Een snelle pastasalade met tonijn, veldsla en yoghurtdressing

Een snelle pastasalade met tonijn, veldsla en yoghurtdressing

Pastasalades doen het altijd goed op mijn site, en dat is natuurlijk niet voor niets zo. Je hebt een pastasalade meestal lekker snel gemaakt en ze smaken ook nog eens geweldig. Binnen niet al teveel tijd heb je dus een lekkere maaltijd op tafel staan. Zo ook deze snelle pastasalade met tonijn, veldsla en yoghurtdressing.

De meeste tijd zit hem meestal in het koken van de pasta. In de tussentijd heb je dan alle rust om de rest van de ingrediënten te snijden en klaar te zetten. Zodra de pasta klaar is spoel je deze even onder koud water en kan je het mengen met de rest. Vaak maak ik pastasalades met een simpele dressing van olijfolie en kruiden, deze keer maakte ik een heerlijk frisse yoghurtdressing.

Je kan alle soorten pasta gebruiken natuurlijk, zelf vind ik de wat dikkere pastasoorten het lekkerst bij een koude salade. Ik kook de pasta altijd al dente waardoor deze nog een beetje stevig is. Als er geen al dente tijd wordt aangegeven op de verpakking kook ik de pasta meestal een paar minuten korter. Gewoon even proeven uit de pan en je weet zeker dat deze goed is.

Het recept voor deze pastasalade met tonijn, veldsla en yoghurtdressing vind je hieronder. En als je geen liefhebber bent van yoghurt gebruik je gewoon wat goede olijfolie, gedroogde Italiaanse kruiden en een beetje peper en zout. Net zo lekker en net zo snel klaar.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

 • 300 gr. pasta (bv. fusilli)
 • 100 gr. veldsla
 • 1/2 komkommer
 • 1 rode paprika
 • 2 sjalotjes
 • 125 gr. cherrytomaten
 • 150 gr. tonijn uit blik (in olie of water)
 • 1 bol buffelmozzarella
 • groene olijven naar smaak
 • peper en zout

Voor de dressing

 • 3 el. yoghurt
 • 3 el. mayonaise
 • 5 takjes dille
 • 2 teentjes knoflook
 • scheutje vloeibare honing
 • peper en zout

Bereidingswijze

Zet een pan ruim kokend water op en bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Voor een wat stevigere bite kook je de pasta al dente, beetgaar. Staat de al dente tijd niet aangegeven dan kook je de pasta een paar minuten korter dan de aangegeven bereidingstijd.

Terwijl de pasta kookt snij je de komkommer in blokjes en de rode paprika in reepjes. Halveer de cherrytomaten en eventueel de groene olijven. Snij de bol buffelmozzarella in plakken en scheur deze daarna in kleinere stukjes. Pel tenslotte de sjalotjes en snipper deze fijn.

Spoel de pasta af onder koud water tot deze volledig is afgekoeld en niet meer doorgaart, laat daarna uitlekken in een vergiet. Meng de uitgelekte pasta in een mengkom of slakom met de gesneden ingrediënten. Giet het vocht uit het blokje tonijn en trek de tonijn uit elkaar met twee vorken, voeg toe aan de pastasalade en meng nogmaals door elkaar. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Bereid de dressing door de yoghurt en mayonaise in een bakje te doen. Snij de dille goed fijn en doe deze erbij. Pers de teentjes knoflook erboven uit en voeg een scheutje vloeibare honing toe. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.

Serveer de pastasalade en de dressing apart zodat iedereen deze naar smaak over de salade kan doen. Doe er eventueel wat warm stokbrood of een ciabatta bij en een kommetje olijfolie met peper en zout om in te dopen.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Een snelle pastasalade met tonijn, veldsla en yoghurtdressing

Een snelle pastasalade met tonijn, veldsla en yoghurtdressing

Een snelle pastasalade met tonijn, veldsla en yoghurtdressing

Een snelle pastasalade met tonijn, veldsla en yoghurtdressing

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens