Knapperige salade met baby romaine en cashewnoten

Knapperige salade met baby romaine en cashewnoten
Salade
10 minuten
4 personen

Laatst heb ik een lekkere salade gemaakt met o.a. baby romaine, komkommer en fijngehakte cashewnoten. Ik had hem gemaakt als bijgerecht voor bij de frietjes en een lekker stuk vlees. Deze knapperige salade met baby romaine en cashewnoten kan je trouwens ook prima als maaltijdsalade nemen, lekker met wat brood.

Ik heb de salade eigenlijk zo puur mogelijk gehouden en alleen wat extra op smaak gebracht met olijfolie en peper en zout. De sjalotjes, komkommer, paprika en cashewnoten zorgen verder al voor smaak genoeg. Wil je deze knapperige salade zelf maken dan vind je hieronder het simpele recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 kropjes baby romaine
  • 2 sjalotjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 100 gr. cashewnoten*
  • olijfolie, extra vierge
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas
  • eventueel Italiaanse kruiden

* Geen liefhebber van noten? Kruimel dan wat feta door de salade en laat de Parmezaanse kaas achterwege.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd vanuit de punt de kropjes baby romaine in plakken, druk ze daarna uit elkaar zodat je reepjes overhoudt. Het laatste stukje van de krop gebruik je niet, deze is te hard. Spoel de reepjes sla even af in een vergiet en laat goed uitlekken.

Snij ondertussen de halve komkommer in wat dikkere plakjes en snijd deze vervolgens in reepjes. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snij de paprika in reepjes. Halveer de cherrytomaatyjes en pel en snipper de sjalotjes.

Meng alle gesneden ingrediënten door elkaar in een slakom en hak de cashewnoten grof met een koksmes. Eventueel kan je ze ook met een vijzel grof malen of ze tussen een theedoek leggen en er met een zwaar voorwerp op slaan. Meng de gehakte cashewnoten door de rest van de salade.

Breng de salade op smaak met een scheut extra vierge olijfolie en kruid met versgemalen peper en zout. Hussel de salade goed door elkaar, gewoon even door elkaar schudden of met je handen. Als je wilt kan je er nog wat gedroogde Italiaanse kruiden over strooien voor een extra smaakje.

Serveer de salade en sprenkel er op het laatste moment nog een paar druppeltjes olijfolie over en bestrooi met wat versgeraspte Parmezaanse kaas. Zo heb je binnen no time een heerlijke salade op tafel staan.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Knapperige salade met baby romaine en cashewnoten
Knapperige salade met baby romaine en cashewnoten

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens