Een supersnelle frisse appelsalade

Een supersnelle frisse appelsalade
Bijgerecht, Salade
5 minuten
4 personen

Bij een salade denk je al snel aan sla, maar ook zonder deze groente zet je zo een lekkere salade op tafel. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze supersnelle frisse appelsalade. Een heerlijk friszure salade die je letterlijk in een paar minuten op tafel tovert.

Ik heb deze appelsalade gemaakt met Jazz appels, maar ook bijvoorbeeld Elstar of Granny Smith kan je prima gebruiken. Je voegt er wat bleekselderij, walnoot, rozijn en appelcider azijn aan toe en je bent eigenlijk al klaar. Het eenvoudige recept vind je hieronder. Lekker als bijgerecht of als lekkere lunchsalade, vooral op een zonnige dag.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 6 appels (bv. Elstar, Granny Smith)
  • 1 stronk bleekselderij
  • paar radijzen
  • handje rozijnen
  • handje walnoten
  • appelcider azijn
  • 1 citroen (of scheutje citroensap)

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Deze appelsalade kan je het best vlak voor het opdienen bereiden. Als je appels snijdt kunnen deze namelijk snel verkleuren, al kan je dit enigzins tegen gaan met wat citroensap. Gelukkig is deze appelsalade zo bereid.

Spoel de appels even af onder de kraan en boen de schil schoon. Snij een klein plakje van de linker- en rechterzijkant van de appels, vervolgens schaaf je er met een keukenrasp of kaasschaaf dunne plakjes appel vanaf. Doe dit direct boven een slakom of mengkom om ook het sap op te kunnen vangen.

Snij een citroen doormidden en knijp beide helften direct uit boven de schijfjes appel, eventueel kan je ook wat geconcentreerd citroensap gebruiken. Schud alles goed door elkaar, dit om verkleuren zoveel mogelijk te voorkomen.

Snij ook van de radijsjes flinterdunne plakjes met de keukenrasp, verdeel deze over de appel. Was de bleekselderij even en snijd dunne plakjes van de stelen, verdeel ook deze over de appelsalade. Doe er de rozijnen en wat grof gehakte walnoten doorheen, bewaar van beiden wat voor de garnering zo.

Doe naar smaak appelcider azijn over het geheel en hussel alles nogmaals goed door elkaar. Serveer op de borden door er een mooi stapeltje van te maken, garneer met de overgebleven stukjes walnoot en de rozijnen en klaar is je frisse salade.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Een supersnelle frisse appelsalade
Een supersnelle frisse appelsalade

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens