Een snelle pastasalade met tonijn, veldsla en yoghurtdressing
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta (bv. fusilli)
- 100 gr. veldsla
- 1/2 komkommer
- 1 rode paprika
- 2 sjalotjes
- 125 gr. cherrytomaten
- 150 gr. tonijn uit blik (in olie of water)
- 1 bol buffelmozzarella
- groene olijven naar smaak
- peper en zout
Voor de dressing
- 3 el. yoghurt
- 3 el. mayonaise
- 5 takjes dille
- 2 teentjes knoflook
- scheutje vloeibare honing
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een pan ruim kokend water op en bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Voor een wat stevigere bite kook je de pasta al dente, beetgaar. Staat de al dente tijd niet aangegeven dan kook je de pasta een paar minuten korter dan de aangegeven bereidingstijd.
Terwijl de pasta kookt snij je de komkommer in blokjes en de rode paprika in reepjes. Halveer de cherrytomaten en eventueel de groene olijven. Snij de bol buffelmozzarella in plakken en scheur deze daarna in kleinere stukjes. Pel tenslotte de sjalotjes en snipper deze fijn.
Spoel de pasta af onder koud water tot deze volledig is afgekoeld en niet meer doorgaart, laat daarna uitlekken in een vergiet. Meng de uitgelekte pasta in een mengkom of slakom met de gesneden ingrediënten. Giet het vocht uit het blokje tonijn en trek de tonijn uit elkaar met twee vorken, voeg toe aan de pastasalade en meng nogmaals door elkaar. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
Bereid de dressing door de yoghurt en mayonaise in een bakje te doen. Snij de dille goed fijn en doe deze erbij. Pers de teentjes knoflook erboven uit en voeg een scheutje vloeibare honing toe. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.
Serveer de pastasalade en de dressing apart zodat iedereen deze naar smaak over de salade kan doen. Doe er eventueel wat warm stokbrood of een ciabatta bij en een kommetje olijfolie met peper en zout om in te dopen.