Een snelle pastasalade met tomaat, komkommer en tonijn

Een snelle pastasalade met tomaat, komkommer en tonijn

Deze snelle pastasalade met tomaat, komkommer en tonijn is een ideale uitkomst voor dit lekkere weer. Ik heb dan namelijk meer zin om in de tuin te zitten dan in de keuken te staan. Deze lekkere pastasalade heb je gelukkig in 15 minuten gemaakt waarna je weer lekker naar buiten kan.

Blikjes tonijn en pasta heb ik eigenlijk altijd in huis, dus dit soort salades staan in de zomer vaak op het menu. Zelf gebruikte ik deze keer macaroni maar kies gewoon de pasta die je toevallig in huis hebt. Het recept voor deze snelle pastasalade vind je hieronder, heerlijk om buiten in het zonnetje op te peuzelen.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. pasta, bv. macaroni
  • 1 komkommer
  • 250 gr. cherrytomaten
  • 60 gr. pijnboompitjes
  • verse basilicum
  • blikje tonijn, ca. 200 gr.
  • 4 eieren
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een pan ruim kokend water op het vuur en kook de pasta beetgaar, de macaroni hoefde maar acht minuten te koken. Kook intussen de eieren hardgekookt, zet op met koud water en laat zo'n zes minuten opstaan zodra het water begint te koken.

Laat de pasta uitlekken in een vergiet nadat je deze volledig hebt af laten koelen onder een stromende kraan. Laat ook de eieren schrikken onder de koude kraan en pel deze direct.

Snijd de komkommer in dunne plakjes en halveer deze, halveer ook de cherrytomaten. Doe de uitgelekte pasta in een slakom en doe hier de komkommer en cherrytomaatjes bij. Snij de hardgekookte eieren ieder in vier partjes en doe bij de salade.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur, laat ze afkoelen op een bord zodra je de pijnboompitten begint te ruiken. Doe de pijnboompitten in de slakom. Laat de tonijn uitlekken en trek uit elkaar met een vork, verdeel de tonijn door de salade.

Doe  tenslotte een handje basilicum bij de salade en roer door elkaar met een flinke scheut goede olijfolie, versgemalen peper en zout. Je kan de basilicumblaadjes in snippers scheuren of er in zijn geheel doorheen doen. Serveer de pastasalade met een stokbroodje uit de oven en smullen maar.

Je kan deze pastasalade trouwens prima al in de middag bereiden en bewaren in de koelkast.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een snelle pastasalade met tomaat, komkommer en tonijn'
Afbeelding bij 'Een snelle pastasalade met tomaat, komkommer en tonijn'
Afbeelding bij 'Een snelle pastasalade met tomaat, komkommer en tonijn'