Een snelle pastasalade met tomaat, komkommer en tonijn
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta, bv. macaroni
- 1 komkommer
- 250 gr. cherrytomaten
- 60 gr. pijnboompitjes
- verse basilicum
- blikje tonijn, ca. 200 gr.
- 4 eieren
- extra vierge olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een pan ruim kokend water op het vuur en kook de pasta beetgaar, de macaroni hoefde maar acht minuten te koken. Kook intussen de eieren hardgekookt, zet op met koud water en laat zo'n zes minuten opstaan zodra het water begint te koken.
Laat de pasta uitlekken in een vergiet nadat je deze volledig hebt af laten koelen onder een stromende kraan. Laat ook de eieren schrikken onder de koude kraan en pel deze direct.
Snijd de komkommer in dunne plakjes en halveer deze, halveer ook de cherrytomaten. Doe de uitgelekte pasta in een slakom en doe hier de komkommer en cherrytomaatjes bij. Snij de hardgekookte eieren ieder in vier partjes en doe bij de salade.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur, laat ze afkoelen op een bord zodra je de pijnboompitten begint te ruiken. Doe de pijnboompitten in de slakom. Laat de tonijn uitlekken en trek uit elkaar met een vork, verdeel de tonijn door de salade.
Doe tenslotte een handje basilicum bij de salade en roer door elkaar met een flinke scheut goede olijfolie, versgemalen peper en zout. Je kan de basilicumblaadjes in snippers scheuren of er in zijn geheel doorheen doen. Serveer de pastasalade met een stokbroodje uit de oven en smullen maar.
Je kan deze pastasalade trouwens prima al in de middag bereiden en bewaren in de koelkast.