
Een supersnelle frisse appelsalade
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 6 appels (bv. Elstar, Granny Smith)
- 1 stronk bleekselderij
- paar radijzen
- handje rozijnen
- handje walnoten
- appelcider azijn
- 1 citroen (of scheutje citroensap)
Bereidingswijze
Deze appelsalade kan je het best vlak voor het opdienen bereiden. Als je appels snijdt kunnen deze namelijk snel verkleuren, al kan je dit enigzins tegen gaan met wat citroensap. Gelukkig is deze appelsalade zo bereid.
Spoel de appels even af onder de kraan en boen de schil schoon. Snij een klein plakje van de linker- en rechterzijkant van de appels, vervolgens schaaf je er met een keukenrasp of kaasschaaf dunne plakjes appel vanaf. Doe dit direct boven een slakom of mengkom om ook het sap op te kunnen vangen.
Snij een citroen doormidden en knijp beide helften direct uit boven de schijfjes appel, eventueel kan je ook wat geconcentreerd citroensap gebruiken. Schud alles goed door elkaar, dit om verkleuren zoveel mogelijk te voorkomen.
Snij ook van de radijsjes flinterdunne plakjes met de keukenrasp, verdeel deze over de appel. Was de bleekselderij even en snijd dunne plakjes van de stelen, verdeel ook deze over de appelsalade. Doe er de rozijnen en wat grof gehakte walnoten doorheen, bewaar van beiden wat voor de garnering zo.
Doe naar smaak appelcider azijn over het geheel en hussel alles nogmaals goed door elkaar. Serveer op de borden door er een mooi stapeltje van te maken, garneer met de overgebleven stukjes walnoot en de rozijnen en klaar is je frisse salade.
Recepten in je mail

