Een lekker snelle makreelsalade
Recept
Ingrediënten
per persoon
- 1/2 moot gestoomde makreel
- 1 baby romaine*
- 1 sjalotje
- 10 cherrytomaatjes
- paar plakjes augurk
- 3 bosuitjes
- 2 el. mayonaise
- 1 tl. mosterd
- scheutje citroensap
- 10 sprietjes bieslook
- peper en zout
* Baby romaine is een klein kropje sla dat je in het versvak bij de supermarkt vindt. Als je een grotere hoeveelheid maakt kan je natuurlijk een grote krop sla nemen.
Bereidingswijze
Snijd de baby romaine sla van de punt af in reepjes, verwijder eventueel de harde kern. Doe de reepjes sla in een diepe kom en doe hier tien gehalveerde cherrytomaatjes bij.
Snijd een augurk in plakjes en maak hier kleine reepjes van, verdeel de reepjes augurk over de salade. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en doe ook deze in de kom bij de salade. Pel en snipper het sjalotje en doe ook deze erbij.
Trek de gestoomde makreelfilet met een vork wat uit elkaar en verwijder eventuele graten. Doe de plukjes makreel bij de salade en roer alles een beetje door elkaar.
Hak de bieslook goed fijn. Doe de mayonaise, mosterd, wat peper en zout en de bieslook in een apart kommetje en doe hier wat citroensap bij. Roer goed door elkaar tot je een mooie dikke dressing hebt, schep de dressing over de salade.
Strooi er tenslotte nog wat extra fijngehakte bieslook en een beetje extra peper over en je makreelsalade is klaar.