskraam bij ons in de buurt, daar halen we regelmatig een lekker visje. Gestoomde makreel, tonijnsteak, een broodje haring… heerlijk allemaal. Deze week nam mijn vriendin een paar lekkere stukken gestoomde makreel mee.

Gestoomde makreel is natuurlijk al heerlijk op een boterham, maar ik maakte er deze keer een lekker snelle makreelsalade van. Een salade die je echt in een paar minuten op tafel hebt staan en geweldig lekker smaakt. Ideaal voor de lunch of in een wat grotere hoeveelheid als maaltijdsalade. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Tip: neem je deze lekkere makreelsalade als hoofdgerecht dan kan je de porties gerust verdubbelen. De salade blijft zeker nog wel een dag goed als je deze in de koelkast bewaart.

Recept

Ingrediënten

per persoon

  • 1/2 moot gestoomde makreel
  • 1 baby romaine*
  • 1 sjalotje
  • 10 cherrytomaatjes
  • paar plakjes augurk
  • 3 bosuitjes
  • 2 el. mayonaise
  • 1 tl. mosterd
  • scheutje citroensap
  • 10 sprietjes bieslook
  • peper en zout

* Baby romaine is een klein kropje sla dat je in het versvak bij de supermarkt vindt. Als je een grotere hoeveelheid maakt kan je natuurlijk een grote krop sla nemen.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de baby romaine sla van de punt af in reepjes, verwijder eventueel de harde kern. Doe de reepjes sla in een diepe kom en doe hier tien gehalveerde cherrytomaatjes bij.

Snijd een augurk in plakjes en maak hier kleine reepjes van, verdeel de reepjes augurk over de salade. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en doe ook deze in de kom bij de salade. Pel en snipper het sjalotje en doe ook deze erbij.

Trek de gestoomde makreelfilet met een vork wat uit elkaar en verwijder eventuele graten. Doe de plukjes makreel bij de salade en roer alles een beetje door elkaar.

Hak de bieslook goed fijn. Doe de mayonaise, mosterd, wat peper en zout en de bieslook in een apart kommetje en doe hier wat citroensap bij. Roer goed door elkaar tot je een mooie dikke dressing hebt, schep de dressing over de salade.

Strooi er tenslotte nog wat extra fijngehakte bieslook en een beetje extra peper over en je makreelsalade is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een lekker snelle makreelsalade'
Afbeelding bij 'Een lekker snelle makreelsalade'
Afbeelding bij 'Een lekker snelle makreelsalade'