Maaltijdsalade met veldsla, tomaat, bonen en tonijn
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 75 gr. veldsla
- 370 gr. bonenmix (kidney, witte en bruine bonen)
- ca. 300 gr. tonijn in water (2 blikjes)
- 3 trostomaten
- 6 lenteuitjes
- 2 eieren
- 2 boterhammen
- olijfolie
- grof zeezout
- Italiaanse kruiden
- Parmezaanse kaas
- peper
Bereidingswijze
Als je zelf croutons wilt maken verwarm je je oven voor op 180 graden. Leg twee boterhammen op een bakplaat en sprenkel er ruim olijfolie over. Bestrooi met grof zeezout en rooster ze in ongeveer tien minuten krokant, keer halverwege. Laat daarna afkoelen en snijd in blokjes.
Als het brood in de oven zit kook je twee eieren in ongeveer zeven minuten hard. Zet op met koud water en zet de wekker op zeven minuten zodra het water kookt. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel direct. Bewaar in een bakje koud water voor zo.
Doe de veldsla in een flinke slakom. Snijd de trostomaten in partjes en voeg toe aan de veldsla. Snijd de onderkant van de lenteuitjes en snijd de rest in dunne ringetjes, voeg samen met wat fijngesneden groen toe aan de slakom. Laat de bonenmix kort uitlekken in een vergiet en schep daarna door de salade.
Laat de tonijn uitlekken en pluk uit elkaar met een vork, voeg toe aan de slakom en schep alles even door elkaar. Snijd de afgekoelde eieren in partjes en meng door de salade. Sprenkel er flink wat extra vierge olijfolie over en kruid met Italiaanse kruiden en versgemalen peper. Zout is niet nodig als je de croutons gebruikt zoals in het recept.
Schep er op het laatst de croutons doorheen zodat deze krokant blijven. Serveer de salade en rasp er wat vlokken Parmezaanse kaas boven. Druppel er nog wat extra olijfolie overheen en draai er tenslotte nog wat zwarte peper over.