Maaltijdsalade met veldsla, tomaat, bonen en tonijn

Maaltijdsalade met veldsla, tomaat, bonen en tonijn
Hoofdgerecht, Salade
15 minuten
4 personen

Een maaltijdsalade heb je meestal zo gemaakt, je moet alleen even bedenken wat je er allemaal in wilt doen. Zelf koos ik deze keer voor een lekkere maaltijdsalade met veldsla, tomaat, bonen en tonijn. Makkelijk te maken en heerlijk van smaak.

Ik koos voor bonen omdat deze voedzaam zijn en gewoon lekker smaken. De croutons maakte ik van een paar sneetjes oud brood, maar je kan er ook een lekker stuk vers brood bij serveren. Eventueel met een dip van olijfolie en grof zeezout. Het makkelijke recept voor deze maaltijdsalade vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 75 gr. veldsla
  • 370 gr. bonenmix (kidney, witte en bruine bonen)
  • ca. 300 gr. tonijn in water (2 blikjes)
  • 3 trostomaten
  • 6 lenteuitjes
  • 2 eieren
  • 2 boterhammen
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas
  • peper

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Als je zelf croutons wilt maken verwarm je je oven voor op 180 graden. Leg twee boterhammen op een bakplaat en sprenkel er ruim olijfolie over. Bestrooi met grof zeezout en rooster ze in ongeveer tien minuten krokant, keer halverwege. Laat daarna afkoelen en snijd in blokjes.

Als het brood in de oven zit kook je twee eieren in ongeveer zeven minuten hard. Zet op met koud water en zet de wekker op zeven minuten zodra het water kookt. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel direct. Bewaar in een bakje koud water voor zo.

Doe de veldsla in een flinke slakom. Snijd de trostomaten in partjes en voeg toe aan de veldsla. Snijd de onderkant van de lenteuitjes en snijd de rest in dunne ringetjes, voeg samen met wat fijngesneden groen toe aan de slakom. Laat de bonenmix kort uitlekken in een vergiet en schep daarna door de salade.

Laat de tonijn uitlekken en pluk uit elkaar met een vork, voeg toe aan de slakom en schep alles even door elkaar. Snijd de afgekoelde eieren in partjes en meng door de salade. Sprenkel er flink wat extra vierge olijfolie over en kruid met Italiaanse kruiden en versgemalen peper. Zout is niet nodig als je de croutons gebruikt zoals in het recept.

Schep er op het laatst de croutons doorheen zodat deze krokant blijven. Serveer de salade en rasp er wat vlokken Parmezaanse kaas boven. Druppel er nog wat extra olijfolie overheen en draai er tenslotte nog wat zwarte peper over.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Maaltijdsalade met veldsla, tomaat, bonen en tonijn
Maaltijdsalade met veldsla, tomaat, bonen en tonijn
Maaltijdsalade met veldsla, tomaat, bonen en tonijn
Maaltijdsalade met veldsla, tomaat, bonen en tonijn

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens